Pulzar

Belépő
Mindenkinek4 000 Ft
Elővételben 2009. február 26.-ig3 500 Ft

Partyajánló

BombTheJazz & A38 produkció @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. február 27.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Detroit Techno, Techno
BombTheJazz & A38 produkcióCarl Craig az elektronikus zene Gorenjéje, fogalom, szimbólum, innovátor és originátor, keresztfiú és keresztapa, őrült tudós és zen-mester. Nagyon sok a nagyon egyben.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Az esemény résztvevői:
2 vendég igazolt vissza, például: Tommmy A38 Captain
összes résztvevő megtekintése

BombTheJazz & A38 produkció @ A38, Budapest

Carl Craig az elektronikus zene Gorenjéje, fogalom, szimbólum, innovátor és originátor, keresztfiú és keresztapa, őrült tudós és zen-mester. Nagyon sok a nagyon egyben.

Az ígéretes detoiti techno producerként indult Craig mára az elektronikus zene egyik legszélesebb körben elismert intézményévé vált, aki a higany egyszerűségével tölti ki a stílusok által adott formákat. Mindegy, hogy szimfónikusokkal koncertezik, jazz zenészekkel készít albumot, világzenét remixel, rapperek alá tesz gyilkos hiphop alapokat, James Brown klasszikusokat teker át experimentálba, vagy kismillió álneve egyikén valami még szokatlanabba fog, az eredmény garantáltan főhajtásra talál a maga terepén. Carl Craig rajta tartja a kezét megannyi zenei szubkultúra ütőerén, egyúttal pedig tempót is diktál nekik. Jellegzetes hangzásában nemcsak a frekvenciákat manipulálja úgy, ahogy más senki, de a csendet is hangszerként használja

2009. Február 27., péntek 21h-tól @ A38 Hajó, Budapest (T.: 06 1 464 39 40)

 

 

Gyomor:   Carl Craig (DJ Set - Detroit, USA)

 

                   Suhaid & Vázsonyi J.

                   Crimson

 

Clap Café: Johnson, DJ Shuriken

 

Vetítés:     Kiégő Izzók

 

Belépő:     elővételben: 3500 Ft (www.a38.hu, illetve személyesen a hajón

               helyszínen 4000 Ft.

Néhány önkényesen kiragadott epizód a Carl Craig életműből:

 

Craigre 1989-ben figyelt föl a detroiti techno-sámán Derrick May, és rögtön hangmérnökéül fogadta. Néhány év közös munka után Carl a saját útjára lépett, nem sokkal rá megalapította a Planet E kiadót, amely hamar az egyik legismertebb független techno címke lett. Ez a mai napig így is maradt.

Bár valószínűleg nem állt szándékában, de a kilencvenes évek elején Innerzone Orchestra projektjével a drumandbass-t terelte új irányokba. A Bug In The Bassbin-t a 4Hero, Goldie, J-Majik és a többi dzsungel-veterán is fő inspirációik között tartják számon.

Craig első szóló albumával újfent addig ismeretlen tájakat mutatott be a jó ízlésű közönségnek: A Landcruising-el eltávolodott a klasszikus techno formától, hagyta, hogy hassanak rá a popzene olyan újítói, mint a Tangerine Dream, Morricone, vagy a Kraftwerk. Többi albuma is egytől egyig kiváló darab, és ezt nyugodtan el lehet hinni, mert sokan mondják, hely hiányában azonban itt nem méltatjuk őket külön külön.

Remixei felsorolásához sem lenne elég széles a hazai mobilnet szolgáltatás, elégedjünk meg annyival, hogy 2007-ben Grammy díjra jelölték a Junior Boys Like a Child című számának átértelmezéséért - és lássuk be, ez nagy dolog, mert technósokat nem szokás Grammyre jelölni. Az elmítettnél természetesen rengeteg még sokkal jobbat is csinált, például a híres Cesaria Evora remixet az Angola c. számra, hogy csak egyet említsünk. Remixei gyakran tűnnek fel például Damon Albarn furazenékre specializálódott, a kézimunkával készülő, különleges artwork-ökre mindig nagy figyelmet fordító címkéjén, a Honest Jons-on is.

Craig tagja volt a Narodniki nevű alkalmi laptopper szupergruppnak, itt többek közt Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Luciano és a Basic Channel társaságában táncoltatták meg a Montreux Jazz Festival közönségét.

Carl Craig sok szálon kötődik jazzhez. Egyrészt minden saját munkájában ott van valami nehezen megfogalmazható, mély értelme a jazznek, amit a hivatásos jazzerek java legszebb álmaiban sem tud tetten érni. Aztán már az Innerzone Orchestra élő felállásában is a Sun Ra Arkestra ütőse verte a bőröket. A 2003-as The Detroit Experiment lemezen pedig a motorcity jazz elittel magukhoz vettek néhány Motown-os session zenészt, reppert és soul énekest, majd elvesztek a szinuszhullámok között, de csak hogy egy "nu jazzt", mint olyat végleg móresre tanító konceptlemezzel térjenek vissza. Amely tényleg zseniális. Craig érdeme a hatvanas évek detroitjának politikus jazz bandája, a The Tribe újjáélesztése is - de ez már szinte a jelen.

Nemrég jelent meg a Sessions, amely mintegy összegzésként Craig már említett remixeinek kegkedvesebb darabjait teszi elérhetővé, néhány saját klasszikusának új, vagy ritka verziója mellett. 2008 jeles attrakciója még Carl Craig, a zongorista Francesco Tristano és a Les Siécles Orcheastra szimfónikus zenekar közös projektje a Versus, amely a technot a komolyzenével fedezteti, volt már ilyenre példa, de nem így, mert ez valami hihetetlen. A hamar legendássá vált párizsi koncert felvétele: http:/​/​www.grandcrew.com/​videos/​50

 

A BombTheJazz-en Crarl Craig első hazai klubfellépését adja (Szigetes partyarénás szettje volt eddig az egyetlen itthon). Mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők.

 

Linkek

www.carlcraig-sessions.com

www.bombthejazz.tilos.hu

www.a38.hu

www.myspace.com/​carlcraig

www.myspace.com/​crimsondavid

www.myspace.com/​bennyrosehill

www.myspace.com/​djshuriken

www.myspace.com/​vazsonyijanos

www.myspace.com/​suhaid

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó