Pulzar

CikkInterjú

Badgirls interjú

Létrehozva 2008-03-15
Stílus Progressive House, House
  0,00

Badgirls interjú

Biográfiájukat olvasgatni ott a clubkorona.hu. Mi inkább beszélgettünk a srácokkal hogy is látják a világot és az ország zenei ügyeit a Koronából!

James Cole mix - hamarosan feltöltjük!

Patt Duff mix

Shabaam mix8 éve vagytok jelen, mint Badgirls. Megéltetek jó néhány sikert és bukást is biztosan. Hogy áll most a csapat szénája?

Shabaam: Szerintem a tavalyi év után az idei még sikeresebb lesz. Azt hiszem, hogy a folyamatos munka lassan kezd beérni. Persze ehhez egy jól működő csapatmunkára van szükség, és úgy gondolom, hogy a miénk ilyen. A Badgirls életében is vannak jó és rossz pillanatok, ilyenkor számít igazán, hogy mennyire fontos az összetartás.

Pat Duff: Bárhol böngészed az internetes portálokat valószínű, hogy belebotlasz egy Badgirls-ös turné hirdetésaébe, de lehet, hogy kettőbe is egy héten: ) Ez jól mutatja... igen elindult a Badgirls szekere, és egyre több helyen mutathatjuk be hétről- hétre, hogy miről is szól ez a klubest.

De nem csak a saját ügyeiteket szervezitek, hanem egy egész klubét, mellette ott a Keceli újság, turné stb. Milyennek érzitek a Korona helyzetét ma Magyarországon?

James C.: A Korona egy legenda, amely a bölcsője volt és meghatározója ma is a hazai szcénának. A név tehát kötelez és egyszerre jelent előnyt és kihívást mindig az üzemeltetésben. Az elmúlt 2- 2,5 évben amióta a DTD csapatával együttműködik a klub újra a topon van, ahogy azt a különböző szavazások első helye is bizonyítja. Ennek a teamnek és munkának köszönhetően újra előre mutathatunk, és nem vagyunk rászorulva a régi bevált progi nevekre, ráadásul zeneileg is sokkal tágabb terepen mozgunk a deep-tech house és a minimal, techno felé is fordulva. Mindemellett a legenda kötelezettsége, hogy a honi szakma legjobbjainak is lehetőséget nyújtsunk, amit igyekszünk megtenni.

Tavaly is hatalmas siker volt a Kecel Festival. Idén úgy hallom, hogy 2 naposra fogjátok bővíteni. Mit érdemes tudnunk elöljáróban a rendezvényről?

James C.: A dátumot biztosan: július 25-26. A helyszínen 4 staget alakítunk ki a medencét (befedve az eső ellen), a klub nagytermét, a bárt és nappalra egy loungeos punnyadós, lötyögős, nyugágyas részt. Ez utóbbit szombat délelőttől estig zenei és szakmai programokkal töltjük ki: downtempos, deep house-os lemezlovasokkal, a dj és music konferenciával, a kismedencés fürdőzéssel, napozással, főzőcskézéssel. E mellett lesz lehetőség sátorozásra, megduplázzuk a mellékhelység méretét, szóval infrastruktúrában és programban is komoly fejlesztésekkel készülünk. Neveket áprilisra már ígérhetek, folyamatos a booking, de nem szeretnék senkit idő előtt lelőni. És természetesen jön a NuGeneration feszt is ráadásnak.

Járjátok az országot a turnéval, mindenhol értik a zenét vagy vannak helyek ahol még nincsenek felkészülve az újhullámos hangzásotokra?!

Pat Duff: Vannak helyek ahol igen mélyre kell nyúlni a lemezes táskánkba, de eddig még mindig megoldottuk a helyzetet! Persze ahogy egyre több helyről jönnek Kecelre, mindenhol fogad minket egy kis mag, aki vágja a zenénket és viszi a többieket. Néha hihetetlen milyen messziről elzarándokolnak a Koronába, és ott helyben viszik tovább a zászlaját a klubnak és az ottani hangzásnak.

Shabaam: Többségében azt kell, hogy mondjam, hogy a legtöbb helyen játszhatjuk az általunk képviselt hangzást. Persze akadnak kivételek, olyankor alkalmazkodni kell a helyhez, a közönség igényeihez, de így is magunkat adjuk persze. Egy jó dj-nek érzésem szerint ezek a feladatok nem jelenthetnek gondot.

James Cole: A jó zenét mindenhol szeretik, csak jó dj kell hozzá, aki el tudja adni! Annyira sok oldala van ennek a zenének, hogy nem kell ahhoz gagyit és slágert tolni, hogy bejöjjön az embereknek! Valahol elég, ha a deepebb, máshol a techesebb, technosabb oldalad domborítod ki& Egyszerűen megérzed mi kell és a zenei világod ezen részét engeded előtérbe, úgy hogy nem kell rossz kompromisszumokat kötni&

A keceli klubban milyen kiemelt programok várhatók tavasszal? Mr Digweed esetleg? : )

James Cole: Tulajdonképpen már az év elején összeállt az 1. félévünk. Március 21. a Badgirls 8. szülinapja 13 magyar djvel, Április 11-én Holland Feszt Michel De Hey-vel, Matthew Dekay-vel és a Pako&Frederic-vel. Április 30-án 20. szülinap 1. felvonása Dubfire-vel (Deep Dish), Május 23-án ráadásként a 20. szülinapra megjelenő Kecel DVD dísz bemutatója (amit minden jegy mellé ajándékba adunk!), és igen június 13-án Mr. John Digweed a medencében a nyárnyitó bulin.

A pesti nagyklubokhoz képest mondhatjuk, hogy a Korona és a siófoki szórakozóhelyek tartják a lépést. Milyen a kapcsolatotok a többi nagy szervezőkkel?

James Cole: A pletykákkal ellentétben alapvetően a kölcsönös tisztelet jellemzi a promoterek kapcsolatát. Szerintem, ha valaki valamit jól csinál azt el kell ismerni és többen is jól teszik a dolgukat az országban. A keceli üzemeltető évente többször is egyeztet mindenkivel egy-egy nagyobb buliról, névről, vagy dátumról, és ez jó mindenkinek. Megmarad a verseny a klubberért, a sokszínű kínálat, ugyanakkor az értelmetlen egymásra szervezést, ha lehet kölcsönösen elkerüljük.

Nagy meglepetésünkre mondhatom mindannyiunk nevében szerintem Pat Duff egy szavazáson a hazai dj-k között a 4. helyezést érte el. Hogy fogadtad a hírt?!

Pat Duff: Óriás megtiszteltetés az első 5 között lenni! Nagyon jól eső érzés bevallom őszintén!: ) 2 dolog a helyezéssel kapcsolatban:

Az egyik, hogy soha nem azért zenéltem, hogy esetleg majd jegyezzenek valahol... persze ez is fontos egy bizonyos szinten túl, de a zene szeretete és az egész party hangulat mindig előrébb járt, mint egy helyezés! Másodszor pedig, ez az eredmény egy csapatmunka eredménye is egyben, amit a Badgirlsnek ( Jani & Laci ), a Club Korona Team-nek, de elsősorban a KÖZÖNSÉGNEK és nem utolsó sorban a kedvesemnek, Eminek köszönhetek, aki mindig mellettem van, még akkor is amikor már a fáradtágtól kiesünk néha a pultból: )

De az év klubja és az év rendezvénye címet is bezsebeltétek. Akkor, hogy is van ez a pesti éjszaka visz mindent dolog? Vagy csak ti jobban tudtátok mozgósítani a szavazóitokat?

James Cole: Az lenne jó, ha nem csak a SH-nek lenne ilyen szavazása, hanem más oldalaknak, magazinnak, hogy legyen összehasonlítási alapunk. Budapesten összességében sokkal több csoportosulás és akár még egy zászlón belül is több klub között oszlanak meg a szavazatok. Kecel egy biztos pont már 20 éve, ez is közrejátszhat, de én ha lehet inkább a munkánk eredményét és még inkább a közönségünk összetartását és aktivitását látom a fő oknak. Budapest egyébként ma már világszínvonalú programokat produkál. Én azt látom, hogy 2008-ban a Dokk Progression, a Fame kiemelt nagy rendezvényei, a Privé, a Nonsense klubestjei, a Deadcode bulijai, vagy az underground bulik (Hairy, ClickTheLick&) hihetetlen színes és nívós választékot produkálnak. Nehéz is összehasonlítani őket Kecellel, hisz ott több helyen hétről-hétre van buli, nekünk pedig szinte csak havi egy, ami más terepet jelent.

Ha nem a saját rezidenciátokat nézzük, és reálisan akarjuk látni a mai helyzetet, akkor ti hova mennétek el partizóként szívesen bulizni?

Pat Duff: Fellépő függő mindenképpen, név szerint nem említenék helyet... titok: )

Shabaam: Pesten talán a Privé-be, ahol eddig mindig nagyon jól éreztem magam. Februárban volt alkalmam játszani a Nonsense-ben és el kell, hogy mondjam, hogy egy nagyon jó kis klub. Oda is szívesen mennék bulizni. De persze Kecel nálam a No.1: )

James Cole: Úgy is Kecelre!: ) Na jó nem csak oda, ez fellépőtől is függ, de ma már nagyon sok jó és szép klub van itthon is, no meg hangulatos egyéb rendezvény... Legközelebb Tenaglia lesz szerintem.

Mindenkitől egy Top 3as listát szeretnék kérni így az interjú végére. Amit most a leginkább játszotok.

Shabaam:
1.Nick Curly-Television
2.Tom Demac-The More Things Change(Agnes mix)
3.Milton Jackson-Ghosts In My Machine
James Cole: Nekem sokkal több kedvencem van, így inkább 5-öt írok!: )
1. Tricksi Lost Dub
2. Diz, Iz Love Vibe (Jimpster remix)
3. Nick Curly Deep Breath
4. Nick Curly - Static
5. Owl Promo
Pat Duff: én is 5-öt mondanék&
1. Szenario - Pleaseasy
2. Harvey Mckay - Powder From The Gods
3. 2 Dollar Egg - Tamago
4. Hertz - Groove Doctor
5. Hertz - Repair
Készítette: Helgert László ( Hell )

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó