Pulzar

Infusion

Jamie Stevens, Manuel Sharrad és Frank Xavier bár az ausztrál Woolongongban nőttek fel, a szülővárosukban dívó rock’n’roll lázzal valahogy mindig is hadilábon álltak. Nem csoda hát, hogy a 90es évek elején hamar megadták magukat a Sydney-ben egyre erősödő rave szcéna varázsának, majd különleges tehetségüknél fogva maguk is az elektronikus zene tekintélyes művészeivé váltak.

Első single-jük, a Smokescreen (Sony Dancepool) rögtön az ARIA dance-díjkiosztó jelöltje lett, mely igencsak komoly elismerést jelent a srácok hazájában. Az ígéretes kezdést nem sokára újabb single, a 'Green' követte, az Infusion pedig csatlakozott az akkoriban induló, mára már világszerte elismertté vált Thunk Recording Labelhez. Az itt kiadott 'Thunk: the Weekend Favourites', valamint a 'Flinch' EP-k azonnal fantasztikus nemzetközi visszhangra találtak, Európától az Államokig mindenki az ausztrál trióról kezdett beszélni. A sikernek köszönhetően az Infusion szekere bődületes lendülettel haladt tovább, egyik napról a másikra a világ legbecsültebb sztárjainak oldalán találták magukat: felléptek az Underworld, a Chemical Brothers, Carl Cox és Darren Emerson társaságában. Ám még az eddigieknél is nagyobb elismerést hozott következő, sötét hangzásvilágot megszólaltató 'Spike' című lemezük! Mind az ausztrál, mind a nemzetközi dj-világ kitörő örömmel fogadta az új zenét, mely ott landolt Pete Tong, John Digweed, Sasha és Bushwacka lemezestáskájában, hogy aztán a legkülönfélébb bulikon őrjítse meg a lelkes közönséget. Megállni persze ezután sem lehetett: Jamie, Manuel és Frank piacra dobta az 'Outside'-ot. A korong John Digweed Radio One show-jának egyik legtöbbet pörgetett lemeze lett, de előszeretettel játszotta például Steve Lawler, Lucien Foort és Chris Fortier is; a befolyásos angol Massive illetve Balance lista pedig minden idők leghíresebb ausztrál csapatának nevezte az Infusiont.

A sikerszériát jelentő single-k után 2000ben végre elkészült a trió első albuma, a Phrases & Numbers. Kell-e mondani, hogy a messzemenően intelligens, zenei tanítások múltját idéző, ugyanakkor nagyon is eltérő elektronikus zenei alapokból kreált lemez ismét kivívta a globális dicséretet? Ugye nem… Hiszen egy odacsapós, atmoszférikus utazás a kortárs elektronika ravaszul fenséges hanghullámain természetesen nem eredményezhet mást, csak csodálatot és egy újabb szakmailag jelentős mérföldkövet.
A korábban már említett ARIA persze újra jelölte az Infusiont 'Legjobb kiadvány' kategóriában, hiszen az album hihetetlenül különleges zenei elegye és az ezt életre keltő ügyes technikai megvalósítás újszerű volt a maga nemében. Nem véletlen, hogy a következő, Sydney-ben rendezett 'Global' partyn az Infusion játszhatott több mint 7000 rajongó előtt, a mester Fatboy Slim mellett; amit egy szintén nagysikerű Ministry Of Sound turné követtet az ausztrál klubokban. Ezt követően a srácok stúdióba vonultak, hogy zenét írjanak Adam Freeland albumára, és közben bezsebelték az Ausztrál Dance Music Awars 5 kategóriájának díját: övék lett a Legjobb Album, Legjobb Single, Legjobb Live Act, Legjobb Video és Legjobb Producer megtisztelő címe.

Ami azóta történt, az már szinte történelem. Az Infusion számos egyedi hangzású lemezzel a háta mögött ma a világ egyik legkeresettebb live act produkciójává vált. A 'Fallen Angel EP 12' , a 'Starwater', az 'It's Alright, és a 'Legacy' mind-mind a partyördögök kedvenceiként vonultak be az elektronikus zene nagykönyvébe. És ami a legszebb ebben az egészben, oly óriási elismerés és rajongás mellett az Infusion hármasa megmaradt két lábbal a földön járó szerény talentumnak. Csillaguk ragyog, s a java lehet, még csak most jön.


Archív partyajánlók

 • [2009-12-31] dreams2010
  @ Papp László Sportaréna

  Álmodj úgy 2009 utolsó éjjelén, ahogy azt sosem tetted még korábban! Élvezd 2010 első óráit olyan hangulatban, melyet megirigyelhet az egész világ!
 • [2007-07-13] FAMEPROMOTION LIVE ACT FEST
  @ Studio, Budapest

  Másfél évi agytorna, tárgyalás és egyezkedés után végre megvalósul a Famepromotion zseniális elképzelése és július 13-án, pénteken, egy korábban soha nem tapasztalt elektronikus zenei élmény vár minden belevaló party-ördögre.
 • [2005-07-02] Infusion
  @ Dokk, Budapest

  Jamie Stevens, Manuel Sharrad és Frank Xavier bár az ausztrál Woolongongban nőttek fel, a szülővárosukban dívó rock’n’roll lázzal valahogy mindig is hadilábon álltak. Nem csoda hát, hogy a 90es évek elején hamar megadták magukat a Sydney-ben egyre erősödő rave szcéna varázsának, majd különleges tehetségüknél fogva maguk is az elektronikus zene tekintélyes művészeivé váltak.

Ajánlott lemezek

Zenei stílusok

 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó