Pulzar

Belépő
Mindenkinek5 000 Ft

Partyajánló

FAMEPROMOTION LIVE ACT FEST @ Studio, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. július 13.
Helyszín Studio, Budapest, Hajógyári sziget
Stílus Tech-house, Progressive House, Deep House, Electronica
FAMEPROMOTION LIVE ACT FESTMásfél évi agytorna, tárgyalás és egyezkedés után végre megvalósul a Famepromotion zseniális elképzelése és július 13-án, pénteken, egy korábban soha nem tapasztalt elektronikus zenei élmény vár minden belevaló party-ördögre.Studio, Budapest, Hajógyári sziget
Az esemény résztvevői:
2 vendég igazolt vissza, például: logiszcicus monika_m47
összes résztvevő megtekintése

FAMEPROMOTION LIVE ACT FEST @ Studio, Budapest

Másfél évi agytorna, tárgyalás és egyezkedés után végre megvalósul a Famepromotion zseniális elképzelése és július 13-án, pénteken, egy korábban soha nem tapasztalt elektronikus zenei élmény vár minden belevaló party-ördögre.

A Magyarországon abszolút egyedülállónak számító, most először megrendezésre kerülő Live Act Festen az ebben a kategóriában ászok ászaként ismert Hybrid Sound System (UK), Infusion (AU), Trentemøller (DK) és Future Funk Squad (UK) előadását élvezhetjük nagyzenekari koncertfelállásban! A nemzetközi sztárparádéval büszkélkedő line up-ot a hazai szcéna újgenerációs live formációjaként jegyzett Quasar, valamint a már legendás Bernáth/y & Son duó teszi teljessé

Mi tagadás, hasonló rendezvénynek valóban nem volt se híre, se hamva korábban, hiszen a már említett nagyzenekari felállás technikai kivitelezése tökéletes koncertszervezést, az általános dj-bulik lebonyolításánál jóval komolyabb munkát igényel. Valamennyi banda több taggal, azaz billentyűsökkel, vokalistákkal, dobosokkal, gitárosokkal, vj-kkel, továbbá saját hangmérnökkel és fénytechnikussal érkezik Budapestre. A parádés program kapcsán érdemes megjegyezni pár érdekességet a fellépőkről:

Hybrid Sound System

A kilencfős bandát vezető Christopher J Healings és Michael S Truman dj-ként és producerként egyaránt sikerre vitték a Hybrid nevet, live act-jüket pedig mennyi mannaként fogadják a legnevesebb fesztiválok. 1993-mas Pink Floyd 'Another Brick In The Wall' remixük óta dolgoztak a Radiohead-del, turnéztak Mobyval, kiadtak három szerzői albumot. Zenekari működésüket ezzel egy időben a Prodigy, az Underworld vagy épp a Chemical Brothers nagyságával említi egy lapon a szakma. A Hybrid-nál jól megférnek egymással a klasszikus elemek és a modern elektronika, a progresszív breakbeat és a britpop, sőt a mostanában újra divatos minimál hangzás sem hiányzik a repertoárból. Csillagos ötös!

Infusion

Dennis Sharrad, Jamie Stevens és Francis Xavier Ausztrália legkelendőbb elektronikus zenei triója. Két évvel ezelőtt a Hajógyári szigeten zsúfolásig megtelt a Dokk fellépésük alkalmával; aki ott volt, máig emlegeti a bulit. A srácok azonban anno hirtelen eltűntek a nemzetközi party-színtérről, szinte semmit sem lehetett tudni róluk. Lassan aztán kiszivárgott az infó, hogy új szerzői albumon dolgoznak. A lemez elkészült, ám jelen pillanatban még nagy titok, konkrétan mi vár ránk. Az Infusion június 13-án teszi közzé hivatalos sajtóanyagát, majd európai turnéra indul. Mindenesetre az előző, Six Feet Above Yesterday című mestermunkából kiindulva nincs okunk aggodalomra, vélhetően ismét valami frenetikus prog-house őrületet kapunk tőlük. Minimum olyat, amelyről a brit szaklap, a Mixmag ismét elmondhatja majd: izgalmas és 'funky', mint a szex!

Trentemøller

A minimál-tech-house és még isten tudja miféle bekategorizálhatatlan elektronika jelenkori prófétása Dániából szabadult a világra. 1997ben Anders Trentemøller DJ T.O.M-mal karöltve kezdte száguldó karrierjét, és idén már a világ vezető fesztiváljain ünnepelhetik tízéves évfordulójukat, méghozzá zenekarrá bővült formában. Trente debütáló albuma, a The Last Resort elképesztően pozitív kritikákat kapott a vájtfülű bíráktól; míg a BBC Radio 1 The Essential Mix című műsorban lejátszott mixe a hallgatók szavazati alapján a legjobb volt, amit 2006-ban hallottak! A sokak által némileg őrült (de legalábbis furcsa) zsenialitással megáldott Andersnek mellesleg esze ágában sem volt Magyarországra jönni, amíg nem hallott a július 13-i Live Act Festről. Azóta is piszkálja a fantáziáját ez a buli!

Future Funk Squad

FFS alias Glen Nicholls sok évvel ezelőtt kimagasló technikai és hangmérnöki képességeivel szerzett magának elismerést először a törtütem világában, majd hamarosan stílushatárok nélkül ő lett az egyik legfelkapottabb remixer. A kivételes tehetséggel megáldott zenészért a legnagyobb előadók rajonganak: A Prodigy, az Orbital, a Hybrid, James Zabiela, Sander Kleinenberg, a PMT, Hyper, Koma & Bones, vagy a Stanton Warriors mind-mind megkeresték már, hogy újraértelmezze alkotásaikat. És ez a lista még korántsem teljes… Tévéműsorok és videojátékok készítői szintén őt akarják (EA Sports FIFA 2005, MTV Punk'd, Making The Video).
A nagy népszerűség ellenére Glen évekig nem rukkolt elő szerzői albummal. Amikor 2006ban végre piacra dobta az FFS bandatagokkal készített Audio Damage című lemezt, az a várakozásoknak megfelelően eszméletlen jó hanganyagként landolt a nemzetközi porondon. Az öttagú zenekar budapesti produkciója valódi kuriózumnak ígérkezik!

Quasar

DJ Chriss és Richie (ex-Draft) igencsak büszke lehet a Quasarra. Nemrégiben John Digweed saját rádióműsorában játszotta le a srácok zenéjét a Kiss FM adón, majd nem sokat teketóriázva egy mix elkészítésére buzdította a magyar srácokat, szintén a Kiss FM számára. Mi ez, ha nem átütő siker?! Július 13-án Krisztián és Ricsi mellett dobosként DJ Newl, gitárosként Pap Krisztián énekesként Keleti András mutatja meg, mivel győzték meg a house egyik ikonjaként tisztelt Digweedet.

Bernáth/y & Son

Bernáth/y Sándor a honi partytörténelem megkerülhetetlen alakja. Lovebarikád, Gépszava, Supersonic Technikum (ma Sonic Blue Hole) - ezeket a legendákat mind ő keltette életre egykor. Fia Zsiga grafikusként és az Urbanizer VJ-jeként szerzett magának önálló hírnevet. Az alma nem esett messze a fájától, kettejük analóg techno-improvizációja egyedülálló a maga nemében. Kizárólag különleges alkalmakkor lép színpadra Bernáth/y & Son, s ilyenkor bizony jaj a finnyás partynépnek! Zenéjükre felkészülni lehetetlen. Hallani kell, ízlelgetni, sokkot kapni, aztán gondolkozni jó ideig, míg helyre simulnak megtáncoltatott agyhullámaink.

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó