Pulzar


Kövess minket!

James Cole

A szakma körében sokan csak úgy emlegetik, hogy a “Tanár Úr” - eredeti foglalkozására nézve ugyanis tanár. A szegedi egyetemen végzett történelem-szociológia szakon ez utóbbi kapcsán – mint kutatási tárgy – mélyült el a technokultúrában. Ilyen módon került a Check Magazinhoz, ahol 2001-2002 között szerkesztő volt.

A magazin tartalmának, művészeti részének koordinálása volt a feladata. 1998-óta dj-zik, saját bevallása szerint a keceli Koronában döntött úgy, hogy a lemezjátszók mögé áll, az ottani bulik és a dj-barátok hatására. Szoros barátságban van szülővárosa (Kecskemét) többi dj-jével - Sur-Prise-val, Garfielddel és Pat Duffal. Ez utóbbival a kecskeméti Víztoronyban már partikat is szervez, majd megalapítják a BADGIRLS nevű partiestet. Azóta számtalan bulit szerveztek ilyen néven, Kecskeméten az X-Treme Music Clubban, a legendás Akasztói Stadler Bárban, különböző szabadtéri (erdős) bulikon, vagy az egykori inspirációt nyújtó Kecelen.

Jelenleg a keceli Club Korona rezidense, ahol a promoteri tiszt mellett 2004 óta ő a klub üzemeltetője is! Ebben a pozícióban olyan rendezvények megszervezése, lebonyolítása is a nevéhez fűződik, mint a 27 dj-t és live actet köztük 7 külföldi fellépőt felvonultató 4 helyszínen lebonyolított Kecel Electronic Music Festival! Majd 5 év alatt szerte az országban játszott már, olyan külföldi sztárok mellett is, mint Deep Dish, Satoshi Tomiie, Steve Lawler, Sander Kleinenberg, Anthony Pappa, Lee Burridge, Sandra Collins, Jimmy Van M, John Creamer, Stephane K, Chris Fortier, Sultan, Marcus James, Ian Ossia, Flash Brothers, Frederik, Darko, Paul Rogers, Chris Gainer, Carl Kennedy, Astro.

Archív partyajánlók

 • [2017-11-18] 11/18 Cinematiné #012
  @ RIO Budapest

  Már ősszel sem maradunk Cinematiné nélkül.
 • [2017-10-31] The Debut 16th Birthday & Halloween
  @ Cinema Hall

  16 év, 16 fellépő, 8 különleges back to back szett, így lesz teljes a Halloween éjszaka!
 • [2017-10-28] Black Mamba Production pres: DEBORAH DE LUCA
  @ Akvárium Klub

  2017.10.28. Black Mamba Production presents: DEBORAH DE LUCA - Akvárium Klub, Budapest
 • [2017-08-23] B my LAKE 2017
  @ Zamárdi

  Augusztusban ötödik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B.my.Lake!
 • [2017-08-05] All Day I Dream x Cinematiné #011
  @ RIO Budapest

  Budapestre érkezik Lee Burridge All Day I Dream sorozata.
 • [2017-07-22] OneDay Electronic Fest
  @ Plázs Siófok

  Egy teljes nap a Balaton partján, többek között Lucianoval!
 • [2017-07-15] Cinematiné "360" Rooftop Party
  @ RIO Budapest

  07/15 Cinematiné "360" Rooftop Party with Hector & Stacey Pullen
 • [2017-06-30] Noexcuse meets We Are Cre8tion: Neverdogs (Music On)
  @ Track Terrace

  Június utolsó éjszakáján a We Are Cre8tion egy újabb nagydobásra készül!
 • [2017-06-10] Cinematiné #010 / BURN Residency Edition
  @ RIO Budapest

  Már 5. évben, 10. alkalommal Cinematinézunk, ez alkalommal kínai hangulatban.
 • [2017-06-10] Cinematiné #10 Official Afterhours
  @ Track Terrace

  Idén sincs Cinematiné hajnalig tartó after party nélkül! Június 10-én a Cafe del Rios nappali mega buli után, reggelig tartó afterezés a Duna parti Track Terrace-on.
 • [2017-03-31] Alliwant & Badgirls pres. Citizen Kain
  @ Corvin Club

  03.31 Alliwant & Badgirls pres. Citizen Kain at Corvin Club
 • [2017-02-11] Cinematiné Winter Edition
  @ RIO Budapest

  Lee Burridge elhozza nekünk a téli nyarat a Cinematiné Winteren.
 • [2017-02-04] Dennis Ferrer ▣ TEREM Opening Ceremony
  @ TEREM Budapest

  Február 4-én megvalósul egy álom, egy eget rengető bulival megnyitja kapuit a TEREM Budapest!
 • [2017-01-06] Badgirls x Corvin Club pres. NUSHA (Ro)
  @ Corvin Club

  Az év első hétvégéjének péntekén egy különleges ínyencséget tálalunk fel. A szomszédos Romániai e-zenei kultúrája világszerte ismertséget és elismerést váltott ki a globális partyszféra minden szereplője részéről. Önálló hangzást teremtettek az ottani lemezlovasok a köréjük csoportosuló labelek, vagy éppen klubok és fesztiválok! Az a:rpia:r, Livo&Roby-ék, Barac, Mihai Popoviciu, a Sunwaves, a Kudos Beach, a Midi, a Mioritmic, a Kristal, a The Mission, és sorolhatnánk a legendás brandeket, ikonikus figurákat és partikat...
 • [2016-10-29] Alliwant Music & Badgirls X Corvin Club pres: Dandi & Ugo
  @ Corvin Club

  Az AlliWant Music labelt a legendás keceli Korona rezidens triója (James Cole, Pat Duff, Shabaam) alapította. Az idén 16 éves klubestjük a Badgirls (Official) projekt mellett a kiadójukkal közösen kerül megrendezésre az első label SHOWCASE nem is akármilyen line upal!
 • [2016-10-22] Black Mamba Production pres: DEBORAH DE LUCA
  @ Akvárium Klub

  2016.10.22. Black Mamba Production presents: DEBORAH DE LUCA - Akvárium Klub, Budapest
 • [2016-10-07] ★ Corvin Club pres. Redshape ★
  @ Corvin Club

  Redshape pontos kilétét a nagyközönség előtt homály fedi. Valódi személyazonosságát egy vörös maszk alá rejti, amit mindig visel, bárhol is járjon Európa legnagyobb klubjaiban. Hősünk Berlinben él és rázós live actet nyom. Több mint fél tucat megjelenéssel büszkélkedhet, az elmúlt évben a Delsin, a Styrax Leaves vagy a Music Man kiadók gondozták munkáit. Régi vágású detroiti technón nevelkedett. Így a zenéjében az old school irányt pezsdíti olyan előadók hangzásával, mint Laurent Garnier, Josh Wink, Âme és Cassy. Szóval, ha véletlenül a Blaha Lujza tér egyik sötét sarkában egy vörös maszkos csávót láttok októberben, ne essetek pánikba! Valószínűleg aznap van a Redsahpe -10 years live tour 2016 budapesti állomása...
 • [2016-09-03] Catch The Fish with Budai & Chriss Ronson
  @ Track Terrace

  Szeptember 3-án bezárjuk a Track Terrace-t és megnyitjuk a Catch The Fish bulisorozatunkat, amelynek két házigazdája DJ Budai és a hosszú szünet után végre visszatérő Chriss Ronson lesz. Vendégeik személyes kedvenceik: a Badgirls (Official) DJ Team azaz Janos Bozoki, Pat Duff és Shabaam lesznek :) Tarts velünk a nyár utolsó buliján!
 • [2016-08-24] B my LAKE 2016
  @ Zamárdi

  Főszerepben a techno/tech-house/minimal/house! Idén is a legnívósabb előadókat szállítjuk a B my Lake-re. Új külsőt kapnak a színpadok, s egyben alakul a tematika is: a B Stage-hez és a my Stage-hez hasonlóan idén a Lake Stage-n is a 4/4-ek veszik át terepet és a legjelesebb techno/tech-house hazai klubestek szervezői és képviselői kapnak majd itt helyet.
 • [2016-07-07] Hungarian DJ Fesztivál / Bajai Halfőzőfeszt 2016
   

  A régió legnagyobb szabású DJ felvonulása a hagyományokhoz híven 3 napon át, immáron két napon is külhoni sztár fellépőkkel!!
 • [2016-07-06] Balaton Sound 2016
  @ Zamárdi

  Tizedik alkalommal hívja a zamárdi szabadstrandra híveit Magyarország legnépszerűbb prémiumeseménye, a MasterCard Balaton Sound 2016. július 6 - 10. között.
 • [2016-06-11] Cinematiné #07 x Official After Party
  @ Track Terrace

  06/11 Cinematiné #07 x Official After Party The Debut Band & Badgirls Dj’s
 • [2016-05-21] ★ Contra Mundum: Around the Clock – Birthday Edition at Corvin Club ★
  @ Corvin Club

  AROUND THE CLOCK - Újabb 24 órás partihétvége a Corvinon
 • [2016-05-07] Cinema Hall presents TEN WALLS (live) 'Equalized Tour'
  @ Cinema Hall

  Ten Walls – a név, ami mellett az elmúlt években egyetlen elektronikuszene-rajongó sem mehetett el szó nélkül, napjaink egyik legnagyobb zenei varázslóját rejti. Az ifjú litván zseni, Marijus Adomaitis titokzatos alteregóival, határozott, sőt, olykor egyenesen megosztó személyiségével és persze hihetetlen zenei érzékével az e-tánczene szinte minden szegletében keltett már óriási hullámokat: Mario Basanovként világszerte a legkomolyabb underground house-DJ-k lemeztáskáiban bérelt magának örökös helyet, Mario & Vidis név alatt (szerzőtársával, DJ Vidisszel) pedig a klasszicizmus és a jazz felé húzó minimalistákat kapta el. Amikor viszont 2013-ban kihozta először a Gotham EP-t az Innervisions-ön, majd a Requiemet a Life and Deathnél (tessék figyelni a kiadókat), az egész e-zenei világ őrült találgatásba kezdett, hogy vajon ki rejtőzhet a névben szereplő „tíz fal”, és a lélegzetelállító élő audiovizuális produkció mögött.
 • [2016-04-30] Summer Calling 5.0
  @ RIO Budapest

  2016-ban már 5. alkalommal nyitjuk a nyarat, idén is több mint 40 fellépővel, két napon át, szokáshoz híven a természet lágy ölén, a Kopaszi gáton. Nappal a Cafe del Rio Sky teraszán, éjjel pedig a szomszédos Le Bistro-ban megy a tánc. Május elsején, azaz a 2. napon levezetésként és ráadásként kispéntek™ majális.
 • [2016-04-09] ★ Corvin Club pres. STEPHAN BODZIN ★
  @ Corvin Club

  Stephan Bodzin már több mint 10 éve a globális techno szcéna egyik kiemelkedő figurája. Zenéi és szettjei egyaránt jól működnek egy több tízezres fesztivál publikuma előtt, és egy underground klub falai közt. Előadásai messze túlmutatnak a szokványos dj szetteken, előszeretettel mozgatja a közönséget és fokozza a hangulatot ameddig csak lehet. Produceri munkái és a rengeteg fellépés mellett a Herzblut Recordings kiadót is igazgatja, valamint rajta tartja szemét a legőrültebb technikai újításokon is.
 • [2016-03-18] Badgirls & Cinema Hall pres. Deborah De Luca
  @ Cinema Hall

  Kedves Barátunk! Ha van olyan buli Budapesten, de mondhatjuk nyugodtan, hogy a legtöbb helyen a világban, ami tuti teltházat vonz, az a techno-house üstökös Deborah De Luca fellépése. Eddig 2x járt a fővárosban és mind a két alkalommal kikerült a megtelt tábla a bulijára. Most a Cinema Hall/Kasino pultjában köszönthetjük, annak a Badgirls formációnak a közreműködésével, akik először hozták el őt kishazánkba.
 • [2016-03-14] ★ Corvin Club x Metha pres. WARRIORS ★
  @ Corvin Club

  Március 14-én újra ellepik a főváros harcosai a Corvin Club nagytermét, hogy egy sokszínű line up mentén töltsék fel a főváros egyik legundergroundabb szórakozóhelyét.
 • [2016-02-13] ★ Corvin Club pres. MATADOR ★
  @ Corvin Club

  2016. február 13-a igazi techno örömünnep lesz a Corvin Club-ban, ugyanis Írországból érkezik live produkcióval, a Minus és Plus 8 kiadók egyik meghatározó figurája, Matador! Zenei karrierjét szinte rögtön a Perc Trax és Cocoon gondozásában megjelent anyagaival indította, így idejekorán felfigyelt rá Richie Hawtin. Miután szárnyai alá vette a dublini zenészt, Gavin Lynch állandó tagjává vált az óriási érdeklődés övezte Minus rendezvények felhozatalának. 2012-ben kezdett bele live projektjébe, melynek köszönhetően hangzásvilága még egyedibbé és kiforrottabbá vált. Az elmúlt három évben állandó rezidense volt az ibizai Enter rendezvényeknek, illetve a stúdióban is folyamatosan hozta a tőle elvárt magas szintet.
 • [2016-01-22] ★ Corvin Club pres. MASOMENOS ★
  @ Corvin Club

  Joan Costes grafikus, dj, valamint Adrien De Maublanc producer alkotja a produktív Masomenos párost. Rajongóikat gyorsan meghódították a különleges ruhakollekcióikkal, designelemekkel és letisztult hangzásukkal. 2008-óta örvend töretlen sikernek Welcome To Masomenos kiadójuk, melyen az izgalmas kollaborációk mellett leginkább saját kiadványaik jelennek meg.

Kapcsolódó cikkek

 • Lee Burridge és Luigi Madonna a medencében

  A dél-alföldi kisváros, Kecel, ismételten egy izgalmas eseménynek nyújtott helyszínt. A Club Korona ezúttal a veterán ikont Lee Burridge-et és az olasz Luigi Madonna-t látta vendégül a lemezjátszók mögött.
 • DJ Festival 2012 beszámoló Gyöngyösről

  Hungarian DJ Festival elnevezésű rendezvény sorozat 2008-ban indult. A Dj Fesztivál törzsfejlődését nyomon követve elmondható, hogy a pécsi kiindulási ponthoz képest mára már számos helyen – Győr, Szeged, Baja, Salgótarján, stb. - rendezik meg ezt az eseményt a hazai elektronikus zenei világ legismertebb lemezlovasainak felvonultatásával.
 • PrimeFM – a house helye!

  Újra itt a nagy csapat! Immár egy hónapja, hogy elindult egy új online rádió Magyarországon, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemcsak a fülnek, de a szemnek is megadja, ami jár neki… A PrimeFM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit, szórakoztatva nevel, és persze nevelve szórakoztat.
 • DJ Camp 2011 - A Visszaszámlálás megkezdődött!


  Augusztus elsején kezdődik a DJ Camp, ahol jóformán hazánk valamennyi ismert lemezlovasa fellép a tábor ideje alatt. A nappali partikat este tábortüzes beszélgetések,  szabad formájú oktatások, happy hours a Jaegermeister és a Bomba jóvoltából, valamint a fellépőkkel eltöltött közös programok követik.
 • Badgirls 10th Anniversary DVD

  A BADGIRLS partiest az idén (2010) éppen 10 éve indult útjára Kecskeméten. Az alapítók (James Cole és Pat Duff) azóta meghódították nem csak szülővárosuk, de az ország, sőt Közép-Kelet Európa legjobb klubjait is! Elég, ha csak a nevükhöz kötődő legendás keceli Club Koronát, vagy a kiskunhalasi DTD-ben szervezett bulikat említjük! A dj duó trióvá is Kecelen alakult, ahol a helyi illetőségű Shabaam-mal kiegészülve ma már hárman alkotják a csapatot.
 • Club Korona December

  Érdemes lesz decemberben is ellátogatni Kecelre. A Klub Koronában olyan nevekkel találkozhatunk mint Marco Carola, Ramon Tapia, Robert Dietz...
 • MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A KECEL FESZTIVÁLRA!

  Május 22-től már kaphatók a Kecel Fesztivál elővételes jegyei!
 • A BADGIRLS VISSZATÉR KECELRE!

  Mint az köztudott a Koronában 2002-óta rendszeresen partikat szervező Badgirls csapata, akik 2003-óta a klub hivatalos rezidensi és programszervezői, illetve promóteri szerepkörét is ellátták, az újranyitástól eltelt rövid 3 hónapos szünet után újra visszatérnek a klubba!
 • I Love Deep Television

  Videó beszámoló az I Love Deep múlt heti bulijáról Babak Shayannal...
 • Kánikula és I Love Deep a hétvégén!

  Az előrejelzések szerint napos, igen meleg idő várható a hétvégén, így az időjárás már biztosan garantált a pénteken megrendezésre kerülő I Love Deepre a siófoki Coke Clubon.
 • Badgirls interjú

  Biográfiájukat olvasgatni ott a clubkorona.hu. Mi inkább beszélgettünk a srácokkal hogy is látják a világot és az ország zenei ügyeit a Koronából!

Ajánlott lemezek

 • Hungarian Dj Festival Dvd For 2nd Birthday Party

  Az 2008. október 23-án Pécsen útjára indított HUNGARIAN DJ FESZTIVÁL elnevezésű rendezvénysorozat 2. születésnapja alkalmából egy DVD-t jelentet meg, melyben az elmúlt két év partijainak felvételeit foglalja össze.
 • BADGIRLS EXCLUSIVE!

  A keceli 20. születésnapra elkészült DVD és mix apropóján újra ütközött két jóbarát: a Badgirls James Cole-ja és Szabó Attila a honi elektronikus zene egyik méltán ismert és elismert producere alias DUEL.

Zenei stílusok

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2017 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó