Pulzar

CikkInterjú

Metha - a sokoldalú DJ és producer

Létrehozva 2011-10-25
Stílus Breakbeat, House, Minimal
  0,00
 • Értékelés

Metha - a sokoldalú DJ és producer

Metha napjaink egyik legsikeresebb feltörekvő lemezlovasa / producere, akit először VJ-ként ismertünk meg, majd a BreakBeat Massive estek szervezőjeként sok sikeres klubestet köszönhetünk neki.Jövőre 10 éve játszik, és szervez saját estéket, bulikat.
A hazai udnerground élet jeles szereplője, akinek a nyár sok sikert hozott, erről faggattuk őt.

 Sikeresen mennek a Breakbeat Massive klubestek, ez a szíved csücske, milyen meglepetésekre számíthatnak idén a partyzók?

Idén októberben az Evil Nine elbúcsúztatta a Breakbeat Massive-ot,hogy novemberben a 8. Breakbeat Massive Szülinapon megtörténjen az újjászületés.

A Breakbeat Massive-ból kinövő Be Massive viszi tovább majd mindazokat a stílusokat, amelyek az elmúlt évek során a névhez kötődtek!

Évek óta terveztem ezt a minimális név váltást, de most már kellett. Túlságosan beskatulyázta az estét ez a stílus jelző, bár a 8 év alatt mindig is szóltak tech-house-techno és más stílusú zenék, a kezdetekben azért a break dominált. Azonban az elmúlt 3-4 évben megfordultak az arányok.

 A Be Massive  és (Én nem sem) korlátozza le magát műfajokra, minden stílusból merít, ami közönségének csemege lehet. Nem a stílusok hanem csak jó zenék számítanak A következő évadban hozunk techno, electro, warm house, break, tech-funk producereket.Novemberben Elite Force, Decemberben első alkalommal Marten Horger aki ha angolnak születik valószínű már Krafty Kuts 2 lenne :D.Havi 1 vendéget tervezünk minimum és folytatódik az Elite Forceal közösen indult U&A recordings estek is a Corvin tetőn. Jön majd Loops Of Fury, Mike Hulme, Krafty Kuts, tervben van Slam, Meat Katie és egyébb nagyobb nevek :).Szeretném ha a Be Massive név hallatán az emberek egy olyan klub estére asszociáljanak ahol mindig valami erős, minőségi, aktuális és nem mainstream zene szól és a stílusokon belül bárkire számíthatnak.

A szettjeidben egyre több 4/4 et hallunk, mi a váltás oka? Megmarad a tört vagy ez egy teljesen új Metha lesz? Kik inspiráltak a váltásra? 

Én amióta zenélek mindig is játszottam 4/4 zenéket. Az első BM mixem kivételével az összes breakbeat massive vagy más mixem első fele 4/4 techno, tech-house amiből épül a break. Amikor még pár éve dj-knek adogattam a mixeimet az a kritika jött,hogy túl színes, nem egy stílus stb.

Míg itthon ez akkor gátló tényező volt, hogy az ember nem "konzervatív technos,vagy bármi más" kint külföldön vagy fesztiválokon ez egyre jobban elismerték.Ma pedig valószínű ez a "sikerem" kulcsa :)

Természetesen ha techno buliba hívnak vagy kifejezetten egy stílusú estre akkor azt játszom, de ha egy fesztiválra, vagy csak simán vendég dj ként egy estére akkor igyekszem sokszínű lenni...és láthatóan ezt a közönség szereti, igényli.

A 4/!4 felé közeledés pedig egészen egyszerű... Egyre jobban találom meg ezekben a zenékben, talán a technoban még inkább azokat a hangzásokat, amik belül megmozgatnak, inspirálnak.Ha hallok olyan breaket, ami tetszik természetesen megveszem de az elmúlt 2 évben 2 kezemen meg tudom számolni, mennyit vettem sajnos. Hiányoznak amúgy a jó breakek.

Hozzá teszem, mindig is nehezen találtam olyan zenéket, amik igazán tetszenek. A technoval is így van ez, vagy a tech-houseal de az arányok itt lényegesen jobbak.

Aki leginkább inspirál - Elite Force vagy Zodiac Cartel :) EF. Mindig változatos, energikus, frissek a szettjei.

Sok mixet, radió műsort hallgatok a legutóbbi bulikon Stlye Of Eye, és Pan-Pot volt, akik igazán felvillanyoztak.

A nyáron a Burn Studios kiemelt DJ je lettél. Mesélnél erről? Hogyan figyeltek fel rád? Mit jelent ez pontosan? 

Augusztusban Ibizán is jártál a Burn Studios egyik döntős fellépőjeként, mesélj erről! 

A Burn a Balaton Sound után keresett meg.Ott találkoztam velük személyesen és mint kiderült egy ideje figyelik a munkásságomat.

Tetszett nekik amit a BRO radioban mixeltem, illetve a ZP BRO búcsú bulin illetve Soundon játszottam. Nagy öröm volt és megtiszteltetés amikor közölték velem, hogy én leszek az egyik, aki Ibizán képviseli a hazai dj csapatot. Az ibizai  versenyt Andro nyerte, és én lettem a második. Büszke vagyok a második helyre és azóta is nagy tisztelettel vagyok a rajongóim, támogatóim felé, mert nélkülük nem sikerült volna. Ibiza fantasztikus volt. Úgy érezhettük magunkat 4 napig,mint valami világsztár banda. Legjobb klubok, színvonalas előadások, maximális ellátás,kényelem. Minden értünk volt, mindenki a kedvünkben járt! Örök élmény! :)

A Burn-nel kapcsolatosan a jövő, hogy hallható, leszek olyan eseményeken ahol a Burn jelen van. Biztos vagyok benne,hogy sok új élménnyel leszek gazdagabb 2012 ben :).

 Most jött ki a Break.Sk Recordsnál Dark smile című zenéd, de több re-workot készítettél a közelmúltban.

 Milyen megjelenések várhatóak még ? 

Most zenekészítés folyamatában vagyok és tanulásában.Munka és bulik mellett kevés idő van a saját zene készítésre, de rajta vagyok. Szeretném megtartani ezt az irányt amit a Dark Smile is képvisel. Sokáig csiszoltam ezt a zenét és segítségemre volt Stefán is akitől rengeteg mindent tanulok azóta is. Szerettem a zenékben mindig is az alattomos, erős, mocskos hangokat...

a Dark Smile se nem tipikus techno se nem break,de még is visz. Ilyen atmoszférájú zenéket próbálok a jövőben is készíteni.

A re-workok jó hobby, gyakorlás, illetve játék, hogy mitől lehetne számomra jobb,izgalmasabb egy zene.

A Depeche Mode re-workomre rengeteg feedbacket kaptam még DM rajongóktól is. A re-workok csak úgy jönnek. Hirtelen belehall valamit az ember és próbálja megcsinálni. Kell azonban egy tudatosság,hogy inkább a saját produceri munkák készüljenek, mint egy re-work még ha az sokkal könnyebb is.

Új klubestet indítasz We need underground néven. Mire számíthatunk, Breakbeat vagy, 4/4? Miért érzed úgy, hogy szükség van egy ilyen új klubestre, kinek szól majd ez? Lesznek vendégművészek is?

Leginkább azokat szólítja meg akiknek elegük van a hétről-hétre agyon hallgatott mainstream zenékből és ezen belúl is az Egyetemista korosztályt. (+18 kizárólag)

Sosem a divatos, trendi zenéket játszottam hanem azt ami belülről visz. Palotai Zsolti jól megfogalmazta a Lángoló gitárok interjúban  mi a "helyzet" a mai fiatalokkal, ebbe nem is mennék bele, DE! Szerintem van egy szűk réteg, akik szeretnének valami mást is hallgatni, ami nem divat Dubstep, vagy hardcore electro. Szeretnénk egy olyan egyetemista közösséget, partysorozatot létrehozni ahol igen is számít az, hogy milyen zene szól. Sokszínű lesz zeneileg, nem is boncolgatom stílusokra. Mellettem Stefán aka Kid Panel fogja kezdeni a bulikat, aki a Funktól a vidámabb táncos elektronikán át szinte mindenben otthon van. Mellesleg a hazai "underground" produceri élet egyik legaktívabb tagja. Drukkolok neki,hogy pár éven belül berobbanjon Európába. én azt fogom játszani továbbra is amik belülről visznek, illetve egyezik a közönség igényével is,mert anélkül csak magának zenél az ember és mint kiderült, van arany közép út :) A szettjeimben lesz techno, tech-house és tech-funk meg ami jön :). Fog játszani még Lucky is aki a BM.sorozatban a társam. Illetve jó néhány vendég dj akiknek a munkássága mind zeneileg mind emberileg  bele illik az estébe.

A londoni Ideal Clubworld rádió felfigyelt a mixedre melyet október 29én adnak majd le. Hogyan kerültél velük kapcsolatba? 

Az egész úgy kezdődött,hogy Meat Katie februárban amikor itt volt a BM.en meghallgatta a szettemet és felkért,hogy készítsek neki egy mixet, hogy mit játszanék ha megyek ki hozzá az új bulisorozatába. Elküldtem neki még nyár végén, és annyira tetszett neki, hogy továbbította az Ideal Clubworld rádió felé, akiknek szintén elnyerte a tetszésüket a mix. Október 29-én lesz hallható a mix itthoni idő szerint 21:00 – 22:00 között, itt: http://www.idealclubworldradio.com/ 

Hol láthatunk, hallhatunk legközelebb? 

okt. 21. Keszthely / breakbeat massive

okt. 27. We need Underground / U26 

nov. 03.Corvin tető / Csütörtök

nov. 05. Stanton Warriors / A38

nov 11. Doboz

nov.18. Elite Force / Breakeat Massive / Keszthely / bloom bár

nov.19.  BM. 8 Szülinap. Elite Force / Corvin tető

nov.24. We need Underground / U26 

nov.25. No Disco / Fogas ház

dec.01. Corvin / Csütörtök

dec.09. No Disco / Fogas ház

dec 15.  We need Underground / U26 

dec 17. Marten Horger

dec 31. TBA

.....................

Hol hallhatók/ letölthetők saját zenék, mixek? 

www.methadj.com

facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000976208396

mixes:

http://www.mixcloud.com/Metha/

http://soundcloud.com/metha

http://soundcloud.com/breakbeat-massive

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó