Pulzar

Krafty Kuts

A brit Martin Reeves, azaz a késõbbi Krafty Kuts úgy nevezett be egy DJ-bajnokságra, hogy életében nem állt még DJ-pultban.

A döntõben végzett. Ennek fényében annyira nem is meglepõ, hogy pár évvel késõbb a világ egyik legjobb breakbeat DJ-jeként kezdték jegyezni, és Krafty Kuts azóta is rendületlenül bizonyítja, miért is illendõ nevét a legnagyobbak közt említeni.


Nem múlik el év, hogy a hiphopot, breaket és funkot mesterien kotyvasztó DJ-producer ne kapna valamilyen rangos szakmai elismerést: a breakbeat világának legfontosabb díjkiosztóján, a Breakspoll Awardson három egymást követő évben is az év legjobb DJ-jének választották, 2006-ban pedig addigi munkásságát jutalmazták életműdíjjal. A kilencvenes években brightoni lemezbolt-tulajdonosként többek közt Fatboy Slim lemezes táskáját is rendszeresen tömte friss zenékkel. Neki köszönheti, hogy első saját munkája napvilágot látott, a Gimme The Funk sikere pedig egyenesen az FSUK kiadóhoz repítette. Azóta már klasszikussá vált munkái bizonyították, hogy a producerség is a kisujjában van. Remixek, film- és reklámfilmzenéi új kapukat tártak ki előtte, de mindeközben soha nem hagyta cserben közönségét, Skool Of Thoughttal közösen indított SuperCharged nevű klubestje a breakbeat-szcéna egyik legnagyobb múltú partysorozata. 2006-ban megjelent Freakshow című szóló albumával sem adta alább, a lemezen a szakma krémje, többek közt a Scratch Perverts, Tim Deluxe és Dynamite MC is szerepel.

https://soundcloud.com/kraftykuts

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó