Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft

Partyajánló

Analogue presents Will White @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. november 24.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Breaks, Breakbeat, Big Beat, Deep House,
Dub, House, Progressive House, Tech-house
Analogue presents Will WhiteAlex Grifford Van Morrison-nak zongorázott, a Stranglers–nek szaxofonozott és tagja volt a Grid nevű bandának, mielőtt találkozott Will White-al.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Analogue presents Will White @ A38, Budapest

Alex Grifford Van Morrison-nak zongorázott, a Stranglers–nek szaxofonozott és tagja volt a Grid nevű bandának, mielőtt találkozott Will White-al.

Akkoriban Will a Junkwaffle elnevezésű formációnak dobolt. Egy Bath-i fellépésen találkoztak, majd megalapították a Propellerheads-et.1996-ban jelentették mega Wall of Sound kiadónál „Dive” című  felvételüket, amely világhírnevet szerzett egy Adidas reklám  zenéjeként.

A finoman mámorító „Take California” és a rá következő év elején megjelent „Spybreak” csak tovább öregbítették a legdinamikusabb és legfelkavaróbb bandaként megszerzett hírnevüket. Az utóbbi két felvétellel megalapozott elismerésük nyomán David Arnold felkérte a srácokat, hogy közreműködjenek a James Bond filmzene címzenéjének remixelésénél. Így született meg az „On Her Majesty’s Secret Service”, amely a Top 10-ben végezte. Ezt a „History Repeating” című szám követte, amelyben Shirley Bassey is közreműködött és ami ugyancsak első albumukra a Deckandrumsandrockandroll”-ra került fel.

Azóta a duó más közös projectekben is rész vett a Jungle Brothers-el és a De La Soul-al. Ez idő alatt Will a legfelkapottabb londoni klubokban – a Fabric-ben és a Funkt-ban működött rezidens DJ-ként. A világ minden pontján keresett előadóvá vált az Egyesült Államoktól Ukrajnáig, Szingapúrtól Sydney-ig, ahol kemény ritmusokra, electro, break és house zenére van igény, ott Will igazán szívesen szolgálja ki közönségét.

Ugyanakkor a stúdiómunkálatok is folynak: nemrégiben Will White a „Functional” lemezkiadónál kiadta „Digital Funk” című lemezét (hallgasd a Rennie Pilgrem mix-et), az „Ape” kiadónál pedig a „Wait a Minute” című számot. Mindkettő szolid példaként szolgál arra az előre gondolkodó, merész zenealkotási módra, melynek a bristol-i „Dead Famous Records” kiadásában az olasz DJ Luca-val közösen, Pimp Wax néven producerként jegyzett szám esetében is fültanúi lehetünk. Will sokoldaluságát bizonyítja a rengeteg reklámzenei felkérés is, de mikor Phil Hartnoll (Orbital) lóg a telefon másik végén, olyankor akár a Sony is könnyen kaphat kosarat. Az Orbital frontembere nagy elánnal látott neki legújabb, régóta várt „Long Range” című projektjének. A projektben Will is szorgoskodik: régi dobszerkója mögé ülve szolgáltatja a ritmust. A dolognak híre futott és most Brain Dougans (Future Sound of London) is csatlakozni kíván!

DJ BOOTSIE QUARTET

Dj Bootsie 15 éve "foglalkozik" lemezekkel. Egyik alapitója volt az Árral Szemben hip hop csapatnak. Különböző előadóknak, csapatoknak, filmhez egyaránt gyártott alapokat. 96 ban DMC világbajnokságon is indult, két társával. Dj-ként játszott Yonderboi, első lemezével turnézó zenekarában. Tagja a Zagar zenekarnak. 2004-ben jelent meg első önálló lemeze: "The Silent Partner" cimmel, mely instrumentális hip hop, trip hop műfajba sorolható.
Több szám a lemezröl nívós válogatás lemezekre is felkerült: BMV mixtape, Buddha bar 7, dj Cam - my paylist, CSI miami helyszínelők filmsorozat.... A Silent Partner zenei anyagát számos europai klubban és fesztiválon mutatta be 3 zenésztársával együtt : Lázár Tibor dobossal, Márkos Albert csellistával és Kovács Gergely gitárossal. Az A38 hajón is ebben a felállásban lesz hallható Dj Bootsie Quartet. Bootsie jelenleg második lemezén dolgozik mely jövő
tavasszal jelenik meg "Esik Eső" munkacimen.


Buli információ:


Analogue presents
2007. november 24. A38

Will White (Propellerheads, UK)
DJ Bootsie Quartet (Live)

Bergi, Maxfactor, Skeam, Crez

Elővételes jegy: 2500 Ft
Helyszínen: 3000 Ft
Jegyek elővételben az A38-on


Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó