Pulzar

Művész

Kollektiva

Kollektiva

Kollektiva dj- és partiszervező-csapat 2007 tavaszán robbant be a budapesti partiéletbe az első Kollektiva Nights-szal, melyen napjaink egyik legfelkapottabb remixere és BBC Radio One műsorvezetője Kissy Sell Out és a trenddiktáló londoni Durrr estek házigazdája, The Lovely Jonjo vendég-dj-ztek.

Az ezen a vonalon úttörőnek számító, azóta is emlegetett bulit követte májusban a Nanushka-divatbemutatóval egybekötött Kollektiva Nights 2, majd nyáron két franciázós bevetés: előbb a TEST csapatával közösen szabad ég alá vitt Ed Banger-buli Vicarious Bliss-szel, majd a PEP! magazin partija, Surkin főszerepeltetésével. Szintén a nyár folyamán a Kollektiva sikerrel mutatkozott be külföldön: a német fővárosban a Berlin Hilton klubesten megejtett dj-szettről az ott bulizó Peaches is elismerően szólt.

A Kollektiva következő nagyszabású megmozdulására, a Kollektiva Night 3-ra október 5-én a Merlinben került sor, a francia datA illetve az olasz Bloody Beetroots vendégszereplésével. A Kollektiva 2007 szeptemberében saját klubestet indított a Trafó Bár Tangóban: a havonta egyszer rendezett minirave-eken maguk mellé minden alkalommal hívtak egy-egy vendéget is a hazai illetve szomszédos országbeli elektró vagy elektró közeli dj-k, zenekarok közül.

A megszaporodó budapesti fellépések mellett ez év decemberében két külföldi vendégszereplést is abszolvált a csapat: előbb a horvát fővárosban, Zágrábban, majd Prágában. A 2008-as év első fele is hasonlóan eseménydúsra sikerült: a teltházas havi klubestek mellett alkalom nyílt egy szlovákiai (pozsonyi) vendégszereplésre, március 26-án a francia The Toxic Avenger, majd április 4-én, a Kollektiva Nights 4 keretén belül az amerikai Bryan Cox és a svéd-angol Blende meghívására.

Mindezeken felül 2008 első hónapjaiban a Kollektiva együtt játszott olyan élvonalbeli francia dj-producerekkel, mint a Les Petits Pilous, Feadz, Kavinsky, illetve az Ed Banger Records főnöke, Busy P. 2008 nyarán alkalmi rezidenciájukat az A38 hajó tetőteraszára helyezik át, ahol a Monkey6 brigáddal közösen kormányozzák rave-be a partizókat, havonta egy alkalommal.

KIK: Tmx, Fullstereo, Popbitch

MIT: dj-zés / partiszervezés


Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

  • Nu Rave

  • Full-on

  • Goa

    A goatrance kialakulásának kezdetei az 1990-es évekre tehetőek, ám a kultúra sokkal messzebbre nyúlik vissza az időben, pontosan az 1960-as évek végére.
  • Electroclash

  • Electro

  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó