Pulzar

CikkInterjú

Nigel Snorter interjú

Létrehozva 2007-07-11
Stílus House, Progressive House, Minimal
  5,01
 • Értékelés

Nigel Snorter interjú

A Dél-pest megyei térség egyik legmeghatározóbb zenei ízlés formáló lemezlovasával készítettük következő interjúnk. Kibontakozó produceri énéről is esett szó és a szakmáról is lerántott pár vizes lepedőt… Jó olvasást hozzá!

Az interjúhoz készített mixet itt letölthetitek:

Nigel Snorter - Mix for Pulzar 2007 July

Hogy csöppentél a mendei club prince rezidensi székébe?
Igazából egy felkérés eredménye lett ez. Mikor még Wild West néven futott a hely akkoriban is iszonyatosan sokat jártam le a klubba illetve akkor kezdtem el tevékenykedni a környéken. Később egyre többet játszottam a helyen és szerintem valamilyen szinten, ha környékbeli emberről esett szó akkor én jöhettem szóba mivel akkoriban rengeteget zenéltem a térség különböző klubbjaiban, egyéb rendezvényeken. Valószínű az is közre játszott hogy nagyon sok szerepben megtalálom a helyemet mármint zenei szinten és egy jó rezidens legfőbb erénye ez kell hogy legyen.

Csak rezidens vagy a clubban vagy más feladatokat is ellátsz?
Igazából a fő feladat az a rezidens szerep illetve, ami számomra a legközelebb áll az a warm up mivel talán az ebbe a körbe beletartozó zenéket favorizálom leginkább. Természetesen mindenben próbálok a vezetőség segítségére lenni és mivel elég rég óta mozgom az úgynevezett szakmában vannak talán olyan dolgok amikben segíthetek. Mindezek mellett a promóció egy részében segítkezem.

Hogy látod a trendeket és trendy irányzatokat?
Alapvetően nincs problémám ezekkel a dolgokkal viszont azzal már igen, hogy ezek mennyire és hogyan befolyásolják az embereket. Leginkább a fiatalabb korosztály szerintem aki a trendeknek könnyebben elcsábul hiszen számukra talán a legfontosabb a megfelelés barátoknak stb.. Ugyebár a trendy az amit éppen a téged körülvevő emberek nagy része képvisel és magáénak érez, amit a média sulykol beléd amit az utcán látsz. Tehát amit mindenhonnan kapsz. Úgy látom sok esetben elvesznek az értékek mint zenében mint másban. Egyébként, pedig mindig is voltak és lesznek olyan irányzatok, amik éppen felkapottak és szerintem mindig megtalálható az éppen aktuális dolgokban is a jó csak vegye észre az ember és, ha keresi bizonyára meg is találja főleg ha tudja mit keres. Persze nagyon sok olyan dolog van trend téren, ami nem túl sokat ér mégis nagyon preferált.

Hogyan jellemeznéd zenei stílusodat? Tudom, hogy sok zenei irányzatban otthon vagy de miben érzed magad igazán jól?
Igazából azt mondanám nagyon sok minden belefér. Ha belegondolok 95 környékén az első lemezeim milyen stílusokból kerültek ki akkor azt kell hogy mondjam leginkább UK Garage és amcsi ház lemezeket vásároltam és hallgattam. Iszonyatosan sok jó zene van manapság és az internet miatt ez a kör egyre inkább bővül. Nem tudok elszaladni zenék felett csak, azért mert esetlegesen nem tartoznak a stílusomba. Tehát próbálok nyitott maradni hiszen mindenben van valami jó. Szeretem kipróbálni magamat különféle stílusokban, mivel mindegyik másról szól. Alapjában a house az, ami mindig is az alap volt és lesz. Voltak kisebb nagyobb kitérőim pl 99-2000 környékén amikor az úgynevezett progressive house egyre nagyobb térhódítást nyert itthon de ez az időszak nem tartott sokáig viszont természetesen ragadtak rám belőle dolgok. A house szó pedig, hogy kinek mit takar ez egy következő kérdés lenne.

Régóta tevékenykedsz a szakmában rádiós, újságíró vagy mint nem utolsó sorban lemezlovas…
Igen, igazából sosem voltam az a nyomulós típus. Talán most kezd beérni az elmúlt 10-12 év gyümölcse. Áruljuk el, hogy a pulzárnál legalább 6-7 éve tevékenykedem illetve a From magazin ami a másik média volt életemben. Rengetek interjút és riportot készítettem, de a lényeg hogy rengeteget tanultam. 3-4 évvel ezelőtt volt egy név váltás, ami azért nagyban befolyásolta a dolgokat, hiszen ha előtte akadtak is komolyabb lehetőségeim sok esetben a név miatt hiúsodtak meg. Habár manapság is nagyon sok top lemezlovas tevékenykedik hasonló nevekkel.

Mi a helyzet a zenekészítéssel, vannak ez irányban ambícióid?
Természetesen vannak. Készült néhány közös felvétel Workidz-el de ez a projekt abban maradt mivel neki egyre kevesebb ideje van a saját produkciók készítése mellett. Igazából eredménye is volt a dolognak, ha ezt lehet annak nevezni, mert 1-2 nevesebb külföldi lemezlovas pörgette ezeket a zenéket például Miamiban a WMC-n. Valószínű az egyik felvétel megjelenik egy digital labelen. Tervek vannak és éppen a napokban kezdünk együtt zenéket készíteni egy igen tehetséges ifjú producerrel Blaim-el. Saját magam is készítettem már felvételeket de ezeket nem találtam eddig még elég kiforrottnak.

Mi a véleményed a hazai producerekről és szakmai életről?
Honfitársaim munkáit teljesen elismerem rengeteg kitűnő magyar producer van és tényleg csak elismerően nyilatkozhatom tekintetükben. Neveket nem nagyon említenék, nehogy valaki kimaradjon a sorból. A szakmáról, pedig eléggé ambivalens érzéseim vannak. Természetesen, mint az élet más területein így itt is találkozik az ember gerinctelen, fontoskodó emberekkel de ezeket általában kerülöm és ki is morzsolódnak mellőlem. Hiányolom sok esetben a tiszteletet és valamely szintű alázatot az úgynevezett szakma iránt. Szerintem valaki ne a szavaival bizonyítson hanem a tetteivel. Nem szeretnék túlságosan negatívnak tűnni és nincs is rá okom hiszen a nagy többség azért nem ezt képviseli. Vannak nagyon jó próbálkozások és mindenképp látok előrelépéseket olyan dolgokban amik az elmúlt évek során befásultak.

Merre leszel a nyáron hallható a nagyérdemű számára?
A nyár szerencsére eléggé zsúfolt. Több olyan helyen is fogok zenélni, ahol eddig még nem jártam. Kecelen a Koronában a New generation fesztiválon fogok pakolni, ami számomra megtisztelő. Nagával és Betával az Ablak-A-Ddubrán a Cha Cha Cha -ban. Ez a dolog, ha kevesen is tudják közel áll hozzám, mivel úgymond favorizálok olyan zenei irányzatokat, amik itthon nem nagyon kapnak teret és ez a buli teljesen alkalmas ezeket a darabokat előszedni. Nagyon sok kabrió, szabadtéri buli is várható a nyárra, amik nélkül elképzelhetetlen lenne minden nyár. Lesz például egy elég komoly medencés party, de ennek részletei még titkosak. De természetesen a Club Prince is működik a nyár folyamán illetve augusztusig mivel akkor 1 hónap pihenő következik. Egyébként a nyár záró partyra a clubban a holland származású Rene Amesz lesz a meghívott külföldi vendég.

Merre szoktál elmenni bulizni ha nem játszol?
Igazából ezt ritkán teszem. Barátok bulijaiba vagy ha éppen a baráti társaság kitalál valamit akkor hajrá. Egyébként, pedig amiket favorizálok olyanból relatív kevés van legalább is mondjuk külföldi lemezlovas téren. A nyáron a rengetek buli mellett jó pár külföldi kiruccanás is be fog csúszni ez biztos.

Milyen mixet készítettél az olvasóknak?
Próbáltam kompromisszum mentesen összepakolni a mixet. Felkerült rá néhány olyan zene ami bulik alkalmával nem nagyon kerül elő vagy csak ritkán. Mindenből egy kicsit. Egyébként oda álltam a keverő mögé és ez lett a vége…

www.myspace.com/​nigelsnorter

Készítette: Helgert László ( Hell )

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

Ajánlott videók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó