Pulzar

Mauro Picotto

Mauro Picotto egy kis olasz faluban született Torinó mellett. Gyerekkorától zenekészítéssel szeretett volna foglalkozni, de tudta, hogy előbb dj-vé kell válnia, hogy lássa, mit akarnak hallani az emberek.

A fiatal Mauro már huszonkét évesen (1988-ban) döntős volt a DMC Italyn és a következő évben megnyerte a Walky Cup Competitiont is, így egyenes út vezetett a top-dj-k közé. Az olasz dj úttörő a maga nemében, hiszen ő az egyetlen olasz lemezlovas, akit a világ tíz legjobbja között tartanak számon.

Első trackje, a We Gonna Get rögtön az európai dance-listák élére is transzportálta. A következő megjelenéseinek (We Got to Live Together és a Just Take Me Higher) nagy sikerei után olyan producerekkel vállalt közös munkát, mint a Capella, a 49-ers, a Clubhouse, a More és a CRW.

BXR-rel közös hanglaboratóriumi munkái hozták meg neki teljes ismertséget. Olyan dalokat köszönhetnek a táncparkettre járók ennek az együttműködésnek, mint a Bakerloo Symphony, a Lizard és talán a legnagyobb slágerét, az Iguana. Az utóbbi hét különböző verzióban jelent meg.

2000-ben a The Double Album, 2002-ben pedig a The Others című lemeze tette még ismertebbé a nevét, immáron az egész világon. Freddie Mercury, a Pet Shop Boys és a U2 remixei után hangzásvilágát sokan másolni kezdték.

Ezért Mauro a trance-ből a technóba nyergelt, hogy az új stílussal is kivívja magának az elismerést. 2007-ben egy új dalt, a Maybe, Maybe Not-ot és egy új albumot, a Now and Then adta ki. Ezt követte egy forró nyár után a Meganite Complimation 4 album és DVD.

"Nem egyik pillantról váltottam a technóra. Elkezdtem felnőni, és az emberek, akiknek játszom, elkezdtek felnőni velem. Szeretem ezt a zenét, és büszke vagyok rá, hogy amellett, hogy új rajongókat szereztem vele, a régi közönségemből is sokat áthódítok és új zenei stílust mutatok nekik" - emlékszik vissza Picotto az akkori váltásra.

2004 óta megy a Meganite partysorozat, mely egy határok nélküli technoparadicsommá változtatja hétről hétre a világ legnagyobb diszkóját Ibizán.

Ma Mauro a BXR lemezgyártó cég ügyvezetője, azé a cégé, mely nemrég nyerte el a German Dance Awards-ot az év legjobb független lemezgyártó cégeként.

Zenét szerez, játszik és feldolgoz a Media Records stúdióiban, azon helyek egyikén, ahol fantáziája leginkább szárnyra kelhet. A legutóbbi German Dance Awards-on öt jelölést kapott, egyet az év legjobb producereként. Mindig stúdióban van, és Mario Piu-val a BXR Teamet koordinálja, mely a hangok, dallamok és ötletek avantgárd laboratóriuma.

Forrás: [origo]

De hogy él Mauro Picotto, mikor nem dolgozik? Csöndes embernek tartja magát, aki leginkább a stúdióban érzi jól magát, persze otthon, a gyönyörű lányával. A zene melletti másik nagy szenvedélye az olasz konyha.

Legutóbbi remixei között találhatók: a brit Dumonde-tól a See the Light , Josh Wink Don't Laugh-jának világhíru remixei, a Stormtól a Time To Burn, a Yorktól az O.T.B. (a legjobb öt közé került fel a brit kislemez-eladási listán) és a Tyrell Corptól a Running. A Pegasus épphogy csak megjelent Olaszországban, de már az Iguana sikereinek folytatóját látják benne.

Zenéi alapjaiban mozgatják meg a dance világát, szerte a világon ismerik a nevét. Nemcsak Európába hívják zenélni, hanem Ausztráliába is, valamint Ázsiában is egyre népszerűbb. Neki köszönhetően Olaszország újra rákerült az elektronikus zene térképére. Élőmixei, játéka pedig igencsak kemény hangulatot idéznek elő, egyáltalán nem slágeresedik. Azt teszi, amit szeret és bámulatos érzékkel tudja összhangba hozni a saját ízlését a közönség igényeivel.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Mauro Picotto Interjú

  Mauro Picottot faggattuk a szombati /20090530/ budapesti fellépésének apropójából.
 • Sterbinszky interjú

  Sterbinszkyt és Mauro Picottót több éves munkakapcsolat köti össze: egy sikeres remix Mauro Picotto "Lizard" című megaslágerére nemzetközi sikereket hozott Sterbynek Ibizától Argentínáig. Most ismét egy közös munka áll előttük, egy közös budapesti fellépés május 30-án, melynek alkalmából Karesz egy interjút adott a buli szervezőinek, amit mi is leközlünk veletek. myspace.com/thelushgroove

Zenei stílusok

 • Hard-trance

 • Trance

  A trance az 1990-es évek kezdeti szakaszában kialakult zenei műfaj. Szülőhelyének Frankfurt tekinthető. Szerteágazó, és állandóan változó műfaj, melynek számos ágazata van.
 • Tech-house

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó