Pulzar

Hazai pálya: interjú az ESF magyar fellépőivel

Jay Lumen, Snake Sedrick és Sanfranciscobeat együtt, egy bulin: ez már önmagában is kellemesen vonzó névsor, ám az Electronic Seasons Festivalon most a hazai színeket képviselik. Jay már szinte folyamatosan Beatport toplistás a szerzeményeivel, Snake is reneszánszát éli mind a szerzeményei, mind a fellépései terén, Sanfranciscobeat pedig nemcsak sikeres DJ és producer, hanem már a második saját filmjét forgatja. Ezúttal az ESF-ről kérdeztük őket. Válaszaikból meglepően jó dolgok is kiderültek!

Electronic Seasons Festival   - közös kérdéssor

Ti, hárman…  Már egy ideje sok közös megmozdulásotok van. Hogy alakult ki ez a szép együttműködés? 

Jay Lumen: Nos, ez leginkább úgy alakulhatott, hogy számos buliban kerültünk egy line upba, tehát félig-meddig az élet hozta ezt a dolgot. SanFransiscoBeattel jelenleg is van egy közös turnénk. Emellett elég sokszor fordul elő amúgy is, hogy hármunkból legalább 2 emberke egy buliban szerepel. Természetesen mindhárman járunk rengeteget fellépni külön is, sőt talán többet, mint együtt.  

Snake Sedrick : Nem volt tervezve, az élet hozta. Mondjuk, személyesen is bírjuk egymást, szóval a kiindulási alapok jók voltak.  

SanFranciscoBeat: A zene összehozza az embereket, már ismertük egymást régről és dolgoztunk is együtt, és ez a jövőben is így lesz.

Hogy talált rátok az Elestronic Season Festival?

SanFranciscoBeat: Kedves barátomon, SIX-en keresztül. 

Snake Sedrick: Ide fújta őket a szél. Vagy minket fújt oda? Ahogy én tudom, kizárólag szakmai alapon döntöttek és döntenek mindenben. Én speciel teljes életrajzot, referenciákat adtam le. 

Jay Lumen: A szervezőség megkeresett ezzel az ajánlattal, és mint minden esetben, most is tudakozódtam arról, hogy mik a tervek. Első körben szimpatikusnak találtam az ötleteket. 

Ki hogyan vélekedik így, előzetesen erről a rendezvénysorozatról? 

Snake Sedrick: Azokból az információkból, amit megkaptam, nagyon komoly dolog látszik körvonalazódni. Engem első sorban a technikai része érdekelt, de meggyőztek a tények, hogy fesztivál színvonalú lesz a hang és a látvány is! Bízom benne, hogy sikeres lesz! 

Jay Lumen: Azok alapján, amilyen információkat eddig kaptam, egy olyan rendezvénysorozatnak tűnik, mely végre nem elsősorban a profitra helyezi a hangsúlyt, hanem a közönség lenyűgözésére, olyan egyedi ötletekkel, látványvilággal, stb., ami csak a legnagyobbak sajátja.  

SanFranciscoBeat: Van benne ötlet és fantázia. 

Mi az, ami a legszimpatikusabb benne?

SanFranciscoBeat: Hogy kikérik a véleményünket… 

Snake Sedrick: Olcsó és minőségi! Sokan azt gondolják, hogy ezt lehetetlen összehozni, de tisztán látszik hogy nem az, csak nagyon komoly szakemberek munkáját, tapasztalatát kell igénybe venni. És természetesen kell egy olyan menedzsment, ahol nincs pénzéhség, és tényleg az motiválja a partin dolgozókat, hogy „végre adjunk már valamit az embereknek!” 

Jay Lumen: Erre a kérdésre részemről talán ugyanaz lenne a válasz, amit az előző esetben is leírtam. Ugyanakkor tetszik az a lelkes profizmus, ami az eddigiek alapján felém irányul. Ebből azt gondolom, hogy ez a rendezvény többi szegmensére is érvényes. 

Mit szóltok a márciusi külföldi vendégekhez? Ismeritek őket esetleg személyesen is? 

Jay Lumen: Szerencsére volt már alkalmam Luccával együtt játszani az Audiofly-ból. Ez egy olyan formáció, mely az elmúlt években meghatározta tech house szcénát, és ezt mi sem bizonyíthatja jobban, minthogy párszor már megkerülték a földet. 

Snake Sedrick : Szerintem nagyon nagy mindkét név. Az Audiofly duó neve önmagában is meghatározó számomra. Életem egyik legjobb buliját  éltem át a DTD-s fellépésük alkalmával. Még a dj-k is ugráltak, de tényleg mindenki! Hermanez nyilván a produceri munkáiról ismerős számomra, de dj-ként is bomba a csávó… Circoloco partikon is játszadozik már! (mosolyog)

SanFranciscoBeat: Közönségcsalogató! 

Szerintetek a partiarcok melyik típusát fogja vonzani az ESF? 

Snake Sedrick: Remélem, hogy mindenkit, aki baráti áron szeretne csúcsminőséget kapni. 

Jay Lumen: Szerintem ez a rendezvény jó választás lehet mindenki számára, aki szereti az igazán bulis elektronikus zenét, és ahogy én érzem, itt végre nem fogja senki hiányát érezni az egyedi látványvilágnak. Ahogy hallottam, a hangtechnika is meglehetősen el lesz találva. Szóval mindazoknak ajánlom, akik részt akarnak venni egy olyan rendezvénysorozat születésénél, ami egész biztosan közösségformáló erővel fog bírni. 

www.seasons.hu

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó