Pulzar

Művész

Dj Krush

Dj Krush

Volt motoros jakuza és Trip-hop nagymester Japánból.

Hideaki Ishi, azaz DJ Krush az elektronikus zene legnagyobb mágusai közé tartozik, azon kevesek elitklubjába, akik - mondjuk Matthew Herberthez, Amon Tobinhoz hasonlóan - kitörtek a szubkultúra keretei közül, és korunk meghatározó muzsikusai között tartják számon őket.

DJ Krush meghatározó közege a hiphop, annak is belassult, bonyolult ritmusképletekre épülő absztrakt válfaja. Krush ezeket gyúrja-keveri-kavarja dzsesszes, drum and bass-zes, breakbeates elemekkel, úgy, hogy a végeredmény egészen különleges, csak rá jellemző, finoman átszellemült anyag lesz. Krush meglepően meditatív művész, zenéiben jócskán felfedezhetők a japán buddhizmus hagyományai, ahogy egyik (legjobb) lemezének címe is mondja: Zen.

Producerként és DJ-ként gyorsan a legnagyobbak közé emelkedett: komoly együttműködésekben vett részt, a Zap Mamától Guruig, melyek megkoronázása a Coldcuttal közös, furcsa dupla koncept-remixalbum, a Back in the Base, ami az absztrakt hiph op megkerülhetetlen mérföldköve.

Ilyen életművel nem csoda, hogy az utóbbi időben inkább önnön emlékművét építi. Japánban nemrég jelent meg három DVD-be sűrített összegző kiadványa, amelynek világpremierje alkalmából nagyszabású turnésorozatba kezdett.

https://soundcloud.com/dj-krush-official

Kapcsolódó cikkek

 • Dj Krush: JAKU

  Megjelent a lemezjátszók szamurájának nyolcadik albuma a Jaku. Nem hiszem, hogy van aki még nem hallott volna róla, ha mégis azonnal pótolja be.

Archív partyajánlók

 • [2019-07-17] TEST pres. DJ Krush (J)
   

  DJ Krush ezúttal egy 4 állomásos miniturné keretében érkezik Budapestre, ezen kívül csak Berlinben, Londonban és a Sónar Festivalon lép fel.
 • [2018-04-10] TEST pres. DJ Krush (J)
  @ Akvárium Klub

  DJ Krush, aki 2017-ben produceri tevékenységének 25. évfordulóját új albummal ünnepelte, amelyen ezúttal kizárólag japán MC-kkel dolgozott együtt. A végeredmény a Kiseki, amelynek turnéja érinti hazánkat is.
 • [2015-11-19] TEST pres. DJ KRUSH (J)
  @ Akvárium Klub

  A hip hop immár ősz hajú japán mestere 11 éve jelentkezett utoljára nagylemezzel. Ezért is különleges alkalom, hogy november 19-én újra Budapesten köszönthetjük, ráadásul egy új album, a Butterfly Effect turnéjának magyar állomásaként.
 • [2012-04-10] DJ Krush (J) - 20th Anniversary Tour
  @ A38, Budapest

  Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere két évvel ezelőtti elképesztő sikerű koncertjét követően visszatér, hogy legújabb anyagát bemutassa, mellette halljuk majd Bootsie-t is, aki a hazai hip hop scena egyik legismertebb Dj-je és producere ezúttal VJ Kemurival különös párosban, a Sadant kifinomult hiphopját, triphopját, elektrinkáját és DJ Ozon légiesen ütős szettjét.
 • [2011-07-07] Balaton Sound
  @ Szabadstrand

 • [2011-07-07] Bazant Pohoda 2011
   

  Évről-évre, egyre nagyobb sztárokkal várja a fesztiválozni vágyókat szlovákia egyik legnagyobb éves zenei eseménye, a Bazant Pohoda. Idén olyan előadók és djk teszik itt látogatásukat, mint a Magnetic Man, Moby, Portishead, DJ Krush, Rusko, vagy B-Complex.
 • [2010-10-26] DJ Krush
  @ A38, Budapest

  Az absztrakt hiphop legnagyobb mestere ismét az A38 Hajón! DJ Krush két éve letaglózó erejű szettet mutatott be a hajón, és most visszatér, hogy aktuális európai turnéja keretében megint varázsoljon egy kicsit lemezjátszóin.
 • [2008-02-29] DJ Krush (J)
  @ A38, Budapest

  DJ Krush pár éve már adott egy zseniális-közeli koncertet az A38-on. Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere visszatér, hogy életmű-DVD-jének kiadása alkalmából ismét bemutassa, milyen a dzsesszel, elektronikával elegyített okos és elmélyült hiphop.
 • [2010-06-03] DJ Krush
  @ Zöld Pardon, Budapest

  Az absztakt hiphop jakuzája 2008-as óriási bulija után, újra a ZP-ben!

Zenei stílusok

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó