Pulzar

Will White

Alex Grifford Van Morrison-nak zongorázott, a Stranglers–nek szaxofonozott és tagja volt a Grid nevű bandának, mielőtt találkozott Will White-al. Akkoriban Will a Junkwaffle elnevezésű formációnak dobolt. Egy Bath-i fellépésen találkoztak, majd megalapították a Propellerheads-et.
1996-ban jelentették mega Wall of Sound kiadónál „Dive” című felvételüket, amely világhírnevet szerzett egy Adidas reklám zenéjeként.

A finoman mámorító „Take California” és a rá következő év elején megjelent „Spybreak” csak tovább öregbítették a legdinamikusabb és legfelkavaróbb bandaként megszerzett hírnevüket. Az utóbbi két felvétellel megalapozott elismerésük nyomán David Arnold felkérte a srácokat, hogy közreműködjenek a James Bond filmzene címzenéjének remixelésénél. Így született meg az „On Her Majesty’s Secret Service”, amely a Top 10-ben végezte. Ezt a „History Repeating” című szám követte, amelyben Shirley Bassey is közreműködött és ami ugyancsak első albumukra a Deckandrumsandrockandroll”-ra került fel.

Azóta a duó más közös projectekben is rész vett a Jungle Brothers-el és a De La Soul-al. Ez idő alatt Will a legfelkapottabb londoni klubokban – a Fabric-ben és a Funkt-ban működött rezidens DJ-ként. A világ minden pontján keresett előadóvá vált az Egyesült Államoktól Ukrajnáig, Szingapúrtól Sydney-ig, ahol kemény ritmusokra, electro, break és house zenére van igény, ott Will igazán szívesen szolgálja ki közönségét.

Ugyanakkor a stúdiómunkálatok is folynak: nemrégiben Will White a „Functional” lemezkiadónál kiadta „Digital Funk” című lemezét (hallgasd a Rennie Pilgrem mix-et), az „Ape” kiadónál pedig a „Wait a Minute” című számot. Mindkettő szolid példaként szolgál arra az előre gondolkodó, merész zenealkotási módra, melynek a bristol-i „Dead Famous Records” kiadásában az olasz DJ Luca-val közösen, Pimp Wax néven producerként jegyzett szám esetében is fültanúi lehetünk. Will sokoldaluságát bizonyítja a rengeteg reklámzenei felkérés is, de mikor Phil Hartnoll (Orbital) lóg a telefon másik végén, olyankor akár a Sony is könnyen kaphat kosarat. Az Orbital frontembere nagy elánnal látott neki legújabb, régóta várt „Long Range” című projektjének. A projektben Will is szorgoskodik: régi dobszerkója mögé ülve szolgáltatja a ritmust. A dolognak híre futott és most Brain Dougans (Future Sound of London) is csatlakozni kíván!

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó