Pulzar

CikkInterjú

Sanfranciscobeat interjú

Létrehozva 2009-04-23
Stílus House, Tech-house, Progressive House, Techno
  0,00

Sanfranciscobeat interjú

SFB a maga különc zenei ízlésével és előadásával többek gondolkodását és ízlésvilágát formálta már. Egy tavaszi napsütötte délután beszélgettünk a múltról és a jövőről…

TÖLTSD LE a MIXET is !!!

Nagyon régen te még az E-Klubban voltál rezidens, ha jól tudom. Most már bezárt, vagy átalakult, de mai formában már nem létezik. Ott kezdődött a karriered? Vagy csak egy állomás volt az életedben?

Sanfranciscobeat

„Pontosítok, nem voltam rezidens. Állandóan játszottam lent. Mindig le tudtunk menni 1-2 órát játszani. Jó közönség volt ott akkoriban. Már előtte volt saját klubestem havonta egyszer. 16-17 évesen kezdtem az egészet.  Úgy gondoltam, hogy nem éri meg otthon szórakozni ezzel. Csak közönség előtt éri meg játszani, ennek hiánya miatt különben sok kezdő dj megijed a pultnál.”

Nálad megfigyelhető, hogy beleéled magad a pult mögött a történésekbe és együtt tombolsz a közönséggel. Tudatos dolog, vagy belülről jön?

Sanfranciscobeat

„Belülről jön meg tudatos is. Mert minek érezze magát jól, ha azt látja a dj-n, hogy nem érzi jól magát meg, hogy nyűg neki az egész. Szórakozni jönnek le nem pedig sírni.”

Rengeteg megjelenésen vagy már túl. Van ezeknek a megjelenéseknek valós lecsapódása? Külföldön ezeket a magyar megjelenéseket valóban számon tartják?

Sanfranciscobeat

„Jó volt a kinti vízhangja, mivel volt két olyan digitális megjelenésem, aminek elsőre olyan visszhangja lett, hogy játszotta a Sasha, Hernan, Dave Spoon. Teljesen le voltam döbbenve, hogy ilyen lehet. Utána jött is a többi, bár külföldre nem hívtak még zenélni, de ami késik... szokták mondani.”

Idén is majdnem te lettél az év felfedezettje immáron 3x-ra. Mit gondolsz erről?

Sanfranciscobeat

„A felfedezett kategória már egy kicsit vicc volt, viszont az év dj-i között ott voltam az első 5ben ami nekem többet jelent, mint egy olyan kategóriát megnyerni, amibe már igazán nem számítok bele. ÉS az, hogy a lemezem is az első 5-ben szerepelt, ennek különösen nagyon örültem!”

A lemezed megjelent CD formátumban. Volt rá igény a közönség részéről, hogy a lemezed megjelenjen kézzel fogható formátumban?

Sanfranciscobeat

„Igazából limitált példányszámban jelent meg és az el is ment.”

Fog a közeljövőben egy videokliped megjelenni egy új projecten belül. Mit lehetne erről tudni?

Sanfranciscobeat

„A project neve Koala Loop. Ez más, mint amit eddig megszokhattatok tőlem. Ez inkább emészthetőbb és rádió barátabb. Electro-acusticus zene, Tele élő hangszerekkel, dobokkal, énekkel. Nyitrai Eszter barátom énekel benne, aki ről tudni kell, hogy Presszer Gábor háttér énekese is volt már és egy másik nagyon jó cimborámmal karöltve most hódítják meg az angol dance slágerlistát.”

Ezzel a projecttel lesz megjelenés is?

Sanfranciscobeat

Több remix is készülni fog a dalra, köztük lesz Andro, b.craack és Lauer Krisztiánék is.

Ha már a megjelenéseknél tartunk, mostanában mik fognak kijönni?

Sanfranciscobeat

„Foundation-nél az 1982 EP. Ez inkább egy lépegetős tech-house történet, amelyre Lank, valamint Chris Fortier készít remixet hozzá tenném már megkaptam a feedback listát és olyan emberek pörgetik, mint King Uniqe, Noel Sanger, Kasey Taylor. A másik a Maximus-Minimus, amely most jelent meg a Fairladsnél. Folytatás következik....

Nagylemez. Elöljáróban mennyit pendíthetünk meg ezzel kapcsolatban?

Sanfranciscobeat

„Megpróbálom ezt az egészet októberig kihozni. Koncepciójában kissé hasonlítani fog a Monday2Sunday lemezre, mivel egy 70 perces VJ anyaggal fog párosulni. Hat track nagyjából már összeállt a fejemben. Elöljáróban annyit, hogy eléggé tech-house, techno orientált lesz. De lesznek benne elektroakusztikus részek is.”

Tombol a recesszió és társai… Rendezvényeken látsz látogatócsökkenést?

Sanfranciscobeat

„Vegyes érzelmekkel beszélek erről. Valahol észrevettük, hogy kevesebben vannak. Ettől függetlenül mindig nagyon jó hangulatú buli van. Vannak olyan helyek, amelyek viszont tartják magukat. Az emberek mindig is fognak szórakozni, hisz kell.”

Hozhat ez valamiféle szelekciót a szcénában?

Sanfranciscobeat

„Egyrészről igen.. Elég sok olyan ember van a szakmában, aki nem ide való. Szerintem sokan le fognak most morzsolódni.”

Az emberek szórakozással akarnak kikapcsolódni, de úgy, hogy hozzá használnak alkoholt vagy más tudatmódosító szert. Míg külföldön egy kiállítás megnyitója is ezt jelenti. Ez hiányzik a magyar gondolkodásmódból. Te hogy érzékeled ezt?

Sanfranciscobeat

„Nekem a kikapcsolódás azt jelenti, hogy elmegyek úszni, beszélgetek a barátaimmal vagy kiállításokra megyünk. De a tömeg inkább veretni akar, hogy elfelejtse a hétköznapi gondokat és kiengedje a gőzt, nagyrészt nem a zene az elsődleges motivációs elem.”

Mi most a legfontosabb projected számodra?

Sanfranciscobeat

„Fesztiválok és saját live act. Tavaly már volt egy saját próbálkozásom. Idén lesz egy 70 perces Live-act-em, amelyre készülök most ezerrel.”

Jó munkát kívánunk! Hajráá!

Sanfranciscobeat

„Szí júúú szúúúún, kíp in tács! :D „

 

 

Helgert László (Hell)

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó