Pulzar

NVC Selected Sounds Interjú

Az NVC legújabb sorozata a Selected Sounds kapcsán készítettünk a csapattal egy villáminterjút, hogy mi is ez az előremutató, új sorozat,
és mire számíthatunk a jövőben.

Milyen elképzelés húzodik a Selected Sounds márkanév mögött?


A névben benne is van a lényeg: válogatott, egyedi produkciókat szeretnénk kiemelni az élő/elektronikus zenei katyvaszból, odafigyelve a stílusbeli sokszínűségre és szem előtt tartva a produkciók aktualitását.


Miben különbözik ez a sorozat az eddigiektől?


A közönség észrevételem szerint kissé kezd belefáradni abba, hogy vannak csak ilyen vagy csak olyan stílusú, nagyon hasonló rendezvények. Ma már nem feltétlenül az a fontos, hogy egy adott zene milyen műfaj, inkább  az, hogy milyen maga a zene, milyen hatást gyakorol a hallgatóra. A Selected Sounds nem egy adott stílus köré fog épülni, hanem az összes köré együtt.


Hogy jött az ötlet, hogy elindítsatok egy új, az eddigiektől merőben eltérő sorozatot?


Folyamatosan keresgéljük az új zenéket, az új hangzásokat. Amikor évekkel ezelőtt elkezdtünk valamit, nem számoltunk azzal, hogy 2010-re ennyire sok helyen látjuk vissza majd ugyanazt. A legtöbb zenés rendezvényen az a baj, hogy hiányzik belőlük az ötlet, az egyediség, az egyéniség. Ez újra eszünkbe  juttatta eredeti célunkat, hogy kerülve a kompromisszumokat, igenis bele kell merni nyúlni az új dolgokba,  hiszen semmi értelme folyton a régi, jól bevált dolgokat újracsomagolni.


Mi alapján választjátok majd ki a fellépőket? Olyan művészek közül válogattok akiket ti is szívesen hallgattok akár otthon is?


Pontosan erről van szó. Az NVC alapvetően egy baráti társaság, ebből táplálkozik évek óta. Nem csak a "munkaidőt" töltjük együtt, de a szabadidőnket is, amikor új zenéket, filmeket, könyveket, vagy akár youtube videókat mutogatunk egymásnak. Bár mindenkinek  megvannak természetesen a saját kedvencei, azért vannak olyan produkciók, amik mindannyiunkat megfognak valami miatt, illetve amikre mindannyian  jóízűen azt tudjuk mondani, hogy na, ez valami új, jó dolog.


A későbbi tervekről lehet már tudni valamit? Például, hogy milyen rendszerességgel fog jelentkezni a Selected Sounds, esetleg már kinézett fellépő?


Szép kis listánk van a kinézett fellépőket illetően, de ez egyenlőre maradjon meglepetés :) A rendezvény előre láthatóan néhány havonta fog jelentkezni, de remélhetőleg annál nagyobbat szól majd. Mindenképp szeretnénk, ha a Selected Sounds megőrizné a különlegességét és mindenki érezné, hogy egy nagy dologra készül, ha minket választ az adott estén.


Mennyire forr egybe az új sorozat az NVC-vel?


Tekintve, hogy a brigád gyakorlatilag teljesen ugyanaz, teljesen nem fog elkülönülni az NVC-től a Selected Sounds, de reméljük, kialakul majd egy erre fogékony, új réteg, akik miatt érdemes lesz a jövőben is hasonló előadókat hívni Magyarországra. Terveink között szerepel egy Selected Sounds dj gárda felépítése és egy kisebb klubsorozat beindítása, amely a nagy Selected Sounds eseményeket hivatott majd támogatni.

Archív partyajánlók

Szervező

 • NVC

  2004 nyarán született meg a No Vidra Crew (NVC), melynek megálmodói és megteremtői zenészek, fanatikus zenekedvelők és nem utolsó sorban barátok. Idő közben a “mag” köré épült egy teljes dj-kből, vizuálosokból, producerekből, fotósokból álló brigád. A hazai partykultúrában évek óta jelenlevő promoter csapatunk eddigi tevékenysége során számtalan előremutató nemzetközi előadót hozott el a magyarközönségnek a minimal, techno, tech-house színtérről. Fő profilunk mellett szerveztünk már space-rock koncertet, psytrance bulikat és a tört ritmusok felé is nyitottunk. 2007 nyarán beindítottuk saját klubsorozatunkat Casino Bangkok néven, ahol a hazai szcéna színe-java mellett a kezdetek óta teret adunk a feltörekvő tehetségeknek is. Állandó bázisaink, a Merlin, a Mono és az A38 mellett megfordultunk már a Citadellán, a Mokka Cukában, a Trafóban, valamint a nagyobb hazai fesztiválokon is rendszeresen képviseltetjük magunkat (Balaton Sound, Sziget, Ozora), továbbá külön színpadunk volt a 2009-es MTV Ema Regional Award Show-n rendezvényen. Együttműködésben állunk többek között a Német Nagykövetséggel és aBest Hollywood filmforgalmazó céggel a német újraegyesítéshez kapcsolódó rendezvények és a Berlin Calling c. film kapcsán. Akiket eddig vendégül láttunk: Ellen Allien, Apparat, Paul Kalkbrenner, Sascha Funke, Thomas Muller, Extrawelt, Oliver Huntemann, T. Raumschmiere, Nathan Fake, Fairmont, Petter, Oliver Koletzki, Florian Meindl, Martin Eyerer, Ramon Tapia, Butch, Axel Bartsch, Kanio, Roland M. Dill, Current Value, Hidria Spacefolk, X-Dream, Fuzzion…

Még több interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Electronic Beats Appok – Letöltötted már őket?

  Exkluzív dj-mixek és fesztiválhanganyagok? EB rádió-applikáció. Videó streamek és koncertfelvételek? EB videó-applikáció. Rögtön tudni szeretnél mindent? EB hírek-applikáció.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.
 • Selected Sounds: Nathan Fake beszámoló

  Nathan Fake november 16-án ismét Budapesten járt. Live fellépése során, ezúttal a régi nagy kedvencek mellett, a szeptemberben megjelent Steam Days című albumából kaphattunk ízelítőt. A Border Community kiadó oszlopos tagját most is az NVC szervezőcsapat hívta meg Budapestre, ahogy az elmúlt évek során ezt már megszokhattuk.
 • James Holden Biztosan Jön

  A mai napon újra beindult az európai légi forgalom, már Heathrow-ról is megérkeztek az első járatok.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó