Pulzar

Mark Knight

A modern DJ megtestesítőjét, Mark Knight-ot eddigi munkássága már most az elektronikus zenei kultúra egyik vezető személyiségévé teszi. Az élvonalba emelkedése több volt, mint csak haknik és remixek sorozata, hiszen a hozzájárulása a zeneiparhoz saját lemezkiadójával, a Toolroom Records-al, olyan képességekről tesz bizonyságot, amely felülmúlja a dicső „DJ” címet.

A 2010-es kiemelkedő év volt számára – egy Grammy jelölés, amit a Black Eyed Peas ’The End’ c. többszörös platinaalbumán való háttérmunkájáért kapott, a tekintélyes Beatport Awards-on a „legjobb single” kategóriában a „Good Times” c. slágerével volt versenyben a legjobbak között, valamint az Interantional Dance Music Awards-on a Toolroom Knights c. rádióműsora is jelölést kapott.

Szóval, hol is kezdődött…

2004-ben Mark létrehozta saját műhelyét, a Toolroom Records-ot, először csak azért, hogy olyan formában adhassa ki munkáit, ahogy neki tetszenek, ám új zene gondolkodásmódjával közel egy év alatt a szigetország legismertebb kiadói közé került.

Indulása óta a Toolroom óriásit fejlődött és a Beatport-on, a világ elsőszámú online lemezboltjában 2010-ben a legtöbb a legtöbb eladást produkálta.

Producerként Mark olyan kiváló kiadványokkal építette tovább hírnevét, mint például a ’Man With The Red Face’, a ’Downpipe’, a ‘Good Times’, vagy a ’Devil Walking’, folyamatosan a slágerlisták élére törve. Valamint több vezető zenész dalainak elkészítése során producerként tevékenykedett, például közreműködött a legújabb Underworld albumon is.

DJ-ként Mark Knight állandó vendége a legnagyobb elektronikus zenei fesztiváloknak és cluboknak Miamitól Ibizáig, ahol sokszor akár hét órán át tartó szettekkel örvendezteti meg a közönséget.

 

2006-ban Mark vágya, hogy friss hangzást vigyen a száraz klubéletbe arra inspirálta, hogy Toolroom Knights néven beindítsa saját parti sorozatát, mely októberben meg is történt a londoni Ministry of Sound-ban.

A Toolroom Knights hamarosan hatalmas siker lett és a buliknak a világ legnépszerűbb klubjai adtak otthont, így volt hogy egy év leforgása alatt több mint 40 országban járt és havi 20 fellépést is lehúzott.

Mindent összevetve, ez egy óriási út volt Mark Knight számára, aki úttörő hangzásával és zenei hozzáállásával gyorsan megbecsülést szerzett a rajongóktól és a zeneipar nagyjaitól egyaránt, elismerve ezzel mind Mark produceri képességeit és a Toolroom Knights partik kiemelkedő minőségét.

 

És a java még csak most jön…

Biográfiák

 • Royksopp

  A Röyksopp egy norvég elektronikus zenét játszó együttes, amely két tagból áll. Torbjørn Brundtland és Svein Berge 1998-tól kezdve zenélnek együtt, ekkor alakult meg a Röyksopp együttes Tromsøban, melynek jelentése norvégul annyit tesz: óriás pöffeteg. A duó debütáló albuma 2001-ben jelent meg Melody A.M. címmel, és rögtön világraszóló sikert aratott.
 • Suhaid

 • Cadik

  Séfel Pál, azaz Cadik nevét a magyarországi dj-kultúra első generációjának és a kortárs zenék népszerűsítésének kontextusában szokás emlegetni:
 • Dusty Kid

  Napjaink egyik legfényesebben ragyogó techno-csillaga DUSTY KID, a napfényes Szardinia szigetén, Cagliariban látta meg a napvilágot Paolo Alberto Lodde néven.
 • Dj Krush

  Volt motoros jakuza és Trip-hop nagymester Japánból.
 • Barabás

 • Future

 • Lőrinc

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL 2010 LINE UP

  A 2010-es T-MOBILE BÓNUSZ FESZTIVÁL line up-ja órára lebontva.
 • Dusty Kid naplója

  Az elektronikus zenei világba üstökösként becsapódó olasz producer, Dusty Kid az új albuma munkálatait végzi, ami a Boxer Recordings gondozásában lát majd napvilágot.
 • A Toolroom újra úton !

  A Toolroom bejelentette világ körüli útjának dátumait, amelyek alkalmával egybevágóan a méltán népszerű Toolroom Knights mix sorozatának legújabb, Benny Benassi által mixelt CD-jét ismertetik a közönséggel.

Ajánlott lemezek

 • TOOLROOM KNIGHTS 3.0 – új mixlemez MARK KNIGHT-tól!

  Már idáig is kolosszálisra sikeredett a 2010-es esztendő a Toolroom Records maestrója, Mark Knight számára. Tavasszal Grammy-díj jelölés, toplistás megjelenések egész sora, na és persze fellépések világszerte a legfelkapottabb klubokban és fesztiválokon.
 • DUSTY KID VISSZATÉRT A DUOTEQUE-VEL!

  Két és fél éves szünet után Dusty Kid és Andrea Ferlin végre valahára felélesztette a sok dj és zenerajongó kedvencének számító Duoteque formációt.
 • Summadayze 2010 CD – mixed by Shapeshifters

  Egy napos szilveszteri napon 1999-ben útban hazafelé, néhány ezer elszánt ember gyült össze a melbourne-i Sidney Myer Music Bowl-ban, hogy megünnepeljék egy új év kezdetét és a kezdetét annak a hamarosan világhíressé vált eseménynek a kezdetét, melyet Summadayze-nek hívtak.
 • Jön a Toolroom Knights 2.0!

  A Toolroom Records feje, Mark Knight összeállította kiadója mix sorozatának legújabb tagját.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó