Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 500 Ft

Partyajánló

MONKEY6 pres. REX THE DOG live @ A38, Budapest

Fellépők
MONKEY6 pres. REX THE DOG liveRex the Dog-ról elég homályos információk keringenek a világban. Annyi azonban bizonyos, hogy az ötvenes évek népszerű kutyafigurája mögé bújó DJ és producer - akit egyesek a kilencvenes évek egyik technohősével, Jake Williamsszel azonosítanak - az utóbbi két év egyik leglátványosabb elektronikus tánczenei karrierjét tudhatja magáénak.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

MONKEY6 pres. REX THE DOG live @ A38, Budapest

Rex the Dog-ról elég homályos információk keringenek a világban. Annyi azonban bizonyos, hogy az ötvenes évek népszerű kutyafigurája mögé bújó DJ és producer - akit egyesek a kilencvenes évek egyik technohősével, Jake Williamsszel azonosítanak - az utóbbi két év egyik leglátványosabb elektronikus tánczenei karrierjét tudhatja magáénak.

Amihez nem kellett más, csak a hódító elektró és a határtalan nosztalgia: egy Rex The Dog-parti kész időutazás. Nem véletlen, hogy kedvenc hangszere és -manipulátora a klasszikus Korg 700S, ez a zseniális kis szerkezet, ami a nyolcvanas évek elejének összes puttyogásáért, hátborzongató vonóskar-hangzásáért, elcseszett fanfárjáért, illetve a Depeche Mode, a Yazoo és az OMD életművének háromnegyedéért felelős. Rex The Dog alapvető és iskolateremtő remixei (mondjuk a The Sounds, a Prodigy, a The Knife, a Soulwax, a Depeche Mode megrendelései) ebbe a világba vezetnek vissza. A hihetetlen sikerű remixek, például a The Soundsnak készített, azóta totális parketthimnusszá vált Tony The Beat-en kívül figyelemre méltóak Rex saját produkciói is. A németországi Kompakt-nál (Prototype, Maximize) és a francia Kitsune-nél (Italian Blond, Circulate) kiadott kislemezei ugyanazt a szép, csilingelő retróvonalat viszik tovább, mint a remixek, a saját maga által rajzolt, remekbe szabott borítókról nem is beszélve. Tintin találkozik Vince Clarke-kal egy retródiszkóban, és Mel & Kim-számokat énekelnek beépített Casio-ritmusképletekre: nagyjából ez Rex The Dog.


2008. 02.16. MONKEY6 pres. REX THE DOG live @A38

lineup:

area1:

REX THE DOG live (Kompakt, UK)
Popbitch (Kollektiva)
Killbert & Sakal (Lollipop)
Svindler & Bergi (Monkey6)

area2:

Girls & Mathematics
Max Factor (Monkey6)

dátum: 2008.02.16.
helyszín: A38 hajó - Petőfi híd, Budai hídfő
belépő: elővételben 2000 Ft, aznap 2500 Ft
infoline: 06304604161

www.a38.hu
www.myspace.com/​themonkeysix
www.myspace.com/​rexthedog1980

 



Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

  • ILD turné kedvcsináló

    Idén nem egyedül érkezik a Mikulás Skandináviából, vele tart Jeff Bennett is, na de nem krampuszként , hanem az I Love Deep meghívására érkezik a szegedi Sing Singbe, most pénteken.

Ajánlott lemezek

  • Válogat a Smallville

    A Smallville nevű kiadó, idei első válogatás albumukkal jelentkezik az év későbbi felében.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó