Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 500 Ft
Elővételben 2005. június 17.-ig3 000 Ft

Partyajánló

Fields of Joy 6. @ Mokka Cuka

Fellépők
Dátum 2005. június 18.
Helyszín Mokka Cuka
Stílus Breakbeat, Minimal, Drum and Bass, Drum and Bass
Fields of Joy 6.2005. június 18. Hajógyári-sziget (bejárat a K-hídon) belépő: elővétel 3000 / helyszínen 3500 elővétel: Subvibe, TranceWave, DeepMokka Cuka

Fields of Joy 6. @ Mokka Cuka

2005. június 18.
Hajógyári-sziget (bejárat a K-hídon)
belépő: elővétel 3000 / helyszínen 3500
elővétel: Subvibe, TranceWave, Deep

Bassfield
Andy C (Ram)
Temper D (Offkey Rec., Renegade Hardware)
Cyantific (Hospital)
MC LowQui (Metalheadz)
Bal (Bladerunnaz)
Stealth (Bladerunnaz)
Sizenine (Bladerunnaz)
Bratwa (Tactile/Hospital)
Palotai (Tilos)

Brokenfield
Swayzak (Studio !K7, Fabric, Swayzak Rec.)
Ed209 (Wireframe, Hardcore Beats)
MC LowQui (Metalheadz)
Naga (Chi)
Kevin (Chi)
Marvin + TB Gon (TranceWave)

web
www.bladerunnaz.com
www.ramrecords.com
www.hospitalrecords.com
www.temperd.co.uk
www.dartrecordings.co.uk
www.metalheadz.co.uk
www.hardcorebeats.co.uk
www.chi-recordings.com
www.mokkacuka.hu

Fields of Joy
Nyár, szabadtér, buli. Röviden így lehetne összefoglalni a Bladerunnaz által hat éve életre hívott Fields of Joy alapkoncepcióját. A rendezvény idén hatodik alkalommal nyújt kiemelkedő felhozatalt szabadtéren a drum and bass rajongóinak és azoknak, akik még csak most ismerkednének meg a stílussal. Erre nincs is jobb alkalom, mint egy szabadtéri party. A felhozatal idén is parádés, a no.1. drum and bass DJ, Andy C és MC LowQui mellett, a villámkezű Temper D, és a könnyedebb vonalat képviselő Cyantific, a magyar élvonallal karöltve táncoltatják a partizókat.
Idén a breakbeat és 4/4 rajongókat is kényezteti a Fields of Joy. A kiváló magyar DJ-k mellett a bulizósabb vonalat a Hardcore Beats itthon talán nem annyira ismert, de remek lemezlovásza Ed209 képviseli. Ed209 haverjával, a Metalheadz-es MC LowQui-vel, minden bizonnyal felpörgeti a hangulatot. Az ínyencek is elégedetten csettinthetnek, hiszen előszőr látogat Magyarországra a bekategorizálhatatlan, ámde kitűnő minimál tánczenét játszó Swayzak duó.
Minkét színpad kellőképpen változatos felhozatala garancia lehet arra, hogy június 18-án mindenki megtalálja a neki tetszőt és óriásit bulizzon a Hajógyári-szigeten.

Andy C (Ram Records - UK)
Minden stílusirányzat előbb-utóbb kitermeli azt az elitet, akik meghatározóak, diktálják a trendet. A drum and bass-ben és a többi elektronikus tánczenei irányzatban ez általában két szálon fut: egyfelől a producerek, zenekészítők vonalán, másrészt a klubokban, a számokat játszó, DJ-k között is folyik egyfajta versengés. A Bladerunnaz szervezésében hazánkba látogató Andy C mindkét fronton a legelső vonalba tartozik. Andy C, ha játszik megőrjíti a tömeget, saját zenéivel pedig felszedik a padlót az őt csak követni, de utolérni nem képes lemezlovasok.
Nemzetközi szavazásokon számtalanszor végzett már elsőként a drum and bass DJ kategóriában, nem alaptalanul. Eddig négyszer nyerte el a legjobb DJ helyezést a legnépszerűbb internetes drum and bass oldalon, a DNB Arenán, hatszor nyerte el ugyanezt a címet a Knowledge Magazinban és a rangos Mixmag top100 DJ listáján is húszban van tartósan a világ összes lemezlovasa között.
Ő az, akit lehetetlen utánozni, mixtechnikája pontos, gyors és kifinomult. Nem egyszerűen számokat illeszt egymáshoz, hanem úgy válogat és húzza egymásra a számokat, hogy a hallgató sokszor nem is tudja melyik lemez is szól. Ezen felül talán mondani sem kell, de ő az, akinél a legnevesebb producerek állnak sorba, hogy odaadhassák neki a legfrissebb számaikat. Ha ő játszik valamit, az tuti befutó.
Azonban Andy C nem csak lemezlovasként, hanem a stúdióban is megállja a helyét. Társával Ant Miles-szal együtt vezetik saját kiadójukat, a Ram-ot és együtt zenélnek Origin Unknown néven. Számos jó zene ('Valley Of Shadows', 'Truly One') és remix (köztük az E-Z Rollers 'Tough At The Top'-jának átdolgozása vagy Adam F 'Stand Clear'-jének remixe) fűződik a nevükhöz. Kiadótársukkal együtt ők a Ram Trilogy, ezen a néven elsöprő, igazi tánctérre szánt darabokat készítenek. Szintén Shimonnal kettesben Andy C megírta 2001 legnagyobb drum and bass slágerét, a 'Bodyrock' című csúsztatott, swinges ritmusú, eszement darabot. A Ram mellett Red One-nal közösen új kiadót alapítottak, a Frequency-n új és eddig kevésbé ismert producerek nekik legjobban tetsző munkáit kívánják megjelentetni.
A Ram tavaly és idén is gazdagodott néhány régi és új ismerős kiadványával. Az újak közül mindenképpen említésre méltó a metálhangzásokkal gazdagon bánó Nightbreed és az év egyik partihimnuszát, az 'X-Ray'-t szállító Subfocus. Tőlük minden bizonnyal nem egy darabot pörget majd Andy C, aki idén végre kötélnek állt és elkészítette a nevéhez fűződő Essential Mixet a Radio 1 számára.

Temper D (Offkey Rec., Renegade Hardware, Dart Rec.)
Temper D fiatal brit drum and bass producer, aki eddig inkább kis kiadóknál jegyez maxikat, bár Exile haverjával a Renegade Hardware-en is volt megjelenésük. A kemény, erősen techno befolyásolta zenéket készítő Temper D azonban elsősorban nem mint producer, hanem mint villámkezű DJ érdekes. Ebben a minőségében több száz jelentkező közül megnyerte a legnagyobb drum and bass fórum, a DogsOnAcid és a Kiss FM rádióadó közös mixversenyét. Ha hasonlítani kell valakihez stílusát, Temper D mixeiről épp Andy C ugrik be, úgyhogy igazán érdekes és mixtechnikailag parádés estére számíthatunk.

Cyantific (Hospital)
A Cyantific duó 2002-ben került a Hospitalhoz, a két tag Jon Stanley és Matt Whitehead még középiskolából ismerték egymást, bár akkor zenei ízlésük elég távol állt egymásétól. Aztán Jon rákapatta a metálos Matt-et a drum and bass-re és '96 táján együtt kezdtek el egyre komolyabban zenélgetni.
Tavaly beindult a szekér, leszerződtek a könnyed dnb húzókiadójának számító Hospitalhoz. Egy számuk ('Neon Skyline') felkerült a Plastic Surgery válogatás negyedik részére, a 'Quiet Star' meg az új Weapons Of Mass Creation albumra. A maxi megjelenések ('Heart Beating', 'Be True', '90', 'All Points West') mellett remixerként is elfoglaltak, többek között a labelfőnök London Elektricity, valamint a Nextmen és MC Dynamite közös számát dolgozták át. CydeFX néven John B beszédes nevű Nu Electro kiadójánál jelentettek meg EP-t.
Jelenleg a nyár két erősen slágergyanús szerzeménye köthető a duó nevéhez. A Goldie örökérvényű Timeless albumának Inner City Life című számából ismerős Diane Charlemagne énekével kísért 'Don't Follow Me' minden bizonnyal sokat játszott zene lesz, nem beszélve a Hospital nagylemezen megjelent, magyar Tactile-al közös 'Without Sound'-ról.
Jókedvű, elektrós, vokóderes énekhangokkal megtámogatott hangzásuk igazán üdítő színfolt a drum and bass forgatagában. A duó DJ-tagjával már találkozhatott a magyar közönség, Jon azaz Dphie néhányszor megtáncoltatta a budapesti bulizókat.

MC LowQui (Metalheadz)
Eddig nagyon jó év a 2005-ös MC LowQui számára. Mindamellett, hogy a ő volt az egyik házigazdája a 1XTRA egy hetes Xtrabass elnevezésű élő drum and bass adássorozatának, felléptett Fabio-val és debütált a Movement klubesten, ő a tíz éves Metalheadz születésnapi turnája és a klub egyik rezidens MC-je.
Már egy évtizede annak, hogy MC GQ és a legendás Stevie Hyper D hatására LowQui először mikrofont ragadott, azóta számtalan alkalommal nyerte meg magának a legfinnyásabb közönséget. LowQui az a fajta MC, aki tiszteli a zenét, és ennek alárendeli magát.
Miután a Knowledge új tehetségeket bemutató New Blood sorozatában szerepelt, LowQui az AI fiúk felkérésére az általuk készített ATM mellékleten is mc-zik. Mindemellett rendszeres házigazdája a drumfunk Mekka Technicality esteknek, az Essence of Chi sorozatnak, szövegel a Bassbin, Formation, és a tufabreak Cyberfunk Records bulijain is. Igazán változatos.
A rendezvények mellett LowQui különböző rádióadóknál is elcsíphető. Közülük az itthon (interneten) is foghatóakat említve: Lifefm.co.uk, breaksfm.com, drumandbassworldwide.com.
LowQui a Fields of Joy mindkét színpadán fokozza majd a hangulatot. Előbb a breakbeat részen a bassline breaker Ed209 oldalán, majd a drum and bass színpadnál a nagyszerű Andy C közönségét hypeolja a mikrofonista.

Swayzak (Studio !K7, Fabric, Swayzak Rec., 240 Volt)
Ha három szóban kellene jellemezni a Swayzak zenéjét, akkor a mély, groovy és minimalista jelzők talán a legtalálóbbak. A londoni James Taylor és David Brown zenéje nagyszerű ötvözete a (dub) techno, (deep és micro) house és ambient hangzásoknak. Zenéjüknek az említett stílusok fő irányadói, de bőven van még mit felfedezni bekategorizálhatatlan számaikban. Az 1998-as 'Snowboarding In Argentina' és második 'Himawari' című albumukat egy dupla válogatás követte. A megboldogult Groovetech internetes rádióadó által elindított Groovetechnology harmadik részét, amelyet a !K7 újra kiadott, a Swayzak készíthette el. A válogatáson olyan nevek szerzeményei sorakoznak, mint Ricardo Villalobos, Akufen, Ellen Allien, Basic Channel, Monloka, Michael Mayer, a Luomo vagy éppen Herbert.
A Swayzak szó Patrick Swayze hollywoodi nyálszínész nevének eltorzított írásmódja, a poén a 2004-es, az előzőekhez képest valamivel kommerszebb hangvételű Dirty Dancing albummal teljesedett ki.
A duó negyedik nagylemezénél tart, a 'Loops From The Bergerie' a francia hegyvidéken berendezett stúdióban készült és visszakanyarodik az analóg hangzásokhoz és hadware-es zeneszerzéshez. Hangzásában is inkább a két korai lemezhez illeszkedik, mint a popsabb 'Dirty Dancinghez'.
A Swayzak mellett James Taylor a francia Logistic kiadónál szóló EP-t jelentetett meg, a 'Carthage Milk' visszakanyarodás a Swayzak első két albuma által megfogalmazott irányvonalhoz. Emellett 240 Volts elnevezésű kiadójukat működtetik, ahol például a Loops... album énekhangja, Richard Davis és más, a Swayzak-filozófiába illó előadók (Roger 23, Konrad Black, The Architect) lemezeit jelentetik meg.

Ed209 (Wireframe, Hardcore Beats)
A Nyugat-londoni Ed2009 a Hardcore Beats család tagja, amely közismerten a drum and bass-ből átemelt sújtólég mélyek, a breakbeat és a klasszikus UK hardcore legpartizósabb elegye. A stílusirányzat legismertebb képviselői a Hardcore Beats-et és Rat Recordsot vezető Deekline és Ollywood, az Aquasky vagy a bassline breaker Backdraft.
A DJ/producer Ed209, mint az irányzatből oly sokan, drum and bass lemezlovászként indított, az alig 14 éves Ed megjárta London számos kalózrádióját. A zenekészítésbe Deekline oldalán kóstolt bele, saját közös zenékein kívül ők készítettek remixet Ol' Dirty Bastard 'Got Your Money' című számából, ami az angol dance toplista második helyéig száguldott. Szóló munkái közül a 'Flight Alone' címűt ILS válogatta be az általa készített Y4K válogatásra.
Ed209 saját kiadója a Wireframe, ahol saját zenéi mellett a - Psure maxival büszkélkedhető - Full Intent kiadót vezető Bill Vega, Future Funk Squad, DJ Quest vendégeskedett az eddig megjelent kilenc maxin. A sorban jelenlegi utolsó, a Ed209 'Infectious', amely a Freestylers mixelte Fabriclive 19-en is hallható.

Régebbi partyk ebből klubból

Szervező

  • Bladerunnaz

    A Magyar Drum & Bass világ legrégebbi és legismertebb szervezőcsapata.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó