Pulzar

Chris Liebing

Chris Liebing dj, producer, rádiós műsorvezető, valamint a CLR és Spinclub Records kiadók vezetője.

Karrierje során hangzása folyamatosan formálódott, de konzekvensen hű maradt a techno gyökereihez. Ő volt az elsők egyike, akik meglátták a zene digitalizációjában rejlő lehetőségeket, és kreatív módon hasznosították azt. Az egyes részek és sávok valós idejű kezelése fontos szerepet játszik szettjeiben, a szoftver- és harvergyártókkal ápolt jó kapcsolata folytán pedig jelenlegi előadásai során szinte végtelen lehetőségekkel gazdálkodhat. Nemzetközi szinten elismert előadóművész, a Collabs live act páros tagja Speedy J mellett. Saját megjelenései és remixei számos top dj játszási listáin szerepelnek. Karrierjének mérföldkövei az alábbiakban összesíthetők:
 
Minden 1990-ben kezdődött a németországi Giessenben, ahol főként Hip Hop, Soul, Pop és House zenéket játszott. Saját klubjának megnyitása tükrözi elhivatottságát az elektronikus zene felé, a Spinclub 1994-ben nyitotta meg kapuit. Ebből az időszakból valók első stúdióbeli élményei is, melynek hatására barátaival megalapította a Soap Records kiadót. A frankfurti Eye Q-nál való munkájának segítségével rengeteg kapcsolatot épített ki a szakmában. Amikor egyik ismerőse helyett beugrott zenélni a legendás Omen klubba, fantasztikus visszajelzéseket kapott a közönségtől, így attól a naptól a klub 1998-as bezárásáig rendszeres fellépő lett. 1996-ban hagyta ott az Eye Q-t és hozta létre első saját kiadóját, az Audiot. A label 1999-es megszünéséig 17 kiadvány jelent meg, közöttük a híres Audio 07-tel és Audio 11-gyel, melyekre az egész világ felfigyelt. Ezzel egyidőben új szenvedélyt talált magának első rádióműsorának képében, mely az Evosonic Update nevet kapta a házigazda Evosonic adó után. A műsorban péntek délutánonként parti tippekkel és lemezkritikákkal látta el a hallgatóságot.

1999-ben megalapította világhírű, CLR nevű kiadóját. Ez volt az az időszak, mikor szélesebb körben kezdték értékelni munkásságát, a népszerű zenei magazinok olvasói felmérésein egyre feljebb kúszott a neve a „legjobb dj”, „legjobb remixer” vagy „legjobb producer” listákon. 2001-ben létrehozta a pusztán remixekkel foglalkozó labelt, a „CLRetry”-t és olyan előadók mixeit jelentette meg mint Marco Carola, Gaetano Parisio, Adam Beyer, Steve Rachmad, Speedy J, Chris Mc Cormack, DJ Rush, Ian J. Richardson és Ben Sims. 2002-ben kezdett dolgozni első szerzői albumán, illetve a CLR weboldala is ebben az évben lett elérhető (www.cl-rec.com). Innentől kezdve a CLR menedzselte teljeskörű bookingját és kezelte kiadóit. „Evolution” című albuma 2003-as megjelenésekor masszív média figyelmet és remek kritikákat kapott.
 
Ugyanezen nyáron rengeteg dolog indult mozgásba számára, többek közt Ibiza. Miután részese volt az első négy Cocoon rezidenciának, ebben az évben Carl Cox meghívottjaként érkezett a szigetre. A következő két évben pedig Mauro Picotto „Meganite” estjeinek lett társházigazdája a Privilegeben, és ugyanide szervezte a Spinclub első ibizai szezonját 2006-ban. A következő évben a Spinclubbal a Spaceben folytatta, melynek sikere hatására Spinclub Recordings néven kiadót alapított 2008-ban. Az Ibiza Sonica rádióadón pedig elindult a Spinclub Radio Show, melynek folyományaként elvállalt egy heti műsort az Ibiza Global Radion.
 
2005 óta Chris saját stúdiójában dolgozik Frankfurtban, melyet a hozzáértők tökéletessége miatt gyakran a művészet csúcsaként jellemeznek. Ebben az évben kezdődött gyümölcsöző kapcsolata Speedy J-vel, mely eddig több kislemez mellett a „Metalism” album megjelenésében csúcsosodott ki a Novamute kiadónál. A 2009-es évet főleg egy Collabs turné és album szervezésének, illetve a CLR 10. születésnapjának megünneplésének szentelték, természetesen a szokásos vad ibizai szezon mellett, melynek során Chris az új „Be at Space” rezidenciáján lépett fel minden csütörtökön.
 

Archív partyajánlók

 • [2019-04-13] Hyperspace 2019
   

  Hyperspace 2019
 • [2018-08-22] B my LAKE 2018
  @ Keszthely

  Augusztusban hatodik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B.my.Lake, ezúttal új helyszínen, a keszthelyi Zala Kempingben.
 • [2017-04-22] Hyperspace 2017
  @ HUNGEXPO

  Áprilisban újra itt a HYPERSPACE!
 • [2016-11-11] Bónusz Electronic Music Festival 2016
  @ HUNGEXPO

  2016. november 11-én kerül megrendezésre Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválja, a BÓNUSZ Electronic Music Festival, amely a budapesti Hungexpo-n négy helyszínen, közel 40 DJ-t és producert fog felvonultatni a nemzetközi és hazai szcéna legjavából.
 • [2015-07-08] MasterCard Balaton Sound 2015
  @ Zamárdi

  A Nagyon Balaton rendezvénysorozat ötletgazdái és létrehozói – a VOLT Produkció két tulajdonos-ügyvezetője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán - a 2007-ben életre hívott Balaton Sound-on keresztül kerültek szoros kapcsolatba a Balaton Régióval. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, immár MasterCard Balaton Sound nevet viselő esemény a hazai fesztiválszervezés egyik sikertörténete lett.
 • [2014-10-11] BÓNUSZ Fesztivál 2014
  @ HUNGEXPO

  2014. október 11-én, szombaton kerül megrendezésre Közép Európa legnagyobb egynapos elektronikus zenei fesztiválja. A Magyarország leglátványosabb e-zenei eseményeként is számon tartott BÓNUSZ Electronic Music Festival, a tavalyi évet is felülmúló vizuális show elemekkel, és az elektronikus zenei szcéna külföldi és hazai éllovasaival készül felejthetetlenné tenni az éjszakát.
 • [2014-04-26] HYPERSPACE 2014
  @ HUNGEXPO

  2014 április 26-án tucatnyi karakteres dj, egy ütős live act banda, és két arénányi techno- illetve house-rajongó találkozásától lesz hangos a budapesti éjszaka: HYPERSPACE a Hungexpón!
 • [2013-08-05] Sziget Fesztivál 2013
  @ Hajógyári Sziget

  Az idei sziget fesztivál megrendezésére augusztus 5-12 között kerül sor, ahol a -1. napon ismét magyar slágerek hangzanak fel, hazai sztárok előadásában. Azonban most nem a magyar dalokat ünnepeljük, hanem az idén tragikusan fiatalon elhunyt szerzőjükre, Cipőre emlékezünk. A fesztivál nagyszínpadán olyan közismert és közkedvelt – generációkat megszólító – dallamok és szövegek csendülnek majd fel Magyarország legendás és népszerű zenészei által előadva, amelyek önmagukért beszélnek. A szereplők a zene nyelvén igyekeznek leróni tiszteletüket és méltó emléket állítani a hazai pop-rock zene egyik legfontosabb alakjának.
 • [2012-11-03] FLY BerMuDa Festival 2012
  @ Budapest

  Kompromisszummentes elektronikus zenei fesztivál a történelmi Berlin Tempelhof Repülőtéren
 • [2012-10-13] Bonusz
  @ SYMA

  A BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2012 eddig nyilvánosságra hozott fellépők listája: BLOODY BEETROOTS Dj Set ( I ) LOCO DICE ( D ) JAMES ZABIELA ( UK ) GUS GUS live ( IZL ) CHRIS LIEBING ( D ) DJ RUSH ( USA ) SLAM ( UK )
 • [2012-09-29] Time Warp Italy 2012
   

  A második Time Warp Italy nem csak a zenei programot bővítette a tavalyi évhez képest. A produkció nagy léptekkel halad affelé, hogy minél jobban elérje az igazi mannheimi Time Warp színvonalát. 20 Dj fog játszani 4 teremben. A fény és vizuál technikával is megpróbálnak lenyűgözni minket, mint például a háromdimenziós Sculpture Mappings elképesztő látványával. A Time Warp Italy így egyre közelebb és közelebb kerül a mannheimi kiadáshoz.
 • [2012-03-31] Time Warp Mannheim 2012
   

  A messzemenően látványos olasz és holland rendezvények után a Time Warp rajongók figyelme Mannheim felé irányul.
 • [2011-04-16] Hyperspace 2011
  @ Hungexpo D Pavilon

  2011. április 16-án , egy vadonatúj helyszínen a Hungexpo "D" arénájában ünnepli 15. születésnapját a DEADCODE PRODUCTION megarendezvénye, a magyar parti történelemben egyedülálló kort megélő HYPERSPACE. Magyarország hosszú évek óta egyeduralkodó techno fesztiválja 1996. március 16-án Sopronban indult hódító útjára, és az azóta eltelt másfél évtizedben kitörölhetetlen hatást gyakorolt a hazai elektronikus-zenei szcénára. A HYPERSPACE-nek, és a DEADCODE PRODUCTION professzionális munkájának köszönhetően generációk egész sora ismerhette meg idehaza is a mindenkori techno hangzás esszenciáját.
 • [2011-04-02] Time Warp 2011 - A kör bezárul
  @ Maimarkthalle

  Immár a 2011-es Time Warp line upja teljes, a fellépők névsora mindössze a pontos időrendi line up-ot nélkülözi. A 30 éve pályán lévő Sven Väth például egy egyedülálló jubileumi szettel készül, míg Richie Hawtin egy hat órás maratoni performansszal szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A berlini székhelyű Henrik Schwarz pedig, aki inkább a deep house műfajában vált ismertté, most egy teljesen új techno live acttel rukkol elő.
 • [2010-04-10] Hyperspace 2010
  @ Syma

  Minden idők legerősebb line up-jával vár minden elektronikus zene rajongót április 10 -én a 2010 -es HYPERSPACE.
 • [2009-07-24] HYPERSPACE - FÉLSZIGET fesztivál 2009
  @ Félsziget Fesztivál

  Az 1996-ban útjára indított rendezvénysorozat, a mára legendává vált HYPERSPACE, vitán felül Magyarország, és az egész közép/kelet-európai régió első számú techno megmozdulása.
 • [2008-08-30] BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FEST
  @ Syma

  A 2008-as nyári fesztiválszezon utolsó nagy dobásának lehetünk tanúi augusztus 30-án a budapesti SYMA Rendezvényközpont két óriási arénájában.
 • [2008-08-30] Bónusz Electronic Music Festival 2008
  @ Syma

  2008.08.30. BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL SYMA ”A” és ”B” ARÉNA - BUDAPEST
 • [2007-04-28] HYPERSPACE 2007
  @ Syma

  Chris Liebing, Advent live!, Adam Beyer, Monika Kruse, Dominik Eulberg – színtiszta nemzetközi sztárparádé avatja fel a Hyperspace új időszámítását április 28-án, a budapesti Syma csarnokban.
 • [2006-08-12] Sonne Mond Sterne
  @ Saalburg

  Ha nyár, akkor Sonne Mond Sterne! Talán ez lehet a legforróbb évszak egyik legnagyobb eseménye az elektronikus zene kedvelőinek Európa szerte. A 2006-os év külön ünnep a nagy múltú fesztivál számára, ugyanis ebben az évben jubilál a rendezvény, megérte 10. születésnapját is. Sikere töretlen volt az évek során, sőt mi több, növekvő tendenciát mutat!
 • [2005-11-11] CHRIS LIEBING & SPEEDY J 6 órás live show-ja Budapesten
  @ Home Club, Budapest

  November 11-én a COLLABS 3000 világkörüli turné magyarországi állomásán a budapesti Home Club-ba látogat a techno két meghatározó, szimbolikus alakja: Chris Liebing és Speedy J.
 • [2005-11-11] COLLABS 3000
  @ Home Club, Budapest

  November 11-én a COLLABS 3000 világkörüli turné magyarországi állomásán a budapesti Home Club-ba látogat a techno két meghatározó, szimbolikus alakja: Chris Liebing és Speedy J.
 • [2005-04-23] Hyperspace
  @ Events Hall, Budapest

Kapcsolódó cikkek

 • Cosmo Festival - hatalmas szilveszteri techno party Rómában

  Rómában idén második alkalommal kerül megrendezésre olaszország lenagyobb techno szilveszteri partyja, a Cosmo Fesztivál, melyre a műfaj legnívósabb művészeit hívták meg.
 • A BÓNUSZ FESZTIVÁL IS A RESIDENT ADVISOR OKTÓBERI TOP 10 FESZTIVÁLJA KÖZÖTT!

  A mértékadó elektronikus zenei internetes szaklap, a RESIDENT ADVISOR összeállította október hónap legjobb fesztiváljait rangsoroló toplistáját. A veretes lista nyolcadik helyen pozícionálja az október 13-án sorra kerülő BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL-t.
 • Bonusz 2012

  Újabb két névvel bővült az október 13 -i BÓNUSZ FESZTIVÁL 2012 line up -ja!
 • Chris Liebing hírek - Podcast és remixek

  A közelmúltban 100-ik adásához érkezett Chris Liebing hetente jelentkező rádiós mixműsora, a CLR Podcast. A 2009 elején indult műsor ma már havonta átlagosan negyedmillió hallgatót vonz világszerte, akik hétről-hétre a techno szcéna legprominensebb művészeit hallhatják az adásban. A jubileumi 100-ik CLR Podcast-ot maga Chris Liebing jegyezte, mely a műsor történetében rendhagyó módon egy korábbi élő szettjének a felvétele volt, mégpedig a 2010 decemberében, a frankfurti Cocoon klubban megtartott 10 éves CLR évfordulós partiról.
 • HYPERSPACE 2011 - 15th ANNIVERSARY elővételi jegyek országszerte!

  2011. április 16-án kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb techno rendezvénye, a 15. születésnapját ünneplő HYPERSPACE. A HYPERSPACE 2011 -re január 15-én déli 12 órától megkezdődött az elővételes jegyek árusítása a Deadcode Produkció megújult jegyrendelő rendszerén keresztül, a www.deadcode.hu weboldalon. Január 17-én pedig az összes többi jegyértékesítő helyen is megvásárolhatóak lesznek a legendás rendezvénysorozat belépőjegyei.
 • Megvan pár nagy név az idei Electric Zoo fesztiválról

  Az április elején tett bejelentés szerint a The Chemical Brothers, Armin van Buuren, és rengeteg más nagy név fog fellépni az Electric Zoo 2010-es fesztiválján.
 • Íme a Time Warp idei line up-ja

  A kezdeti fellépők névsorának novemberi prezentálását követően a Time Warp Mannheim központú fesztiválja véglegesítette line up-ját.
 • Time Warp: 15 éves jövőre a német megafesztivál

  Világsztárokkal fogadja a 15. születésnapját ünnepelő Time Warp a jövő évben Mannheimbe látogatókat.
 • Pulzár Interjúk 2007: Chris Liebing (D)

  Chris azon DJ-k egyike akivel igencsak nehéz interjú időpontot egyeztetni. Most számunkra mégis szívesen mesélt született gyermekéről és a jövőbeni elképzeléseiről.
 • Noise Control a Shell Shock Rádióban!

  Chris Liebing az egykori Evosonic Rádiós, majd a későbbi HrXXL-es Pitch Control műsora után most egy teljesen angol nyelvű - így nemzetközileg is nagyobb publicitásra számító műsorral jelentkezik Noise Control néven.

Ajánlott lemezek

 • 10 Éves a CLR!

  Idén ünnepli 10 éves fennállását a hamarosan a HYPERSPACE -re is ellátogató Chris Liebing lemezkiadója, a CL Recordings.
 • A TRENDY MULLET mélyre száll

  A TRENDY MULLET hóbortos csapata ismét elhozza a mullet őrületet, ezúttal a francia Mikkael-nek köszönhetően azonban még mélyebben. Ez a kiadvány megmutatja, hogy hogyan kell változatossá tenni hangzásukat, Európa különböző részeiről származó remixekkel.
 • Elkészült a The Orb legújabb LP-je

  Az angliai zenei élet meghatározó csapatának legújabb, Baghdad Batteries albuma júliusban kerül forgalomba.

Zenei stílusok

 • Tech-house

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó