Pulzar

Belépő
Mindenkinek4 000 Ft
Elővételben 2008-02-29-ig3 500 Ft

Partyajánló

DJ Krush (J) @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2008-02-29
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Trip-hop, Breaks, Breakbeat, Nu Jazz,
Hip-hop
DJ Krush (J)DJ Krush pár éve már adott egy zseniális-közeli koncertet az A38-on. Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere visszatér, hogy életmű-DVD-jének kiadása alkalmából ismét bemutassa, milyen a dzsesszel, elektronikával elegyített okos és elmélyült hiphop.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

DJ Krush (J) @ A38, Budapest

DJ Krush pár éve már adott egy zseniális-közeli koncertet az A38-on. Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere visszatér, hogy életmű-DVD-jének kiadása alkalmából ismét bemutassa, milyen a dzsesszel, elektronikával elegyített okos és elmélyült hiphop.

2008.02.29 - A38 hajó

DJ Krush (J) live, Suhaid & Barabás Lőrinc & DJ Future, CadikElővétel: 3500 Ft
A fellépés napján: 4000 Ft

Hideaki Ishi, azaz DJ Krush az elektronikus zene legnagyobb mágusai közé tartozik, azon kevesek elitklubjába, akik - mondjuk Matthew Herberthez, Amon Tobinhoz hasonlóan - kitörtek a szubkultúra keretei közül, és korunk meghatározó muzsikusai között tartják számon őket.

DJ Krush meghatározó közege a hiphop, annak is belassult, bonyolult ritmusképletekre épülő absztrakt válfaja. Krush ezeket gyúrja-keveri-kavarja dzsesszes, drum and bass-zes, breakbeates elemekkel, úgy, hogy a végeredmény egészen különleges, csak rá jellemző, finoman átszellemült anyag lesz. Krush meglepően meditatív művész, zenéiben jócskán felfedezhetők a japán buddhizmus hagyományai, ahogy egyik (legjobb) lemezének címe is mondja: Zen.

Producerként és DJ-ként gyorsan a legnagyobbak közé emelkedett: komoly együttműködésekben vett részt, a Zap Mamától Guruig, melyek megkoronázása a Coldcuttal közös, furcsa dupla koncept-remixalbum, a Back in the Base, ami az absztrakt hiph op megkerülhetetlen mérföldköve.

Ilyen életművel nem csoda, hogy az utóbbi időben inkább önnön emlékművét építi. Japánban nemrég jelent meg három DVD-be sűrített összegző kiadványa, amelynek világpremierje alkalmából nagyszabású turnésorozatba kezdett. Idén februárban Európát veszi célba élő projektjével, ennek egyik állomása lesz az A38 Hajó, ahol 2004-ben már emlékezetes koncertet adott.

http://a38.hu/?p=programok&id=1209

http://a38.hu

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó