Pulzar

Technokunst presents techno legend Robert Hood (USA) flyer

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft
Elővételben 2011. június 9.-ig2 500 Ft

Partyajánló

Technokunst presents techno legend Robert Hood (USA) @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2011. június 10.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Drum and Bass, Drumfunk, Jungle, Minimal,
Tech-house, Techno
Technokunst presents techno legend Robert Hood (USA)Amikor az a rész jön, hogy „írjuk le a DJ életét”, rendszerint könnyen megy a dolog, Hoodnál viszont bajban vagyunk. Mert mit is kellene először elmondani az emberről? Hogy a kilencvenes évek elején fél kézzel megteremtette azt a műfajt, amire 2011-ben még mindig a fél világ táncol, és hogy ő mondta ki először: „minimaltechno”? Hogy a detroiti szcéna második generációjának egyik legnagyobb alakja, rögtön a techno megteremtői után? Hogy ő és két legjobb barátja alapították a világ –mind kulturális, mind zenei szempontból - egyik legnagyobb hatású elektronikuszenei kiadóját, a legendás Underground Resistance-t? Hogy a két barátot Jeff Millsnek és Mike Banksnek hívják? Mit mondhatunk még? Hogy ha ő nincs, akkor a funk és a soul eltűnik a technóból? Vagy hogy azt nélküle nem is ilyennek ismernénk?A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Technokunst presents techno legend Robert Hood (USA) @ A38, Budapest

Amikor az a rész jön, hogy „írjuk le a DJ életét”, rendszerint könnyen megy a dolog, Hoodnál viszont bajban vagyunk. Mert mit is kellene először elmondani az emberről? Hogy a kilencvenes évek elején fél kézzel megteremtette azt a műfajt, amire 2011-ben még mindig a fél világ táncol, és hogy ő mondta ki először: „minimaltechno”? Hogy a detroiti szcéna második generációjának egyik legnagyobb alakja, rögtön a techno megteremtői után? Hogy ő és két legjobb barátja alapították a világ –mind kulturális, mind zenei szempontból - egyik legnagyobb hatású elektronikuszenei kiadóját, a legendás Underground Resistance-t? Hogy a két barátot Jeff Millsnek és Mike Banksnek hívják? Mit mondhatunk még? Hogy ha ő nincs, akkor a funk és a soul eltűnik a technóból? Vagy hogy azt nélküle nem is ilyennek ismernénk?

Mondhatunk akármit, az vitathatatlan, hogy Hood a techno egyik óriása, aki egész életét és munkásságát a műfajra és az ahhoz kapcsolódó kultúra felépítésére tette fel. Zenéjében keveredik az old-school, az acid, a hipnotikus minimál, a jéghideg, hipermodern hangzás – és az a hihetetlen lendület, amitől azt hinnénk, hogy valami 18 éves suhanc trekkjeit halljuk. A már-már matematikai minimalizmus és a koszos, sötét detroiti funk ellénre azonban minden alkotása sokoldalúra csiszolt, kemény, fényes gyémánt: szettjeiből – akárcsak személyiségéből - egyedülálló méltóság, erő és fény sugárzik, és ezt egyszer az életben minden techno-rajongónak látnia és hallania kell!

Az est különlegessége még, hogy Hood egész budapesti fellépését hamarosan megjelenő, „Omega: Alive” című vadonatúj albumára építi, amelyet egyébként hivatalosan csak egy héttel később, a barcelonai Sónar fesztiválon fog bemutatni, és majd csak azután kiadni – a művész ajándéka ez az est látogatóinak, első magyarországi fellépése alkalmából.

Június 10-e tehát különleges alkalom lesz!

Gyertek, és ünnepeljétek meg velünk!

Belépő elővételben: 2500.- HUF

Belépő a koncert napján: 3000.- HUF

www.a38.hu

www.technokunst.com

www.facebook.com/​technokunst

www.myspace.com/hoodrob



Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó