Pulzar

Művész

Lee Burridge

Lee Burridge

Sikerült bekerülnie a helyi klubba, ahol életében először látott mixelni DJ-t, ami akkora hatással volt rá, hogy azonnal elkezdte ő is elsajátítani a fortélyokat. És jött a nagy bumm, berobbant az életébe az Acid House és megváltoztatta a hétköznapjait.

Londonba költözött, hogy ott tekerje a lemezjátszókat és pörgesse új lemezeit, de a siker elmaradt, mivel a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan szerette volna, így hát amikor kapott egy rezidens állást Japánban, úgy döntött, hogy bevállalja, aztán mikor megérkezett kiderült, hogy a club egy bár és nem house-t, hanem a 60-as, 70-es, 80-as évek zenéit kell pörgetnie heti öt napon át. Időközben találkozik ottani angolokkal, akikkel elhatározzák, hogy house estet csinálnak Hong Kong-ban minden vasárnap egy clubban. A tulaj felkéri őket, promótálják inkább a szombati bulikat, így lett Lee hat évig Hong Kong egyik legjobb clubjának rezidense, majd amikor Anglia betör ide is és jönnek a honi clubok lemezlovasai, úgy dönt visszatér szülőföldjére, ahol egyedül Craig Richards ad neki munkalehetőséget. Megismerkedik Sashával és ők hárman úgy döntenek, hogy megalapítják a Tryant névre keresztelt partisorozatot, mindez 1997-ben történik, a bulik helyszínét pedig a legendás The End klub mellett a Bomba klub és a Fabric biztosítja. Ezek után a siker nem marad el, Tryant égisz alatt jelennek meg mix CD-ik és innentől már Lee karrierje is megállíthatatlanul ível felfelé. A Global Underground Nu Breed 05. cd-jét ő készítette el.

Lee Burridge a szupersztár DJ igazi antitézise. Bár nevét a legjobbakéval együtt említik, nincsenek sztárallűrjei, sosem játssza meg magát. Úgy tűnik, elégedett azzal, hogy emiatt a nagyközönség számára esetleg háttérbe szorul a top DJ-kkel szemben, mégis azt teheti, amit igazán szeret – zenélhet és bulizhat kedvére. December 16-án éppen a Home-ban, ahol a magyar közönség is újra meggyőződhet a közvetlen és felszabadult Lee Burridge személyes varázsáról.

Karrierje kezdetén Burridge többet zenélt az akkori dance-paradicsomnak számító Hong-Kongban, mint Londonban. Nem kellett azonban sok idő ahhoz, hogy saját hazájában is hatalmas hírnévre tegyen szert. Azóta pedig bejárta már az egész világot, és amerre csak járt őrjöngő tömeg, csillogó klubok és felejthetetlen partyk szegélyezték útját. A változatos helyszínek, a különböző kultúrák és dance szcénák ihlették legújabb projektjét is: 365 fedőnév alatt idén júniusban különleges világ körüli turnéval járó projektbe kezdett. Tervbe vette ugyanis, hogy ezentúl minden hónapot más városban tölt majd (elsőként az emlékezetes Hong-Kong-i éveket eleveníti fel, ahonnan egyenesen Ibizára indul), és miközben rendszeres bulikat tart és helyi producerekkel együtt dolgozva saját zenéit írja, tapasztalatokat gyűjt az adott ország kultúrájáról is. Az év leteltével pedig az időközben készült számokat, illetve egy különleges mixet tartalmazó album mellé, a partykon és városokban készített fotókat, sőt saját naplót is ígér rajongóinak.

https://soundcloud.com/leeburridge

Aktuális partyajánlók

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Lee Burridge és Luigi Madonna a medencében

  A dél-alföldi kisváros, Kecel, ismételten egy izgalmas eseménynek nyújtott helyszínt. A Club Korona ezúttal a veterán ikont Lee Burridge-et és az olasz Luigi Madonna-t látta vendégül a lemezjátszók mögött.

Zenei stílusok

 • Deep-House

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó