Pulzar

Művész

Savas Pascadilis

Savas Pascadilis

Savas Pascalidis elektronikus zenei véráramba kerülése egy demo szalagnak volt köszönhető, melyet a kultikus bécsi „Cheap Records”-nak küldött el. A kiadó megjelentette szerzeményét a ’Helter Skelter’-t, ami átütő undergound slágernek bizonyult 1997-ben, és számos DJ érdeklődését felkeltette. Richard Bartz is felfigyelt rá, és “Kurbel Records” –nál kiadta Savas "Sugarland Express"-ét.

Az egyre nagyobb sikert egyre több külföldi és hazai fellépés követte. A “Kurbel Compilation”-ön 1998-ban megjelent "Discotheque" című trackje bombaként robbant. Richard Bartz remixe a Groove magazin top10-es listájára is felkerült, az “év legjobb remixe” kategóriában.
Az ezt követő években Savas számos remixet készített és maxit adott ki, valamint megalapította saját lemezkiadóját, a Lasergun Records-ot. Együtt dolgozott Labinsect-el és egy év kemény munkjának köszönhetően kiadta a Cosmic Dancer EP-t . Kedvenc stílusainak, 80-as évek disco-jának és a technonak egy kitűnő egyensúlyban lévő keverékét mutatva be. Ezek után az International Deejay Gigolo Records csapatához társult és kiadta a "Space affair" című EP-ét, ami megerősítette növekvő hírnevét és egyre inkább elfogadtatta magát a közönséggel.
2002-ben Berlinbe költözött. A Gigolo Records gondozásában jelent meg "Galactic Gigolo" című albuma. A hatás hihetetlen. Népszerűsége még nagyobbra nő. A Gigolo 6 CD-n található Superman c. trackje a válogatás fénypontja. Savas ettől kezdve minden héten fellépett a világ valamely városában. Megválasztották a berlini Polar TV rezidensévé és a Lasergun Records a legmeghatározóbb lemezkiadók egyikévé vált. 2003 januárjától áprilisig a Lasergun előadóival közös turnéra indult, többek között olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Sonne Mond Sterne, Benicassim, Lowlands.
2004-ben remixelte Luke Slater Body Freefall című számát. Fellépett Dél-Amerikában, az USA-ban, Európában, Japánban …
2005-ben a Gigolo Recors-nál egy újabb albuma jelent meg Disco Vietnam címmel, mely a legnagyobb nevek közé emeli őt.
Folyamatosan turnézik a világban és mindemellett produceri munkáit sem hanyagolja.

Discography:

Savas Pascalidis - The Power Of Music (909 Pervertions)
Savas Pascalidis - Helter Skelter EP (Loriz Sounds)
Savas Pascalidis - Sugarland Express (Kurbel)
Savas Pascalidis - Disco Galaxy (Lasergun)
Savas Pascalidis - Sexomatic EP (Kurbel)
Savas Pascalidis - Cosmic Dancer (Kurbel)
Savas Pascalidis - Stellar Funk EP (Lasergun)
Savas Pascalidis - Automatik Lover (Leitmotiv)
Savas Pascalidis - Fantastic Voyage (Int. Deejay Gogolo)
Savas Pascalidis - Space Affair (Int. Deejay Gogolo)
Savas Pascalidis - Galactic Gigolo (Int. Deejay Gogolo)
Savas Pascalidis - De Tomaso Pantera (UFO)
Savas Pascalidis - Evolution/Body Freefall EP (UFO)
Savas Pascalidis - Break it Down (Space Factory)
Savas Pascalidis - Disco Vietnam (Int. Deejay Gogolo)
Savas Pascalidis - Haunted House (Lasergun)
Savas Pascalidis - Superman/Raw Mission (Int. Deejay Gogolo)
Savas Pascalidis - 111/Boccaccio Life (Lektroluv)
Savas Pascalidis - Saigon Nightmare Remixes (Lasergun)
Savas Pascalidis - Superman (UFO)

Remixes:

Sexual Harrassment - I Need a Freak (Savas Pascalidis rmx)
'Lectric Workers - Robot is Systematic (Savas Pascalidis rmx)
Club MCM - Club MCM (Savas Pascalidis rmx)
Fix - Flash (Savas Pascalidis)
Agoria - Mad Max (Savas Pascalidis rmx)
Puperty Love - X-Ray Eyes (Savas Pascalidis Disco Invasion rmx)
Dj One Finger - Niteclub Skool (Savas Pascalidis vs. Kid Vicious rmx)
Water Lilly & Plastique De Reve - You Kiss (Savas Pascalidis rmx)
Tigerbeat - Beat Me 'Till i Understand (Savas Pascalidis rmx)

Archív partyajánlók

 • [2009-12-19] Lidokain klub
  @ Nababe Bár

  Az Atlantiszi Antilagzi Igazainak Hitközsége Terézvárosi Igazgatósága most szombaton pincei ingyenoltást szervez a Nababe Basement Hall bordó termében.
 • [2007-08-25] Bónusz 2007
   

  2007 augusztusának utolsó hétvégéjén ismét jelentkezik a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztivál, a Parádé Bónusz. A Parádé hivatalos zárórendezvényeként elhíresült sokhelyszínes megaparti a hagyományt folytatva idén is kivételes programfelhozatalt prezentál: több olyan világsztár érkezik Magyarországra, akik Európában vagy az Egyesült Államokban önálló fellépéseiken is sportcsarnokokat töltenek meg, vagy éppen a legnevesebb európai fesztiválokon főműsoridőben szórakoztatják a közönséget.

Biográfiák

 • Jahcoozi

 • Seth Troxler

  Először akkor hördült fel a szakma, mikor emberünket a ma talán underground house és techno berkekben leginkább mérvadónak tartott residentadviror.net szavazásán a 8. helyre szavazták be rajongói!
 • Chriss Ronson

  DJ Chriss – vagyis Horváth Krisztián - 1977. október 26-án született Budapesten.
 • Yvel and Tristan

  Yvel & Tristan üstökösként robbant be a hazai elektronikus zenei életbe. Több netes rádión is műsoruk van és rendszeres fellépői az ország neves klubjainak.

Kapcsolódó cikkek

 • VOLT Fesztivál: aktuális világsztárok és klasszikusok Sopronban!

  Programstruktúrájában és felépítésében is jelentősen megújul az idén immár “nagykorú”, 19. VOLT Fesztivál. Az első hírek szerint már most több világsztár elfogadta a szervezők felkérését: mások mellett a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, Paul Kalkbrenner és a hosszú évek után újra koncertező House of Pain is fellép június 29–július 2. között Sopronban.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó