Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft
Elővételben 2008. április 19.-ig2 500 Ft

Partyajánló

Monkey6 pres. EVIL NINE (UK) @ A38, Budapest

Fellépők
Monkey6 pres. EVIL NINE (UK)Április 19.-én ismét az A38 fedélzetén lép fel az EVIL NINE a MONKEY6 csapat szervezésében! Nem gonoszok, és csak ketten vannak, de amellett, hogy nem igazolják random választott, mégis jól hangzó nevüket, Tom Beaufoy és Pat Pardy nem okoznak csalódást.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Monkey6 pres. EVIL NINE (UK) @ A38, Budapest

Április 19.-én ismét az A38 fedélzetén lép fel az EVIL NINE a MONKEY6 csapat szervezésében!
Nem gonoszok, és csak ketten vannak, de amellett, hogy nem igazolják random választott, mégis jól hangzó nevüket, Tom Beaufoy és Pat Pardy nem okoznak csalódást.

Legalábbis akkor nem, ha szereted a különlegesen egyedi hangzást, amely kibújik a kategóriák alól és az eddigi összes lemezükön megmutatkozik, stimulálva mind az agyat, mind a lábakat .

Tom és Pat 1998-ban egyesítették erőiket, és a minőségi DJ/Producer duót hamarosan felfedezte Adam Freeland, aki le is szerződtette őket a Marine Parade-hez. Azóta kiadványaik újítókként különböztették meg az Evil Nine-t, akik nem hajlandóak beolvadni egy színtérbe sem. Számukra a zenének a puszta "zúzásnál" többről kell szólnia. Zenei ízlésüket különböző hatásokból összegyúrva - hip-hop, punk, electro, dancehall, post punk, garage rock, techno és krautrock – megteremtenek egy eredeti minimalizmust, amely tömve van érzésekkel.
Az Evil Nine az ILS – a Carling reklámjában hallható - „Music" című számának remixében fektette le hitvallását, ami eleinte felbosszantotta a puristákat, felizgatta a mindenre nyitottakat, és eszeveszett ugrálásra és pogózásra késztette a diszkókban a tömegeket. Következő remixsikereik olyan előadók munkáiból születtek, mint a Pet nevű krautrock-zenekar, az U.N.K.L.E, Moby, Timo Maas, Santos, a Future Funk Squad, Will Saul és a jó öreg Freeland.

Az Evil Nine első, "You Can Be Special Too" című albumáról megjelent harmadik kislemez, az Aesop Rock-kal közösen szerzett "Crooked" időtlen klaszikussá vált, és meghatározta hangzásukat - felemelő és szomorkás dallamok nyers, koszos alapokra helyezve, egy pici tisztelgéssel a nosztalgia felé. Ennek folytatása, a Juice Aleem vendégszereplésével készült "Pearlshot" a mai napig iskolapéldája a hip-hop és a tánczene összekeverésének.

A "You Can Be Special, Too" című lemezt egyformán szánták a diszkókba és otthoni hallgatásra - jó képet fest Pat és Tom erős hip-hop- és rock-befolyásoltságáról, valamint arról a szándékukról, hogy széles rétegeknek szánják muzsikájukat.

Estjeiken, melyeken alkalmanként olykor 7000 ember is jelen volt már az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Európában, Japánban, Hong Kongban Thaiföldön, Kínában, és számos más helyen. Rezidensek a híres londoni Fabric klubban, és a szakma és a közönség örömére nemrégiben kiadták "Fabric Live" című válogatásukat, melyen remekül bizonyítják képességüket a stílusok ötvözésére.

Mivel a visszafogottság helyett szeretnek több vasat is egyszerre a tűzben tartani, a sajtó és a közönség eredményeiket az elfogadhatatlan és a zseniális között értékeli - és nekik pontosan így a jó. Evil Nine-ék nem félnek attól, hogy egy-két embert felbosszantsanak folyamatos kísérletezésükkel, ha az eredmény valami progresszív, friss dolog lesz. Az album második kislemezére, az energikus "Restless" című számra érkezett reakciók egyöntetűen pozitívak voltak. A ragga ének és a rockos gitárok szíven találták azokat, akik megunták már az egy kaptafára készült számokat - egyszerűen nem hasonlítható semmihez. A brit rádióban olyanok játszották, mint Zane Lowe, Pete Tong, Annie Nightingale, Steve Lamac, John Peel, XFM és Kiss.
Noha Tom és Pat valójában két szerethető arc (és nem a vérengző csapat, akikre a nevük hallatán gondolunk), a The Independent magazin szerint, ha együtt valósítják meg zenei elképzeléseiket, akkor "ráznak, mint az ipari áram".

Az utóbbi időkben a srácok vadonatúj "live band"-jük összeállításával és turnéikkal (egyelőre még csak DJ show-k) foglalkoznak, de nem hallgathajuk el azt a fontos információt sem, hogy nyáron megjelenik a már régóta vár albumuk is. Ebből egy számot már elcsíphettek a szemfülesebb rajongók, Adam Freeland márciusi Essential Mix-ében.


2008.04.19. Monkey6 pres. EVIL NINE (UK) @ A38

lineup:

area1:

EVIL NINE (Marine Parade, UK)
Ludmilla (Tilos, Ayra Recordings, En:Vision)
Grasshop (Hypnosis)
Svindler & Bergi (Monkey6)

area2:

Metha (Breakbeat Massive)
Soulrise (Mustbeat)
Sirmo (FPT)
Max Factor (Monkey6)

www.a38.hu
www.myspace.com/​evilnine
www.myspace.com/​themonkeysix

dátum: 2008.04.19.
helyszín: A38 hajó - Petőfi híd, Budai hídfő
belépő: elővételben 2500 Ft, aznap 3000 Ft
infoline: 06304604161



Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

  • DJ Rae Siófokon

    DJ Rae (Defected Records) azon kevés hölgyek egyike, akik képesek voltak azonnal és egyből erőteljesen odaszögezni magukat a csúcsra. Varázslatosan sikamlós vokálokkal átszőtt energikus DJ szettjeivel, lenyűgöző és sokoldalú előadásaival építette ki maga köré a tehetséges szerző és énekes művész-profilját.
  • Defected-Producer Challenge

    Két hete indította útjára a Defected Records és a Betaport közös producer versenyüket.
  • Nikola az első magyar producer a legendás Defected kiadónál

    Még talán ki sem hűlt annak az előző hírünknek a helye, amely arról szólt, hogy Nikola berobbant a magyar köztudatba és máris örömünkre szolgál bejelenteni, túlzás nélkül állíthatóan egyik legnagyobb hazai producer által elért sikert. Nikola február végén a Defected világhírű kiadónál jelentet meg.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó