Pulzar

Francesco Farfa

Francesco Casaburi 1968. szeptember 23-án született Olaszországban, tizenhárom éves kora óta diszkókban töltötte szabadidejét.
Tizennégy évesen már egyik barátjánál gyakorolt,1985-ben fel-feltűnt dj-pultokban, és megkapja első szerződését szülővárosa egyik klubjában, ahol vasárnaponként teszteli a közönséget.

 Ezután ’86-ban bekerül a Club Barcaccina-ba, ahol elkezd kialakulni rajongótábora. 1990-ben Tartana-ban kezd el játszani, rezidens évei alatt több tízezer ember ismerheti meg játékát, egyébként mindezek mellett, hogy már néha techno lemezeket is pörget, itt kapja meg a Farfa nevet. Hamarosan az Imeriale Club rezidense, ahol déltől éjfélig hallható többedmagával. A párizsi Rave fesztivál a következő lépcsőfok, ahova két barátjával havi rendszerességgel visszajár. 1992-ben Miki barátjával kapnak egy nagyon jó ajánlatot a Pisai Insomnia Klubtól, ami voltaképpen a csőd szélén áll. A tulajdonos úgy dönt, hogy itt az ideje váltani és lecserélni a sláger-zenét techno-ra. Három hónap múlva a klub jobban megy, mint valaha és Farfa ennek köszönhetően már egész Európában fellép. Hozzá kell tenni, hogy stílusa teljesen egyedi 3-4 lemezjátszós szettjeire leginkább a tech-es hangzás jellemző, techno-tól a house-on át a trance-ig, produceri munkái is méltán elismertek. A Dj Mag szerint Olaszország mixmestere. Legutóbbi dupla mixlemeze a Music Public Property címet viseli és megtalálhatóak rajta saját remixei, valamint Pascal F.e.o.s., Samuel L. Session, Steve Bug, John Creamer & Stephane K. egy-egy felvétele. Egyébként, csak az érdekesség kedvéért kedvenc dj-je Danny Tenneglia.

Zenei stílusok

  • Progressive House

    A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó