Pulzar

CikkInterjú

DJ Budai interjú

Létrehozva 2008. január 21.
Stílus Breakbeat, Electro, Progressive House, House, Hardstyle, Jumpstyle, Techno, House, Deep House, House
  0.00

DJ Budai interjú

A Fondation Records gondozásában november végén megjelent I Love Deep 01 mixlemeze kapcsán beszélgettünk Budaival.

Hell: Legújabb mixlemezed Chriss kiadójánál a Foundation records-nál került kiadásra. Mit lehet tudni a lemez előéletéről?

Budai:

Ez az első hivatalos I Love Deep mixlemez.
Több éve terveztük már a mix cd-t. 2007-ben volt 5 éves az I Love Deep és ezt az alkalom szép megkoronázásnak gondoltuk.
Sok szempontot kellett szem előtt tartani. Egy olyan lemezt szerettünk volna létrehozni, amelyet, ha meghallgatnak az emberek, akkor tudják, hogy ez egy I Love Deep mix. A partyk hangulatát akartuk átadni.
Jó barátságot ápolok több művésszel is a lemezről így a felvételeket könnyen megkaptuk, ami nem egy utolsó szempont volt.

Inkább hallgatósnak mondanám a lemezt, mint kőkemény party cd-nek. Ez is a koncepció része volt?

Budai:

Chriss és a kiadója a hallgatós zenék kiadását preferálja és, igen, nekem is ilyen elképzelésem volt a lemez hangulatát illetően.

Ez esetleg az emberekben előhozhatja azt, hogy nah a Budai is belassult már :)

Budai:

Ezt a hallgatókra bízom, döntsék el ők, hogy tetszik-e nekik. Ez egy különleges mix, mert ilyen megjelenés még nem volt. Csak az I Love Deep partykon játszom ezt a hangzást és ez egyfajta exclusivitást kölcsönöz a CD-nek.

A lemez kapcsán egy közel harminc állomásos, az egész országot átfogó turnén vagytok. Eddig csak Budapesten volt I Love Deep party. Milyen főbb állomásai voltak illetve lesznek a jövőben a lemezbemutatónak?

Budai:

Novemberben Szegeden a Sing Singben és Budapesten a Prive-ben volt lemezbemutató. Mindkét helyszínen nagyon jó hangtechnika és közönség volt, viszont különböző hangulat, így nem csak a mix CD anyagát játszottuk. Minden esetre nagyon élveztem a játékot. Decemberben Dunaújvárosban, , Pécsett, Szolnokon, Tatán, Mendén, Debrecenben volt lemezbemutató, hihetetlen hangulat fogadott bennünket mindenhol.
Leszünk még: Kecelen, Szécsényben, Kisbéren, Székesfehérváron és a szomszédos országokból is érkezett felkérés. Nyáron pedig a Balaton környéki klubokban tervezünk lemezbemutatót.

Talán az első volt hazánkban az ilyen jellegű anyagok között az a DVD, ami Road Movie – Live (2004) címke alatt látott napvilágot. Ez végig kísérte a fellépéseid az ország kiemelt klubjaiban. Nehéz volt létrehozni egy ilyen anyagot?

Szakmailag jó visszhangot kaptunk. A kiadó talán, ha nagyobb figyelmet fektetett volna a reklámra, akkor még sikeresebb lehetett volna. Az első képkockától az utolsóig jelen voltam, mind a vágásnál, mind az utómunkáknál.

Az I Love Deep idén ünnepli 6 éves fennállását. Az indulás óta mi változott a rendezvényeiteken?

Budai:
Talán csak a zene, de az is csak annyira amennyire a hangzás megköveteli. A koncepció megmaradt a house-on belül kalandozunk. Állandó két fellépője Vic és én vagyok a partynak, mindig van külföldi lemezlovas is, illetve hónapról hónapra igyekszünk a magyar DJ-k közül is felléptetni mindenkit akinek csak köze van a műfajhoz.
Ennek a 6 évnek el kellett telnie ahhoz, hogy az emberek ezt elfogadják tőlem, hogy van egy másik énem is.

Ha nem I Love Deep-en játszol, akkor azért a techno hangzást favorizálod. A minimal dolgok mennyire nyertek teret nálad?

Budai:

Nekem inkább az angol, amerikai, spanyol minimal tetszik. De szerintem az nem is minimal, hanem techno. Ha felmegyünk a beatport-ra vagy bármelyik zeneletöltő webáruházba akkor a techno és a tech-house zenék szinte ugyanazok.
Nagyon jó irányba tart az egész. Jó hangzások alakultak ki, amelyek nekem nagyon tetszenek.

Te is bakelitről zenéltél hosszú éveken át. De mostanság valami újjal kerültél kapcsolatba. Mi is ez?

Budai:

Számomra mindenek felett van a zene az eszköz csak másodlagos. Abletonnal játszunk Vic-el már egy ideje. Nagyon nagy gondban voltam amikor meghallottam egy zenét a beatporton és azt megpróbáltam megkeresni bakeliten is és nem találtam. Meg aztán így pillanatokon belül megvásárolható minden újdonság, nem kell hónapokat várni, míg bakeliten is megjelenik. Sokkal praktikusabb ez a forma, és egyre inkább elfogadott is.

Az Ego-nál van bakelit megjelenésetek?

Budai:

Nincs. Most váltottunk terjesztőt, így most digitálisan jelentetünk meg.. De majd meglátjuk, mert a Plasic City-nél jön majd ki egy Ego kiadvány és ők terveznek bakelit megjelenést is.
Előző megjelenésünk nagy siker volt náluk, így most ismét bakeliten is kiadják. A jövőben egyébként rendszeresen lesz Plastic Citys megjelenésünk, mivel leszerződtünk velük.

Vásárolsz még ma is bakelitet?

Budai:

Nem. De érdekes, hogy voltam bent egy lemezboltba és az eladó mondta, hogy a fiatal srácok rákaptak a bakelit lemezek vásárlására.

Vic-el közösen dolgozol jó néhány éve. Milyen munkamegosztás van a stúdióban?

Budai:

Vic több éves tapasztalata nagyon nagy segítség a zenekészítés technikai részét illetően. Bár a legújabb Plastic City-s megjelenésre az egyik szám gerincét én készítettem el. Az általános munkamenet egyébként az, hogy közösen beszéljük meg a szám felépítését, nincsenek merev szabályok.

Látod esetleg a valós veszélyét az illegális fájlcserélő szájtoknak?

Budai:

Én valahol még örülök is neki. Abszolút nem tudsz ellene mit tenni. Régen kazetta most fájl cserélődik. Ha azt szeretnéd, hogy a zenéd sok emberhez elkerüljön akkor ez is egy fajtája.

Ősszel indult a JustMusic.FM-en, I Love Deep Mix címmel fémjelzett műsorotok Vic-el. Mit szabad erről tudnunk?

Budai:

Szombatonként 8- 10-ig, úgymond buli előtti, idősávban vagyunk Egy órát szoktunk mi játszani és egy órát kap a vendég előadó is. Most jutottunk el odáig, hogy ez megvalósulhatott, bár már régóta terveztük a műsort. Igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni, akinek bármilyen köze van a house, deep huose vonalhoz. Havonta egyszer élőben jelentkezünk, ez általában akkor oldható meg, ha aznap este I Love Deep van, itt Budapesten. Ez azért is jó, mert akkor a külföldi lemezlovas is tud játszani buli előtt egy órát.

Ha nem éppen a pultban zenélsz és nem éppen ezt hevered ki, mivel szereted kipihenni magad?

Budai:

Imádok horgászni. Gyerekkorom óta járok, manapság egy jó barátommal szoktunk pecázni, ha időnk engedi.


Készítette: Helgert László ( Hell )

Track list:

Dusty Kid - Cowboys (Original Mix)
James Flavour - Da Ride (Jimpster Remix)
Budai & Vic Featuring Julio - I Feel U Closer (E-Dub Vocal Mix)
Budai & Vic - Alone (Original Mix)
Jimpster - A Love Like This
Fred Everything - Soulmates (Lazy Dub)
Budai and Vic - Luv U (Original Mix)
Budai and Vic Featuring Julio - The Sweetest Tune I Need (Daniel D. Club Mix)
Chris Micali - I Feel For You (The Timewriter's Relight Mix)
Budai & Vic - Don't Come Back
Soda Inc. - Night Fever
The Timewriter - Life Is Just A Timeless Motion
Budai & Vic - Once Again
Terry Lee Brown Jr. - Across The Ocean (Swayzak Remix)
Quasar - Over The Gravity (Budai & Vic Remix)
Budai & Vic - You & Me (Live Mix)
Budai & Vic - I Love Deep (The Timewriter Remix)

Archív partyajánlók

 • [2023-08-10] Sziget Cruisin Boat Parties 2023
  @ Európa Hajó

  A Partyhajón idén ötödik alkalommal fedezhetitek fel a lehető látványosabb és különlegesebb zenei program keretein belül Budapest belvárosát!
 • [2021-06-18] BACK to the E-Play at CAT The Club
   

  BACK to the E-Play at CAT The Club w./ Sterbinszky / Dan Von Schulz / Kühl / Andrew J
 • [2020-09-26] Dark Tone #allnightlong
   

  09.26. ► Dark Tone #allnightlong ► CAT Budapest
 • [2020-08-29] Club Speed Classic Boat Party
   

  Club Speed klasszikusok, ezúttal a Duna vizén!
 • [2020-07-31] Sunset Corso vol8 x Antonyo & Julian Kid
   

  Welcome back Budapest Sunset! Hello Sunset Corso! ;)
 • [2020-07-18] Garage House w/ANTONYO
   

  Garage House bulik sikerén felbuzdulva megrendezésre kerül 2020. Julius 18-án a GARAGE HOUSE PARTY, méghozzá a CAT Budapest -ben.
 • [2020-07-04] Made In Ibiza
   

  Ibiza feeling a Raqparton!
 • [2020-06-20] Reload 06.20.« Cat Club
   

  Az idő rövidsége miatt, és a nagy érdeklődésre való tekintettel csak helyszíni jegyek kaphatók! Érdemes korán érkezni! Maximim 500főt tudunk beengedni az új törvénymódosítás szerint. Megértéseteket köszönjök!
 • [2020-03-14] BED Classic
   

  A Buddha árnyéka alatt újra összegyűlünk! A minőségi szórakoztatás fellegvára a budapesti éjszakában, ahol a lemezlovasok krémje szolgáltatta a legjobb tánczenéket, ez volt a BED... MÁRCIUS 14-én visszatérnek az emlékek!
 • [2020-03-07] DISCO Classics x Symbol
   

  Március hetedikén szombaton egy hatalmas nőnapi DISCO CLASSICS bulival folytatódik a 2020-as szezon, a hölgyeknek ezen az estén MAGIC MIKE SHOW-val kedveskedünk, akik pedig a feledhetetlen hangulatról jó sok disco és funky muzsikával gondoskodnak:
 • [2020-02-29] 2Gether Bárány Attila // Antonyo
   

  Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az emberek minden hétvégén tudtak igazán jó klubzenékre bulizni? Amikor nem eseményekre jártunk, hanem minden héten ugyanazokra a helyekre és pont azt kaptuk, amire vágytunk? Ma ha valaki megkérdezi tőlem:
 • [2020-02-29] Liget Carnival
   

  "A karnevál ősi télbúcsúztató, tavaszköszöntő jelmezes, táncos népünnepély, amelyet beiktattak a vallási ünnepek közé."
 • [2020-02-08] House Classics Carnival
   

  Február 8-án szombaton jön a nagy House Classics farsang, természetes nyitástól zárásig Music Killers Dj-kkel a pult mögött. Gyere és bulizz velünk Te is LEGNAGYOBB House klasszikusokra, Buda legszebb szórakozóhelyén, a Symbolban!
 • [2020-01-25] BACK to the E-Play
   

  BACK to the E-Play
 • [2020-01-25] Symbol 12th Birthday DISCO Classics Party
  @ Symbol

  Január 25-én egy hatalmas DISCO CLASSICS bulival ünnepeljük 12. születésnapunkat, akik pedig a feledhetetlen hangulatról gondoskodnak:
 • [2019-12-31] Liget Szilveszter
   

  5 terem... 22 fellépő... A végeredmény pedig, az ország LEGNAGYOBB szilveszteri bulija!
 • [2019-12-31] New Years Eve Party
   

  Az évtized utolsó estéjét töltsd Te is a CAT Budapestben, a legjobb társasággal!
 • [2019-12-31] Ötkert Moët New Year's Eve 2020
   

  Ahogyan az elmúlt 9 évben, úgy idén is óriási bulival rongyulunk neki a Szilveszter éjszakának - sőt még rázúzunk egy lapáttal, hiszen az új esztendő beköszöntével megkezdődik a #jubileumi, azaz 10. évadunk is. Mindezt pedig a világ egyik leghíresebb pezsgőházával, a Möet&Chandonnal fejeljük meg!
 • [2019-12-28] Club Speed Classic
   

  Eredeti zenék, eredeti dj-k!
 • [2019-12-27] Studio - The Ultimate Legend
  @ Cinema Hall

  Egy klub, mely kiemelkedett mind közül. A buli, amely nagyobb volt az összes többinél. Egy élmény, melynek híre túlmutatott az országhatárainkon. Egy hely ahol szerettek Téged!
 • [2019-12-07] Fortuna House Classic Party
   

  25 éves évfordulóját ünnepli a szombati Fortuna House Party! 2019 december 7 -én pedig elsőként a BRKLYN-ad otthont a legendás FORTUNA HOUSE életérzésnek !
 • [2019-11-23] Sterbinszky Classic Allnightlong | Birthday Party
   

  Sziasztok! Idén is várlak Titeket szeretettel a születésnapi maratoni classic szettemmel. Találkozunk az Akvárium Klubban! // My dear Fans! See You all this year too at my birthday classic set in Akvárium Club!
 • [2019-08-24] ANTONYO Birthday Bash
   

  Az idei nyár mi mást tartogathatna még számunkra? Készüljetek fel, mert augusztus 24-én pazar-pompás születésnapi dekorációba öltözik a Rio.
 • [2019-07-03] Balaton Sound 2019
  @ Zamárdi

  Július 3. és 7. között immáron tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a legnépszerűbb és legnagyobb szabadtéri Balaton parti fesztivál, a Balaton Sound.
 • [2019-06-29] RIO #18 Exclusive Birthday Bash
   

  A főváros első számú szabadtéri szórakozóhelye… “A” hely; … ahol az elmúlt 18 évben több, mint 5.000.000 ember szórakozott … ahol kapcsolatok, barátságok és életre szóló élmények születtek … ahol a whiskey mindig jéghideg, a hölgyek lehengerlőbbek, az urak pedig sármosabbak, mint bárhol máshol...
 • [2019-05-11] CAT Budapest pres. TOM NOVY
   

  Talán Tom Novy az első német producer és DJ, aki hazai pályán beelőzte a house zene angol és francia ikonjait! Az 1996-os második kislemeze, a Superstar, hozta meg Tomnak a nemzetközi ismertséget és ettől kezdve nem volt számára megállás. Egymást követték a jobbnál jobb zenék, listaelsőségek és válogatáslemez megjelenések. A kiváló produceri munka hozta meg számára a nemzetközi szupersztárok remix felkéréseit is: Justin Timberlake, Yoko Ono, Erick Morillo, Snap és Sander Kleinenberg is vele akartak dolgozni! Természetesen nem maradtak el az óriás klubok meghívásai sem... csak hogy pár példát említsünk, fellépett már a Pacha-ban, a Club Cocoon-ban és nem utolsó sorban a legendás ibizai Space-ben, ami végül 14 évig volt a rezidenciája!
 • [2019-05-04] White Angel - Return to Paradise
  @ Symbol

  Május 4-én a régi-új érzések és emlékek visszatérnek a Symbolba a 2018/19-es szezon legkomolyabb záróünnepségén! Ismét brutális hanggal, örök élményekkel készülünk!
 • [2019-04-27] Disco’s Hit Legends
   

  DISCO’S HIT LEGENDS koronázatlan triumvirátusa ÁPRILIS 27-ÉN berobbantja a budapesti éjszakát az elmúlt 13 év legnagyobb club himnuszaival!
 • [2019-04-18] P E N T A G O N 2019
   

  A hír igaz - a húsvéti hosszú hétvége első szabad estéjén, jön az ország leggigantikusabb klubestje, az éjszaka, ahol #mindenki ott lesz:
 • [2019-03-22] Alle Farben - Akvárium Klub
   

  Március 22-én újra Budapesten az egyik kedvenc berlini DJ-nk, Alle Farben!

Még több interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

Ajánlott lemezek

 • David Guetta új albuma: Nothing But The Beat hamarosan!

  David Guetta ‘Nothing But The Beat’ című új lemeze augusztus 29-én jelenik meg!
 • Érkezik az új Above & Beyond sláger : On A Good Day

  Egész nyáron tesztelte soron következő megjelenését az Above & Beyond, s miután a BBC Radio 1 támogatását is egyre jobban élvezte az „On A Good Day (Metropolis)”, a csapat úgy döntött, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a dalt.
 • The Chemical Brothers - Another World

  Augusztus 16-án megjelenik az új kislemez digitálisan, augusztus 23-án pedig 12” bakeliten a Freestyle Dust/ Parlophone Kiadónál
 • Hatalmas vihar közeleg!

  Óriási vihar söpör végig a klubokban, de rémületre semmi ok. A vihart a mostanában határainkon túl és innen is népszerű Discovery Dj’s okozza új maxi lemezével.
 • Megjelent Sterbinszky Spencer & Hill Remixe

  Sterbinszky produceri munkái közül az eddigi talán legjelentősebb látott napvilágot néhány napja.
 • Kikeleti beindulás Rem-C-vel

  Alighogy ránk köszöntött a kikelet, Rem-C, a Hausfactorya projekt szellemi atyja, a VAMP újdonsült művésze valósággal elárasztotta a piacot friss, ropogós, üde szerzeményeivel, remixeivel.
 • Viva La Liberty

  Éljen a Szabadság! – Ennek jegyében született meg a Liberty Partysorozat első mixlemeze Herr Spiegel tolmácsolásában.
 • Carl Cox – Global Underground 38: Black Rock Desert

  Új taggal bővül a Global Underground csapata februárban!
 • Dimitri From Paris - Nightdubbin!

  Ha egy kicsit is érdeklődsz a disco iránt, és ez az összeállítás nem gyorsítja fel a szívverésedet, tanácsolom, hogy vegyél egy pacemakert.
 • Hernan Cattáneo – Renaissance Master Series

  A hazánkban is rendkívül népszerű argentin lemezlovas legújabb mixlemeze május 25-én kerül a polcokra!
 • Moby-ra várva

  Szókimondó, megosztó, de talán éppen ezért, az elektronikus zenei világ egyik legismertebb és elismertebb művésze.
 • Karányi - Aerodynamics

  Bár még 2007 őszén szó esett már róla, hogy a lesz új Karányi lemez, de végül csak egy My Baby My-val, majd 2008 nyarán egy Libido-val kellett "beérnünk".
 • TIESTO: IN SEARCH OF SUNRISE 6 (Ibiza)

  A szigeten számos felfedeznivaló kis titkos hely van, amellett, hogy a legnagyobb dance élet is itt zajlik a legextrább bulikkal a világ legjobb klubjaiban.
 • Már a boltokban: STUDIO vol.1.!

  Magyarország legnagyobb szórakozóhelye, a budapesti STUDIO idén télen megjelenteti első saját mixlemezét.
 • James Zabiela- Alive

  Megjelent a londoni break világ felfedezettjének James Zabiela-nak egyedi hangvételű remekműve, amely egy két korongból álló mixet tartalmaz, természetesen a Renaissance recordings gondozásában.
 • Új mixlemez - JAMES ZABIELA: ALIVE

  Néhány éve indult el James Zabiela karrierje, miután Sasha a kezét tette a fiatalember vállára és azt mondta "Go on my son" (gyerünk fiam). Aztán az utolsó Southampton-i DJ csodagyerek karrierje meglódult. Három éve még soha nem utazott repülőn, míg manapság pakolgatja korongjait a föld minden táján. A korábban Bedroom Bedlam győztes Zabiela most a 11. leg népszerűbb DJ a bolygónkon.

Ajánlott rádiók

Klubok

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó