Pulzar

Marcus Intalex

Marcus Intalex a manchesteri Hacienda klubban hallottak hatására kezdett lemezeket gyűjteni. St Files-t és L Double-t bevonva Da Intalex névvel adják ki közös zenéiket a Flex Recordings, és az Intallex alatt. Ekkor alakították ki azt a jellegzetes hangzást, ami a védjegyük is lett egyben.

Lágy dallamok és gördülő ütemek jellemzik a zenéiket. Marcus nem nagyon hallatott magáról az 1995-1999 közötti időszakban, mivel a drum and bass-ben ekkortájt a sötétebb hangzás dominált. Igazi visszatéréset a Doc Scott kiadóján megjelent How You Make Me Feel-től számíthatjuk, amely sokkal dallamosabb irányba fordította a drum and basst. Miután olyan kiváló kiadók jelentették meg a zenéit mint a Metalheadz, Renegade Hardware, Reinforced és a Talking Loud, Marcus megalapította a saját labeljét, a Soul:R-t és a valamivel keményebb zenében utazó Revolv:R-t. A Soul:r a minőséget képviseli, legyen az saját szerzemény vagy D.Kay, Klute, Marky, az AI, D-Bridge vagy a magyar SKC és Bratwa műve. Marcus mostanság régi techno/acid hangokból építi fel új zenéit, új színt hozva saját hangzásába. Marcus Intalex, ST Files és Calibre alkotják a Mist:I:Cal szupercsapatot, akiknek nagylemezére a bemutatkozó EP óta vár a dnb világ. Ennek 2006-ban jött el az ideje, az album így látatlanban is minden bizonnyal esélyes az év nagylemeze cím elnyerésére. Aki 22-én fellátogat a Citadellára első kézből hallhatja sok más finomság mellett az új Mist:I:Cal darabokat is.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó