Pulzar

Cikk

Budapest Groove évvégi interjú

Létrehozva 2010-12-29
Stílus House, Tech-house
  5,01
 • Értékelés

Budapest Groove évvégi interjú

Budapest Groove – egy új formula négy régi, kedves ismerőssel. Rich, Rizkid, Kormix és Kornél – még a nevül is szimmetrikus, nem csak a gondolataik, a zenéik és a habitusuk. Mind a négyen elszántak, sokat dolgoznak a közönségért, és bármennyi akadályt is gördít eléjük e nagy mókamester, a Sors, ők szinte már olimpikonokként ugorják át ezeket a kisebb-nagyobb akadályokat. Hogy miért és hogyan? Erre válaszoljanak ők! De nem csak erről, másról is szót ejtettünk az alábbi csevejen… Egy hallatlanul érdekesnek ígérkező szilveszteri partiról… Lapozzátok át most velük együtt a 2010-es naptárat, hogy aztán együttakasszátok le a szögről a Cinema Szilveszteren!

Idén  ősszel összeálltatok, s megszületett a Budapest Groove. Nehéz időket él meg manapság az elektronikus zene, ezen belül is a kevésbé mainstream vonal… Hogyhogy éppen most fogtatok új projektbe? 

Rich: Mindhárman hasonló stílusú zenéket szeretünk és játszunk, és bármennyire is nehéz időket élünk, közösen elérhetjük, hogy minőségi klubestet adjunk havi rendszerességgel. Dolgozunk gőzerővel, és mivel az idei bulik jól sikerültek, hiszünk abban, hogy a jövőben is jól sikerülnek.  

Rizkid: Nehéz idők vannak néhány szempontból, de ettől még mindenkinek tennie kell a dolgát. Az elektromos zene volt már jobb és szebb helyzetben is, és azért lesz is még. Türelemmel és munkával kell kibekkelni. A BG egy új hajtás, aminek szimpatikus a kisugárzása, ezért részt veszünk benne, és mint jó csapatjátékosok, hozzáadjuk magunkból, amit lehet.  

Kornel: Szerintem az underground, mint olyan, egyre nagyobb teret nyer magának kis hazánkban. Az embereknek elegük van a „gumicsizma” rendezvényekből, vágynak az igényes estékre. Az más kérdés, hogy ezernyi rendezvény és mellé egy pici fejetlenség társul, de ez majd szépen letisztul, mint minden. Amúgy úgy gondoltuk, hogy mi bevállaljuk a  „kisebb”, de minőségi neveket pont azért, hogy akik igényes zenére és előadókra kíváncsiak, azok meg is kapják azokat.  

Kormix: A BG igen lelkes csapatból áll, amit az elejétől fogva szimpatikusnak találtunk és láttunk benne fantáziát. Vannak egész jó ötletek, és úgy gondoljuk, hogy egy sikeres projektté nőheti ki magát, amihez reméljük, hogy minél többet tudunk mi is tenni. Számomra még külön öröm, hogy a fellépések mellett a grafikáért is felelek. 


Mostanában nehéz motiválni az embereket. Nektek azért ez elég jól sikerült. Hogyan értékelitek az elmúlt pár hónapot?


Rich
: Abszolút pozitívan, és továbbra is beleadunk mindent, hogy jól sikerüljenek a rendezvények. Valóban nehéz motiválni, de mindig adni kell valamit a hallgatóságnak, szem előtt tartva a mai igényeket. Idővel majd beáll a zenei érdeklődés szélesebb körben is.  

Rizkid: Eddig két bulit csinált a projekt, és pár mixet komponáltunk, tehát tendenciáról azért nem beszélhetünk még. Összességében sikeresnek mondhatóak az eddigiek, de ezért  tevékenykedni kell folyamatosan. Nehézkes feladat motiválni és meggyőzni az embereket és csábítani valami új felé.  

Kornel: Én személy szerint teljesen pozitívan éltem meg az első szezon felét. 

Kormix: Valóban nem könnyű az embereket megmozdítani és felkelteni az érdeklődésüket, hiszen rengeteg buli van hétről-hétre, de úgy gondolom, hogy ha valami jó és kellőképpen foglalkozunk vele, akkor előbb-utóbb meglesz az eredménye, és felfigyelnek rá az emberek. Az eddigi esteket én is pozitívan éltem meg, és kíváncsian várom a folytatást. 


Rizkid, Kormi, mostanában picit elcsöndesedett a BDC…  Mi újság van a „fővárosi mélységekkel”? 
 


Rizkid
: Valóban csendes most a BDC. Hogy miért van ez így, arra csak összetett és hosszú válaszom van. Jelenleg szinte az összes aktivitásunkat felfüggesztettük, a bulikat, az együttműködéseket és szinte mindent, ami BDC. Egyik rádióműsorunk idei utcsó vendégei Lauer & Canard és Soneec voltak, másikban Madox volt mellettünk. Januárban a rádiókban sem jelentkezünk új programmal, hanem kivételesen ismételni fogunk. A közel négy év alatt több száz BDC mix gyűlt össze, szóval van miből válogatni. Hogy mi történik most velünk, és miért, arról szívesen beszélek majd év elején. A rövid válasz tehát az, hogy a „bolt” most szabadság miatt zárva.  

Kormix: Sajnos valóban nagy most a csend a BDC háza táján, aminek több oka is van, de ahogy Misi is említette, erről majd valamikor az év elején szeretnénk hosszabban beszélni. 


Kinek hogyan alakult úgy általában a 2010-es év? 
 


Rich
: Elindult a Budapest Groove, lüktet, ami a 2010-es évnek tudható be, és óriási öröm a számomra. Több remek bulin is játszottam és megismertem sok jó arcot is. A saját zeneírást elkezdtem tanulgatni, ami már haladás nálam, (mosolyog) és remélhetőleg erről az oldalamról is bemutatkozom mihamarabb!  

Rizkid: Jól alakult az elmúlt év, volt benne minden, ha a 2011 hasonló lesz, akkor az végül is jónak mondható. 

Kornel: Rengeteg szakmai tapasztalattal lettem gazdagabb mint producer. Ebből is látszik, hogy a válságnak van azért jó oldala is, mivel alapvetően több időm jutott a stúdiózásra, mint általában. A visszajelzések és a 2011-ben megjelenő zenéim is ezt mutatják.  

Kormix: Nem ez volt a legjobb évem, sajnos nem mindig úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna és ahogy odatettem magam. Voltak szakmai csalódások, kevés volt az inspiráció, a BDC-vel sem ment minden simán, de azért próbáltam mindig pozitívan hozzáállni a dolgokhoz és hinni abban, amit csinálok. Történtek azért jó dolgok is, gondolok itt megjelenésekre, mivel ebben az évben sikerült több kiadóval is jó kapcsolatot kialakítanom, ami azért mindenképpen előrelépésnek számít. Rendezvények tekintetében is akadtak olyan események, amiket nagyon szerettem, mint például a BG elindulása, a Debut partik és több saját rendezvény, illetve vendégszereplések. Az ősz folyamán újra elkezdtem szervezni a saját klubestem, aminek az összerakása óriási élmény volt, mivel először került megrendezésre sportcsarnokban az Electronic Steps. Ez egy kiemelkedő momentum volt számomra a 2010-es évben. A jövő évtől azért jóval többet várok.

Elkerülhetetlen, s még van, akitől nem kérdeztem rá. Mindannyian szinte egyszerre hagytátok ott anno a Justmusic.Fm-et. Mivel számtalan téves következtetés  és információ látott napvilágot, most tőletek is kérdem: nálatok mi volt a döntő ok? 


Rich
: Cartman Imi távozása, mivel az Ő irányítása alatt ismerkedtünk meg több éven át a rádiózással. Abban az időben kicsit szétesett a Justmusic, és nem láttuk értelmét a folytatásnak. 

Rizkid: Pár napja olvastam egy Zack Marullo-irományt, ő elég alaposan leírt sok mindent. Mi, a BDC Radio & VJ Show-val nagyon sokat dolgoztunk, nem kevés tennivaló volt vele, minden műsor rengeteg elő- és utómunkát igényelt, volt olyan műsor, ahol 5-6 ember dolgozott egyszerre azon a 2 órán. Másfél év után eljött az a pont, amikor sok mindent fejleszteni szerettünk volna, és szebbet, jobbat csinálni. Teljesen készen álltunk a továbblépésre, amikor az Imi bejelentette, hogy távozik a rádió éléről. Ezen a ponton biztossá vált, hogy itt komoly változások lesznek, a műsorunk fejlődése, de még a szinten tartása sem tűnt túlságosan biztosnak. Ma már - ugye tudjuk-, hogy ezt jól láttuk, az a rádió mindent elvesztett, ami érték volt benne. Cartman bejelenése után tehát pár órával szinte mi is rögtön kiléptünk. 

Kornel: Én elmondtam ezt már többször, most megteszem, remélem utoljára, mivel nagyon rossz érzés látni, hogy egy ilyen pozitív kezdeményezés mára oda jutott, ahova… A döntő ok az a tény volt, hogy Cartman apánk eljött a rádióból. Előtte is mutatkoztak olyan jelek, amikhez nem szívesen asszisztáltam, de ez tett be végleg. Röviden ennyi a sztori. 

Kormix: Így van.

Egy fergetegesnek ígérkező szilveszteri parti van kilátásban. Erről meséljetek egy picit, kérlek!


Rich
: A Debut idén is rendhagyó bulit rendez a fővárosban, és nagy öröm a számomra, hogy külön termet kaptunk. A helyszín különleges, mivel az ajtón belépve egy nagy hallba érkezünk, ahonnan mind a 4 terem nyílik, s ahol majd a 21 DJ rakja a talpalávalót. Arról nem is beszélve, hogy a belépőjegy korlátlan italfogyasztást tartalmaz, ingyenes belépést a reggeli Orfeum after party-ra és egy következő Farsangi bulira is. Szerintem nagyon jó választás azok számára, akik szeretik az igényes, kulturált bulikat, az értő közönséget.  

Rizkid: Sokadik Debutös szilveszterem lesz ez a mostani, ezek mindig remek hangulatú bulik, értő közönséggel. Az idei helyszín zseniális, a több teremről a tág zenei repertoárról, meg az örökké termő bárpultokról nem is beszélve. Részünkről dupla jóság, mert a Debut room mellett most lesz egy Budapest Groove terem is. Mi, Kormival, az utóbbin játszunk főidőben. Ez a szilveszter végülis a BG harmadik megvillanása.  

Kornel: Szerintem mindannyian várjuk már, hogy a kedvenc idei zenéinkkel búcsúztassuk az évet és belépjünk egy újba. Ráadásul a helyszín sem mindennapi, ami még egy hatalmas pluszt ad az egésznek.  

Kormix: Nekem a tavalyi évben volt az első Debut szilveszterem, ahol remek hangulat uralkodott, és biztos vagyok benne, hogy ez a mostani is nagyon jó lesz. Szerintem az egyik legkiemelkedőbb és legszínesebb szilveszteri program, remek helyszínen, kiváló fellépőkkel, és persze korlátlan italfogyasztással, ahogy ezt a Debuttől eddig is megszokhattuk. Zeneileg is színes lesz a felhozatal, hiszen 4 teremben fognak dübörögni a mélyek, Misivel mi a Budapest Groove szentélyében fogunk játszani egy főidős szettet.  


Gondolom, ha nem játszanátok a Cinemán, s máshol sem, bizonyára akkor is ide jönnétek. Mik azok az erényei ennek a NYE partinak, ami miatt ez így van?


Rich
: A Debut hagyománynak mondható az elektronikus rendezvények között, és személy szerint a régebbi erdős buliktól kezdve lettem rabja a hangulatának. A Debutnek egyedi zenei stílusa és értő közönsége van, akikkel kellemesen lehet bulizni, kikapcsolódni. Ezen kívűl csábító a korlátlan italfogyasztás számomra, és külön érdekesség a reggeli after party is.  

Rizkid: Jól van összerakva a rendezvény idén is, színes program korlátlan italfogyasztással egy tök extra helyen.

Kornel: Így van, bár én emiatt nem is vállaltam más rendezvényt. Szeretek egy helyen ünnepelni és nem haknizni…Alapvetően én régen is szerettem a Debut rendezvényeit, az más kérdés, hogy az állandó bulik miatt az utóbbi időben kevés alkalmam volt megjelenni rajtuk. Nekem anno a Pachában lopta be magát a sorozat a szívembe, azóta is rengeteg élménnyel lettem gazdagabb egy-egy estjükön. Ja és nem elfelejteni, hogy a belépő áráért egy rakat dolgot kap az ember: korlátlan italfogyasztást, belépőt a reggeli Orfeum-ban (volt Royal Club) tartandó afterra, és a farsangi Debut bulira, de ezekről több infót itt olvashattok: http:/​/​www.facebook.com/​profile.php?id=100000843243780 

Kormix: Nagyon kedvező  a jegy ára, hiszen rengeteg plusz dolgot tartalmaz, és a helyszín, valamint maga a programkínálat is nagyon csábító.


Kié  volt az ötlet, hogy alakult ki ez a felállás? 
 


Rizkid
: Powered by Krikó & Debut.  


Miért éppen Cinema lett a neve?


Rich
: A helyszín a Bécsi út 44. alatti Új Udvar Rendezvényközpontban található Cinema Hall, amely pár éve épült és színvonalas moziként üzemelt. Szokatlan de egyben családias helyszín, a parkolóházban 500 férőhely biztosítja a nyugodt és kulturált szórakozási lehetőséget. 

Rizkid: Mert egy pár éve épített, alig használt, többtermes mozi, afféle kulturális környezet. Nem tűnik rossz élménynek.  

Kornel: Röviden jellemezve egy remek helyszínről van szó, ami egy nem hétköznapi szórakozóhely megnyitója is egyben.   


Készítettek ebből az alkalomból egy-egy mixet is. Hogyan jellemeznétek a sajátotokét?


Rich
: Bugisabb témákat feszegetek ráhangolódva a szilveszteri hepajra.

Rizkid: Rizkid-Kormixos állásfoglalás grúv ügyben.  

Kornel: Én most ebből a körből kimaradok, mert a mixing.dj következő podcastjét kreálom.  

Már csak egy-egy útravalót kérnék tőletek 2011-re a közönség felé…


Rich
: Hallgassanak sok zenét, próbáljanak többször kikapcsolódni is, miközben hallgatjátok, s visszatér a lendület az undergroundba. Ezen kívül boldog és sikeres új évet kívánok mindenkinek!  

Rizkid: Jó utat, sok szerencsét, és boldog új évet! 

Kornel: A szokásos jókívánságok mellé még annyit mondanék, hogy Mindenki kövesse a szívét!  

Kormix: Bort, búzát, békességet!

 

 

www.budapestgroove.hu

 

Készítette:

Murvai Magdi - VAMP (Various Artists Media Project, a MEDIALL-csoport tagja)

http:/​/​www.mediall.org

 

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó