Pulzar

Craig Richards

Vaskos vargabetűk, neves dizájneriskolák és híres márkák asszisztenciája, reklámgrafikusi, profi fotós és festőművészi végzettség után találta meg végre önmagát Craig Richards a zenében. Elvégezte a londoni St. Martins művésziskolát, aztán a Royal College-on hallgatott divattervezői szakon előadásokat, s olyanoknál gyakorolhatott, mint pl. a Sapporro vagy Paul Smith.

Otthagyván a Royalt, elindította saját ‘Georgie’ bulijait, aztán összeállt Seb Fontaine-nel, akivel a közös munkák során közeli barátságba is kerültek, sőt együtt alapították a Malibu Stacey klubot. Bár már egyre többször áll DJ-pultba ekkoriban, még mindig inkább a művészeti munkák töltötték ki az ideje nagy részét. Így például ő alkotta meg a Groove Armada ‘Back to Mine’ albumának borítóját és a teljes dizájnt is… 

1997 végén indította el a Tyrant partikat, miután megismerkedett Sashával és Lee Burridge-dzsel Hong Kongban. A Muzik magazine olvasói szerint ez volt London legjobb bulija akkoriban. Craig szombati rezidenciája a londoni Fabric-ban sok-sok partiarc ízlését határozta meg a brit fővárosban. Kétségtelen, hogy Craig deep techy house-a igen sokat tett hozzá a szcéna fejlődéséhez. 

Craig Richards egy igazi DJ-unikum, aki sosem ragad le egyetlen stílusnál és a zenéivel is rajzol, fest, méghozzá úgy, hogy a főszereplők mind vadul táncolnak a parketten… Végülis mindegy, mihez fog ez az ember: a végeredmény mindig első osztályú művészi alkotás lesz!

Kapcsolódó cikkek

 • They Call it Acid – újabb kultfilm

  Egy bizonyos kor fölött az ember felsóhajthat, ha meghallja, hogy egy „újabb” film születik az Acid House nevű jelenségről. Sokan próbálták dokumentumfilmekben bemutatni – több-kevesebb sikerrel –, mi történt 87-89 között, de most itt a „They Call it Acid”.

Archív partyajánlók

 • [2011-07-29] Sun Goes Down 2011
  @ Margitszigeti Atlétikai Centrum

  Egyszer minden valóra válhat....!!! Csak igazan hinnünk kell benne!!! Merész álomnak tűnt eddig csupán, csak egy remény volt a mogyoródi Aquapark-ban rendezett elektronikus zenei Kánaán óta, hogy meg egyszer a moderntánc zenék szárnyán a mennyekbe repülhetünk. Legálabb még egyszer lesz egy fesztiválunk, ahol a fellepő művészek mindegyike az előremutató zenei irányzatok egyik kiemelkedő vezéralakja. Akar mennyire hihetetlen is, de 2011. július 29-30-an jegyet válhatunk, a partizok paradicsomába, mert a várva várt álom, most beteljesül.
 • [2011-07-29] Sun Goes Down 2011 - fesztivál a Margitszigeten
   

  Minden alkonyatimádó partiarc számára igazi örömhír, hogy 2011-ben sem kell az ablakból lesniük a holdat, ha leszáll az éj – legalábbis július 29-30-án. A tavalyi sikeres debütálás után a SUN GOES DOWN ezen a nyáron is tökéletes alibit szolgáltat a virrasztásra, ezúttal azonban még több, még nagyobb nemzetközi sztárral, s még több és még jobb hazai felhozatallal kecsegtetve. A háttérben immár a népszerű STAYFLY brigád mellett ott tudhatjuk a nagy múltú DEBUT teamet is.

Zenei stílusok

 • Electro

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó