Pulzar

Cikk

CrossNineTroll interjú

Létrehozva 2012-04-11
Stílus House, Minimal
  0,00

CrossNineTroll interjú

CrossNineTroll? Vajon mit is jelent ez? Egy viszonylag frissnek számító társulást két, már jól ismert hazai lemezlovas között.
Hozzávalók: 1 rész Collins, azaz Némethy Gábor, és 1 rész Nigel Snorter, azaz Tóth Norbert.
Egyikük sem ma kezdte már a pályafutását, és igen sok mindent letettek az évek során az elektronikus zene asztalára. Gábor nevéhez kapcsolhatjuk többek között a 2009-ben alapított Groovejack Studio-t, és a 2003-tól közelmúltig futó Collins & Behnam formációt. Emellett több hazai lemezlovas produceri munkáiban is részt vállalt. Ha pedig Norbit nézzük talán sokak fejében rögtön a Hairy és az I Love Deep csapat ugrik be, és persze a mendei Club Prince. Továbbá jelen volt a Pulzar megalakulásánál, évekig vezette a rádióműsort.
Nos, nézzük mit is mondtak nekünk a srácok az új projektjükről.

Mikor és honnan jött az ötlet, hogy pont ti ketten álljatok össze?

(Nigel): Igazából már régóta, legalább 10-12 éve ismerjük egymást, és egy közös barátunk által indult a sztori 2011 elején. Másrészt pedig mindig is szerettem volna zene készítéssel foglalkozni, de sosem volt elég ambícióm, hogy elszántan végigvigyem a dolgot, mert mindig akadtak olyan elfoglaltságok, amik mellett már nem tudtam volna komolyan fókuszálni, úgy néz ki ez változóban van. Nem zöldfülűként ültem be Gabi mellé, voltak különféle próbálkozások a múltban. 

(Collins): Az volt a célunk, hogy valami olyan dolgot hozzunk össze, ami nem kényszeres, nem erőltetett, hanem szórakoztat minket, és jól érezzük magunkat. Van, hogy eltelik egy délután, kajálgatunk, és semmi nem történik, de van amikor 1-2 nap alatt összerakunk valamit. 

Hogyan született meg ez a név? Mit jelent?

(Collins): Nagyon egyszerű a dolog, felkerestünk egy internetes anagramma oldalt, és a neveink alapján ez volt az első értelmes találat ami jól is hangzott.

Mik a céljaitok?

(Nigel): Elsődlegesen mindenképpen az, hogy olyan zenéket készítsünk, amik megállják a helyüket, akár világ szinten is. Ehhez persze idő kell, de mi is sokat tanulunk közben. Már egy ideje hirdetjük, hogy érkezik az első megjelenésünk, azonban közben az történt, hogy a szerződésben alá volt írva, hogy bakeliten is megjelenünk, de a kiadó visszamondta, mert alacsony a bakelit eladás. A vinly miatt kellett ennyit várni. Digitális formában április közepére várható az első megjelenés Gabi mixével, és két nemzetközi producer remixével. 

Tehát vannak külföld felé tendáló ambícióitok is?

(Collins): Igen, én amondó vagyok, hogy jóformán csak azok vannak, mert a saját stílusunkból csak azért nem akarunk kimozdulni, hogy a hazai ízlésnek megfeleljünk. És pont ez a jó ebben a projektben, hogy mivel mindkettőnk életében másodlagos szerepet játszik, ezért lazábban tudjuk venni, és úgy csinálni, ahogy az nekünk a jó.

(Nigel): Mindenképpen vannak! Jelenleg másodlagos, de minden attól függ szerintem, hogy miként alakul a jövő, bármi lehet. 

Az első megjelenés után terveztek valami bemutatkozó bulit, hogy promózzátok ezt a projektet?


(Collins): Igazából az elején azt beszéltük meg, hogy ha együtt is fogunk zenélni, akkor a CrossNineTroll név alatt csak különleges alkalmakkor szeretnénk hazánkban fellépni.

Mi a domináló stílus?

(Nigel): House és tech house főként, de folyamatosan alakulunk. Eléggé széles körű a zenei érdeklődésem és annak vagyok a híve, hogy van értelme ötleteket meríteni innen-onnan.

(Collins): Nincs egy konkrét előre mutató vonal, minkettőnk ízlését tükröznie kell a dolognak. Norbi undergroundosabb és az én kevésbé undergroundosabb hangzásomat is. Mindkettőnknek van saját véleménye, de tudunk egymásra hatni mivel ez egy közös projekt.

Közeljövőben hol zenéltek?

(Collins): Én április 13-án pénteken a győri Vertigo-ban zenélek. Aztán 15-én vasárnap mindketten fellépünk a Hyperspace utáni after partyn a Corvintetőn amit mi szervezünk.

Nos, hogy mi sül ki ebből a projektből, hamarosan kiderül, de az összetevőket tekintve biztos nem lesz rossz. Reméljük a srácok ki tudják hozni magukból azt a maximumot, amit eddig már tapasztalhattunk tőlük, hogy hosszútávon gyümölcsöző lehessen ez az „összeállás”, és elérjék azt amit célként kitűztek maguk elé. Így hát csak ajánlani tudjuk mindenki figyelmébe, hogy kövessétek nyomon nem csak nyitott szemmel, hanem nyitott füllel is ténykedésüket.

készítette: Bambi

www.facebook.com/crossninetroll
www.soundcloud.com/crossninetroll
www.residentadvisor.net/dj/crossninetroll
www.dj.beatport.com/crossninetroll 

www.facebook.com/nigelsnorter
www.soundcloud.com/nigel-snorter


www.facebook.com/collins.aka.snilloc
www.soundcloud.com/snilloc-aka-collins

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

Ajánlott videók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó