Pulzar

CikkInterjú

Nívó és attitűd – féléves a Deep Beep Records (interjú)

Létrehozva 2011-12-21
Stílus House, Tech-house, Deep House
  0,00
 • Értékelés

Nívó és attitűd – féléves a Deep Beep Records (interjú)

Következetesség, lojalitás és ragaszkodás a minőséghez. Ez a három érték hatja át a Deep Beep Records eddigi működését, melynek máris látszanak az eredményei. Árral és trendekkel szemben az alapítók kezdettől arra törekedtek, hogy a kecske is jóllakjon, s a káposzta is megmaradjon. Még ha sokan most legyintenek is, bizony, ennek a kiadónak a jelek szerint sikerült ezt megvalósítani. Bár még gyerekcipőben jár a vállalkozás, máris igazolódott egy régi igazság: csak az működik az életben jól, ami igazán szívből jön.

Pontosan fél éve indult a Deep Beep Records. Milyen indíttatás vezérelt titeket, amikor megalapítottátok?

A kiadó fél éve létezik a közönség számára, az előmunkálatok viszont 1 évre vezethetőek vissza. Anno mi is végigcsináltuk ennek az egésznek a másik oldalát. Zeneírás, kiadókkal való „viaskodás”. Rengeteg igazságtalanság ért minket. Nem láttuk, hogy mi miért történik. Tulajdonképpen, mintha csak eszközök lettünk volna, senki nem akart minket igazán promótálni, csak a zenénk kellett. Rengeteg hiányossággal találkoztunk az évek alatt, ezért úgy gondoltunk, mi másképp és főképp jobban tudnánk csinálni.

Mennyiben más vagy több ez a label szerintetek, mint a zenei piac többi szereplője?

Azt gondolom, hogy a hozzáállásban különbözik...és ezen múlik minden. Nagyon fontos, és mindenkinek elmondjuk, akivel üzleti kapcsolatba lépünk, hogy nem mi akarunk jól járni, nem a kiadó akar jól járni, mi azt akarjuk, hogy mindenki járjon jól. Lehet, hogy ez kissé utopisztikusan hangzik, de meg lehet valósítani. Nem zárja ki egymást az, hogy elégedett legyen a vásárló, a hallgató, a zeneszerző és a kiadó is. Más kiadók elfelejtik a fellősséget. Nem csak arról szól ez a dolog, hogy kiadunk zenéket. Ezeket a zenéket hús-vér emberek készítik. Ha ők a bizalmukat fektetik a kiadóba, nekünk kötelességünk a legtöbbet kihozni a produkciójukból. Felelősséget vállalunk értük, hiszen legtöbbjüknek ez a tényleges munkájuk, ebből élnek. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról veszünk akár egyetlen kiadványt is.

Mennyire sikerült beváltani a reményeket eddig?

Nyilván nem fogalom nélkül indultunk neki ennek a rögös útnak. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, azonban várakozáson felüliek az eddigi eredményeink. Úgy érezzük, jó úton haladunk.

Mi az eddigi legnagyobb sikere a kiadónak?

Itt többféle szempontot is figyelembe lehetne venni, sokféle siker létezik. Nagyon nagy dolognak találom, hogy fél év alatt például sikerült egyátalán bekerülni a beatport top 100 listájába. Az csak a hab a tortán, hogy mindezt egyidejűleg 3 zenével is meg tudtuk csinálni.

De ide sorolhatnánk, hogy az első kiadványunk, az NTFO páros „Uberha”-ja a német DJ Magazine mixmellékletébe is bekerült, egy másik kiadványunk pedig a Look Magazin egyik promóciós videójában is helyet kapott. Továbbá sorolhatnánk chartokat, hogy kik játszották ezeket a zenéket...a siker több szinten értelmezhető.

Voltak esetleg konkrét, számszerű üzleti terveitek is, vagy kizárólag az elveket fektettétek le előre? 

Semmiféle számszerűség nem volt a tervekben. Csak a minőséget tartottuk szem előtt, bármi áron. Ebből nem engedünk.

Mi volt a legkellemesebb meglepetés számotokra a kiadó eddigi történetében?

A már említett Dj Magazine-os cd melléklet mindenképpen, de igazán az volt a legkellemesebb meglepetés, amikor valaki játszotta a zenéinket és a közönségen láttuk/hallottuk, hogy élvezik és szeretik, amibe mi pénzt, bizalmat és energiát fektettünk. Látjuk azt, hogy egyre többen érdeklődnek utánunk, küldenek demókat, írnak nekünk, és ez vitathatatlanul igazolja, hogy megyünk „előre”.

Voltak kellemetlenségek is esetleg? 

Semmi sem megy egyszerűen. Ha csak azt nézzük, hogy mennyi kiadó van a piacon és ebből mennyi az, akinek fogalma sincs a dolgokról, érthető néhány művész hozzáállása is. Igaz, hogy egy globális nyelvet beszélünk, az elektronikus zenét, de mindenki eredendően más vérmérsékletű, erre rátesz, hogy esetleg a világ másik felén él, egy teljesen más kultúrában. A közös hangot nagyon nehéz néha megtalálni.

Mi volt a legnehezebb dolog vagy a legnagyobb kihívás eddig?

Komoly kihívás volt, hogy már az első kiadványtól jó neveket jelentessünk meg, jó zenével. Nap mint nap több tucat label indul, és nekünk ki kellett tűnni a többi közül. El kellett nyerni a nevesebb előadók és partnerek bizalmát, valamint jó pár olyan szolgáltatásunk (plusz értékünk) van, mely már csak az igazán régi, nagy kiadóknak. Az előkészületek ezért is tartottak majdnem egy évig, de mondhatjuk, hogy megcsináltuk, hiszen azok az előadók, akiket a label indulása előtt nem tudtunk elérni, most maguktól keresnek fel bennünket, és küldik a demókat, ami nagyon jó érzés.

Hogyan döntitek el, ki illetve mi lesz a következő megjelenésben?

Ezt alapvetően a zenék döntik el, de mindenképpen meg kell említeni, hogy mi olyan előadókat keresünk, akikkel hosszú távon tudunk együtt dolgozni. A Deep Beep egy kisebb család már most is, ahol mindenki felvetheti ötleteit, mi pedig kihozzuk belőle a legjobbat.

Most elkészült az év végi válogatás… Erről mit kell tudnunk?

Az év végi válogatás 6 zenét tartalmaz, az eddig megjelent kiadványainkból az általunk legjobbnak ítéltek kerültek fel az év végi összesítő válogatásra. Ezzel egyúttal szeretnénk hagyományt is teremteni. Decemberben nálunk az év végi válogatásé lesz a főszerep.

Mit vártok 2012-től?

A kiadó fejlődését, és azt, hogy még szélesebb körben ismerjék meg ezt a „márkát”. Továbbá itt kell megemlítenünk, hogy egy új csapattaggal bővül a kiadó. Egy általunk is nagyon tehetségesnek tartott emberrel, Csikós Pállal (Paul Mad), aki A&R asszisztensként fog tevékenykedni a Deep Beepnél.

További infó: www.deepbeeprecords.com

https://www.facebook.com/pages/Deep-Beep-Records/146764045342815


Szöveg: MM_VAMP

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó