Pulzar

Művész

DJ Hell

DJ Hell

Dj-karrierjét még tinédzserként kezdte, a punk és a new wave után az elektro, a house és a hiphop érdekelték a nyolcvanas évek közepe táján. A dj-zés hamar kevésnek bizonyult kreativitása kiéléséhez, így producerkedésbe kezdett.

1992-ben, a belga R&S által kiadott első száma, a beszédes című My Definition of House Music hosszú ideig klubsláger volt Európa-szerte.

Hell ezután Berlinbe költözött, hogy a Hardwax kiadóval dolgozhasson, de eltöltött némi időt New Yorkban is, mielőtt visszatért volna szülővárosába, Münchenbe. Miközben első szerzői albumát, a Geteert und Gefedert című lemezt a Disko B megjelentette, Hell elkészített egy részt a !K7 stúdió híres X-mix sorozatába is. Második teljes albuma, a Munich Machine 1998-ban szintén a Disko B-nél jött ki. Miközben szinte folyamatosan járta (és járja) a világot dj-fellépéseivel, megalapította és azóta is vezeti az International Deejay Gigolos nevű kiadót is (Jeff Mills, Christopher Just, Miss Kittin, Tiga vagy David Carretta kiadóját, hogy csak néhányat említsünk a prominens névsorból).

Az anti-szupersztár-dj-ként emlegetett Hell hat év elteltével adta ki újabb szerzői albumát. 1998 és a Munich Machine óta sok minden változott, az új lemezt már New York ihlette (ott is rögzítették), és olyan művészek munkája van benne, mint Alan Vega (Suicide), James Murphy, vagy Billie Ray Martin. A 2004-es NY Muscle sötét, dekadens, mégis szexi hangzása Berlintől New Yorkig minden tánctéren nagyot robbant.

A lemez számait nem könnyű stílushatárok közé szorítani ugyanis. Electroclash- és darkhouse-töredékek, industrial-, EBM-, acid-, elektro-, punk -és diszkóelemek is felfedezhetők a számokban, a végeredmény pedig sötét és misztikus, némi paranoiával átitatott zenefolyam, eklektikus utazás a tánctéren.

 Hellt lassan két évtizede amolyan underground ikonként, valóságos ízlésformálóként tartják számon dance-világszerte. A mai napig játsza azokat a zenéket, amiket pályája elején felfedezett magának, izgalmas keverékét adva a réginek és újnak azokban a stílusokban, amelyekben mindig is otthon volt, legyen az diszkó, punk, techno, rock, house, EBM vagy különc, utaztatós elektro.

soundcloud.com/​djhellofficial

Archív partyajánlók

 • [2014-06-20] DANSMUSIQ pres. DJ HELL
  @ A38, Budapest

  Az utolsó klasszikus dj ikonok egyike a Dansmusiq júniusi műsorán! Nem kell sok, hogy a bőrébe bújj: múlhatatlanul lehengerlő kisugárzás, unikális stílusérzékenység, saját hang, enciklopédikus zenei ismeretek, minimum három évtizednyi dj-zés, zenetörténeti mérfölkőnek számító kiadó összehozása (International Deejay Gigolo), olyan “piti” zeneipari figurák társasága, mint Bryan Ferry, P. Diddy, Peter Kruder, a divatvilág gyermeki rajongásának játszi könnyedséggel történő kivívása, majd annak szenvtelen konstatálása, társművészeti projektek a legmagasabb színvonalon.
 • [2013-08-18] B MY LAKE @ Club Aliga Beach
   

  Augusztus 18-19-20-án igazi hiánypótló elektronikus zenei fesztivállal jelentkezik a VOLT Produkció és a Deadcode Production. A 3 napos B MY LAKE soha nem látott LineUppal várja az zene szerelmeseit. – techno, tech house, minimal, electro, mindezt a Balaton közvetlen partján!
 • [2009-04-11] HYPERSPACE 2009
  @ Syma

  E hét végén, április 11-én, végre elérkezik a pillanat, és egy évnyi várakozás után újra feldübörögnek a hangfalak Magyarország vezető technoparti-sorozatán, a fennállásának immár tizennegyedik évét taposó HYPERSPACE-en.
 • [2006-08-12] Sonne Mond Sterne
  @ Saalburg

  Ha nyár, akkor Sonne Mond Sterne! Talán ez lehet a legforróbb évszak egyik legnagyobb eseménye az elektronikus zene kedvelőinek Európa szerte. A 2006-os év külön ünnep a nagy múltú fesztivál számára, ugyanis ebben az évben jubilál a rendezvény, megérte 10. születésnapját is. Sikere töretlen volt az évek során, sőt mi több, növekvő tendenciát mutat!
 • [2006-07-01] Deep Laid
  @ Parádsasvár- Hegyiverseny autósbüfé

  DJ-k: Tommyboy, Meszesi, Warhol
 • [2007-08-13] sziget 2007
   

  A NOKIA Party Aréna, a Meduza, a Cökxpôn Ambient Sátor, a Nagyszínpad, valamint a Magic Mirorr hétfői programja.
 • [2007-08-07] sziget 2007
  @ Óbudai hajógyári sziget

  Vártunk csak Vártunk de megérkezett. ÍME A 2007-es SZIGET fesztivál PARTY arénájának a végleges programja.

Kapcsolódó cikkek

 • DJ Hell hazatér

  A fő Gigolo, DJ Hell egy nosztalgikus hangvételű válogatással melegít a nyárra.
 • HYPERSPACE 2009 ONLINE JEGYRENDELÉS!

  2009. január 20 -án déli 12 órától megkezdődik a HYPERSPACE 2009 kedvezményes jegyeinek árusítása a www.deadcode.hu weboldalon.
 • DJ. Hell- egy underground ikon Budapesten

  Detroiti minimalizmus, chicagói acidhouse vagy német trance és hardcore - Helmut Geier, azaz dj Hell mindezeket egyensúlyba hozza zenéiben. Sőt! Az Electronic Beats fesztivál német sztárvendége, az anti-szupersztár-dj (és producer) Hell legutolsó lemeze sötét, misztikus, fúziós zenemű az elektro, az EBM és dark-house világából. A lassan húsz éve alkotó dj Hell június 2-án a PeCsában lép fel, az Electronic Beats fesztiválon.

Ajánlott lemezek

 • Traxx jön debütáló albumával!

  A chicago-i producer Melvin Oliphant III aka Traxx, hamarosan jelentkezik debütáló LP-vel, amely a Faith címet viseli és amely júliusban saját kiadójánál, a Nation-nél jelenik meg.
 • HELL / TEUFELSWERK

  A német techno ikon követői jól tudják, hogy Hell imádja a nagy kinyilatkoztatásokat. És ezúttal rátapintott: a Teufelswerk – azaz, az ”Ördög Munkája” Hell mesterdarabja. A két témára, ”Éjszaka” és ”Nappal”-ra felosztott 16 kitűnő számmal Hell teljesen megbabonázza a hallgatókat.
 • Berlini klub útikalauz

  Egy új DVD/CD megjelenését jelentették be, amelynek köszönhetően betekintést nyerhetünk Berlin Club életébe.
 • DJ Hell ismét ördögi munkát végzett!

  DJ Hell hamarosan kiadja legújabb, immáron ötödik albumát még ebben az évben, amely olyan vendég vokalistákat vonultat fel mint Diddy, vagy éppen Bryan Ferry.
 • Dj Hell: Bemutatkozik a Gigolo új hangzásvilága az ELEVEN!

  A különc Dj Hell által közismert International Deejay Gigolo kiadó sokunk kedvence, ezért is indíthatták el azt az elektro hangzásvilágot amit a 90-es évek közepén Fischerspooner, David Caretta, Miss Kittin és The Hacker lemezes táskájából hallhattunk először.
 • Mi szól majd a temetéseden??

  A Get Physical gondozásában február 6-án jelenik meg a Final Song nevezetű összeállítás. A lemezen híres előadók saját temetésükre szánt búcsúdalainak gyűjteménye hallható.

Zenei stílusok

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó