Pulzar

Művész

David Morales

David Morales

New York-ban született Brooklyn-ban, szülei Puerto Rico-i emigránsok, nehéz családi körülményei miatt az élete nem mondható éppen leányálomnak.
A zene iránti szeretetét édesanyjától örökölte, tizenhárom évesen már lemezekkel kísérletezett.

New York-ban született Brooklyn-ban, szülei Puerto Rico-i emigránsok, nehéz családi körülményei miatt az élete nem mondható éppen leányálomnak. A zene iránti szeretetét édesanyjától örökölte, tizenhárom évesen már lemezekkel kísérletezett. Tizenhét évesen úgy döntött, hogy elhagyja a gettót és megpróbál új életet kezdeni.

Dj karrierje egy Red Zone nevű klubban kezdődött, ahol is megkapta a házigazda szerepet. Nem sokkal később Frankie Knuckles-el és Judy Weinstein-el megalapították Def Mix-et. Első remixét a Pet Shop Boys-nak készítette, ami meghozta számára az elismerést és ettől kezdve sorra kapta a jobbnál jobb felkéréseket. Készített remixeket többek közt az Ace Of Base-nek, Ce Ce Peniston-nak és Madonna-nak is. 1996-ban és 97-ben jelölték Grammy-díjra, amit végül ’99-ben meg is kapott. Ezen kívül több ruhagyártó cégnek is dolgozott, mint modell. Elkészítette a Needin’ You-t, amivel David a világ minden táján elismert producerré és lemezlovassá vált. Mára a Def Mix egy sikeres lemezcég, körülbelül negyven alkalmazottal. Lemezlovasként beutazta az egész világot, rendszeres klubestekkel rendelkezik Ibizán és fellépett többek között Olaszországban, Görögországban és Japánban is. Néhány remix Morales-től a teljesség igénye nélkül: Jaydee-Plastic Dreams Madonna-Deeper And Deeper Tina Turner-Goldeneye U2-Discoteque Rober Miles-One & One

https://soundcloud.com/davidmorales

Archív partyajánlók

 • [2014-12-13] Famous pres. David MORALES /USA/
  @ Club Play

  Az amerikai Grammy-díjas DJ és producer, Dj David Morales most a Club Play lemezjátszóinál! A house világszerte népszerű mestere kiváló remixeivel nem csupán a szakma de a nagyközönség elismerését is kivívta magának. Olyan sztárokkal készített hivatalos remixeket, mint Madonna, Kylie Minogue és Michael Jackson.
 • [2009-04-10] David Morales
  @ PLAY, Budapest

  Fellépők: David Morales, Muzzaik, Hamvai P.G., Junior, Metzker Viktória

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó