Pulzar

Partyajánló

Dub Pistols + MC Chickaboo @ Mokka Cuka

Dátum 2008. augusztus 29.
Helyszín Mokka Cuka
Stílus ismeretlen
Dub Pistols + MC ChickabooBarry Ashworth augusztus 29-én a Dub Pistols koncetjeinek egyik vendégszereplő vokalistájával lép fel a Hajógyári-sziget Mokka Cukájának színpadán. A nem mindennapi nyárzáró show alkalmával a bandát alapító Barry dj-ként bizonyítja, hogy nem csak producerként és énekesként, de lemezhuszárként is van benne spiritusz. Nem is akármilyen...Mokka Cuka

Dub Pistols + MC Chickaboo @ Mokka Cuka

Barry Ashworth augusztus 29-én a Dub Pistols koncetjeinek egyik vendégszereplő vokalistájával lép fel a Hajógyári-sziget Mokka Cukájának színpadán. A nem mindennapi nyárzáró show alkalmával a bandát alapító Barry dj-ként bizonyítja, hogy nem csak producerként és énekesként, de lemezhuszárként is van benne spiritusz. Nem is akármilyen...
2008. augusztus 29.
Mokka Cuka
belépő: 1000 HUF

line up
Dub Pistols (Dist'nctive - UK)
MC Chickaboo (Soul II Soul, TCR - UK)
Palotai
TB Gon
Pryus


Itt vannak az élvhajhászok!
Barry Ashworth / Dub Pistols

Interjú:

Trimmel Timi: A Dub Pistols myspace profiljának mottójánál maradva: miért hajszoljátok az élvezeteket?

Barry Ashworth: Azt hiszem, egyszerűen szeretjük a rohanást. Mintha mindig a végletekben élnénk, imádjuk megragadni a lehetőségeket, kihasználni mindenféle alkalmat. Néha jól megy, néha belebukunk, de mi újra és újra megpróbálunk szárnyalni.

TT: Mennyire játszik fontos szerepet az adrenalin az életetekben?

BA: Az adrenalin tart életben; ez motivál arra, hogy figyeld a körülötted történő dolgokat. Adrenalin nélkül unalmas lenne az élet.

TT: Hogyan látod ma a bandát? 1996-ban kezdtétek, nem lehetett mindig könnyű. Ennyi idő már felér egy házassággal.

BA: Tényleg olyan, mint egy házasság. :) A legnehezebb persze az, ami minden banda számára kihívás, hogy összetartsuk a csapatot. Nekünk is megvoltak a magunk hullámhegyei és -völgyei, de mindig megoldottuk a problémákat és csak annál erősebben tértünk vissza. Már tudjuk, hogyan ne húzzuk fel egymást, és ez sokat segít. Mindannyian szeretünk úton lenni és játszani, ez az életünk, turnébanda vagyunk! Azt hiszem, most éljük a legsikeresebb periódusunkat, és ez nagyban segít élvezni a dolgokat.

TT: Elég sűrű ez a nyaratok, mi volt az eddigi legjobb és legrosszabb pillanat a 2008-as nyári turnéban?

BA: Még korai lenne erről dönteni, mert a nyári szezonnak nincs vége, de végül is február óta turnézunk, szóval, ha mégis ki kell ragadni valamit, akkor szerintem a párizsi Le Zenith volt a csúcs, 8000 embernek játszottunk. A legrosszabb az volt, hogy utána húsz órát utaztunk busszal hogy Merribelbe érjünk.

TT: Mi lesz a következő nagy dobás?

BA: Most fejeztük be a negyedik albumunkat, ami jövő márciusban jelenik meg, és már tervezzük az ehhez kapcsolódó turnét, ami sokkal nagyobb lesz, mint amit eddig valaha csináltunk!

TT: Nemrég összehoztatok egy dalt az ACDC-vel, milyen volt a közös munka?

BA: Hahaha, nem kommentálhatom.

TT: Biztosan láttad már őket élőben fellépni, hogyan emlékszel rá?

BA: Kőkemények a srácok, szétszedik a stadiont.

TT: Te és Rodney ketten, a bandától külön is felléptek. Mi a legjobb a közös utazásban és szereplésben, illetve mi teszi nehézzé?

BA: Könnyebb ketten utazni, mint a teljes bandával, és a produkció is különbözik a Dub Pistols live show-jától, ez teszi érdekessé a dolgokat. Egyébként mi vagyunk a party-srácok a bandában, folyamatosan vigyorgunk valamin. A rossz az, hogy Rodney olykor unalmas és tompa napközben... hahhhaa!TT

TT: Múlt évben Balatonon játszottatok, milyen emlékeid vannak?

BA: Emlékszem, hogy fantasztikus volt a környezet, nagyszerű szervezés, és a közönség szerette a partyt. Remekül éreztük magunkat, szívesen maradtunk volna még pár napot.

TT: Én meg arra emlékszem, hogy totál őrült bulit csináltatok, még a dj-pult tetejére is felugrottál, onnan lelkesítetted a népeket két lemez mixelése között. Most is ilyen jó formában vagy?

BA: Jó forma? Nem hiszem, hogy valaha is jó formában lettem volna, de múlt héten a párizsi Solidays fesztiválon levetettem magam a közönség soraiba, akik elkaptak és úsztattak a fejük felett, szóval azért van még bennem spiritusz, hahahaa!

TT: Hogyan tehetjük a budapesti Mokka-bulit az idei nyár legjobbjává?

BA: A legjobb, ha olyan bulit csapunk, amilyet a Mokka még sosem látott, ehhez belevaló közönség kell, minden a vibráción múlik. Mi tesszük a dolgunk, ti csak érezzétek a bugit a csontjaitokban!



A banda
Jason O'Bryan (Producer, Bass Guitar)
Barry Ashworth (Producer, Vocals)
Rodney P (Guest Vocals)
T.K. Lawrence (Guest Vocals)
Jean Claude King (Guitar)
Steve Hunt (Turntables)
John Realm (Turntables 2)
Terry Hall (Guest Vocals)
Horace Andy (Guest Vocals)
Planet Asia (Guest Vocals)
Tim Hutton (Horns)
Tom Bone (Horns 2)
Billy Borez (Live Sound)


A sztori
Barry Ashworth és Jason O'Bryan 1996-ban alapított bandája a beat-kultúra legjelentősebb időszakát csípte el; a Dub Pistols jelenléte az angol dance-szcéna rock n roll esszenciája. Hip-hopból, dubból, technoból, skaból és punkból gyúrnak futurisztikusan új, renegát zenét. Kategorizálás mehet a szemétbe.
Remixeltek Mobyt, Crystal Methodot, Limp Bizkitet, Bonot, Kornt; kooperáltak a Busta Rhymes-szal, de írtak zenét a Blade 2, a Bad Company és Mistery Man mozikhoz is. Stúdió-duójukból vokalistákkal, dj-kkel és zenészekkel koncertező bandát alakítottak. Az 1998-as Point Black, illetve a 2005-ös Six Million Ways to Live szerzői albumok után 2007-ben készítették el a Speakers and Tweeters lemezt. A buli annyira beindult, hogy lehetetlen megállítani: már gyártás alatt van a 2009-re megjelenő negyedik szerzői album, és szervezésben egy minden korábbinál masszívabb koncertkörút.


Netmánia
www.thedubpistols.com
www.myspace.com/​thedubpistols



Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó