Pulzar

Belépő
Mindenkinek4 000 Ft
Elővételben 2005. szeptember 28.-ig3 000 Ft

Partyajánló

Paul Oakenfold @ Events Hall, Budapest

Fellépők
Dátum 2005. szeptember 30.
Helyszín Events Hall, Budapest, Hajógyári Sziget
Stílus House, Progressive House, House, Minimal,
Tech-house, Electro, Tech-house, Minimal
Paul Oakenfold2005.09.30-án Budapesten köszönthetjük a globális elektronikus zenei világ egyik legmeghatározóbb alakját, PAUL OAKENFOLD-ot! Addig is idézzük Oaky pályafutásának legfontosabb momentumait:Events Hall, Budapest, Hajógyári Sziget

Paul Oakenfold @ Events Hall, Budapest

2005.09.30-án Budapesten köszönthetjük a globális elektronikus zenei világ egyik legmeghatározóbb alakját, PAUL OAKENFOLD-ot!
Addig is idézzük Oaky pályafutásának legfontosabb momentumait:

A kamasz Paul 16 éves korában kezdte a dj-skedést, főként az akkoriban divatos soul-korongokat pakolva. Zenei ízlésén a 80as években ment át komolyabb változáson. Oakenfold New York Harlem negyedében élt, kifutófiúként dolgozott egy helyi dance rádiónál és különféle klubokban múlatta szabad perceit. Amikor visszatért Angliába, a Champions Records-nál kötött ki A&R-osként, és jó hallásának köszönhetően leszerződtette a Jazzy Jeff & the Fresh Prince-t valamint a Salt n’ Pepa-t. Jó húzás volt! Közben nem hanyagolta a lemezlovasságot sem, és a 80as évek végének nyarait leginkább a Baleári szigetek egyikén, Ibizán töltötte. A legenda szerint miután Paul, Danny Rampling, Nicky Holloway és Ian St Paul hazatért a szigetről Angliába, egy újfajta baleári hangzással álltak elő, ami szinte bombaként robbant az akkori dance szcénában. Oakenfold és barátai így kezdték népszerűsíteni a house-t. Paul 1991-ben adta ki első produceri munkáját, a Happy Monday-t. Stúdiópartnerével, Steve Osbourne-nal a későbbiekben többek között a U2-nak, a Simply Rednek, a New Ordernek, a Cure-nak, a Massive Attack-nek, a Rolling Stones-nak, a Stone Roses-nak és Snoop Doggy Doggnak készítettek remixeket. Oakey ezen sikereken felbuzdulva alapította meg a Perfecto kiadót 1992-ben. Az igazi áttörést a U2 Even Better Than The Real Thing c. számának remixe hozta meg, a zenekar a jól sikerült átirat hatására Zooropa elnevezésű turnéjának hivatalos DJ-jévé választotta Pault. Ezt követően egymást érték a jobbnál jobb felkérések: a legendás liverpooli Cream valamint a londoni Ministry of Sound sem maradtak ki Oaky életéből. Aztán jött 2002 és a Bunkka, az igazi meglepetésként érkező szerzői album, ami minden, csak nem hagyományos dance lemez. A korongon Nelly Furtado, Ice Cube, Tricky, Hunter S. Thompson és Perry Farrell is vokálozik. Mindemellett Oakenfold filmzenék írásában is jeleskedik, gondoljunk csak a Swordfish, a Collateral, a Majmok Bolygója , az Austin Powers, vagy a Mátrix Újratöltve című mozik hangaláfestésére! És hogy visszakanyarodjunk a klubélethez, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az utóbbi idők legsikeresebb remixeit sem: U2 “Beautiful Day”, Madonna ’Hollywood’, Justin Timberlake ’Rock your Body’, Elvis ’Rubber Neckin’. Mindezek után nem csoda, ha Pault 2004 végén Grammy-jelölést kapott a ’Creamfields mixed by Paul Oakenfold’ lemez. Nem sokára pedig várható a minden idők egyik legeklektikusabb hangzásvilágú albumának, a Bunkkanak folytatása, az alkotó ígérete szerint még ebben az évben!


A szeptember 30-i Oakenfold bulin ismerheti meg a hazai közönség a direkt nagyvárosi közlekedésre, belevaló fiataloknak tervezett Toyota Aygo-t!

Régebbi partyk ebből klubból

Szervező

  • NVC

    2004 nyarán született meg a No Vidra Crew (NVC), melynek megálmodói és megteremtői zenészek, fanatikus zenekedvelők és nem utolsó sorban barátok. Idő közben a “mag” köré épült egy teljes dj-kből, vizuálosokból, producerekből, fotósokból álló brigád. A hazai partykultúrában évek óta jelenlevő promoter csapatunk eddigi tevékenysége során számtalan előremutató nemzetközi előadót hozott el a magyarközönségnek a minimal, techno, tech-house színtérről. Fő profilunk mellett szerveztünk már space-rock koncertet, psytrance bulikat és a tört ritmusok felé is nyitottunk. 2007 nyarán beindítottuk saját klubsorozatunkat Casino Bangkok néven, ahol a hazai szcéna színe-java mellett a kezdetek óta teret adunk a feltörekvő tehetségeknek is. Állandó bázisaink, a Merlin, a Mono és az A38 mellett megfordultunk már a Citadellán, a Mokka Cukában, a Trafóban, valamint a nagyobb hazai fesztiválokon is rendszeresen képviseltetjük magunkat (Balaton Sound, Sziget, Ozora), továbbá külön színpadunk volt a 2009-es MTV Ema Regional Award Show-n rendezvényen. Együttműködésben állunk többek között a Német Nagykövetséggel és aBest Hollywood filmforgalmazó céggel a német újraegyesítéshez kapcsolódó rendezvények és a Berlin Calling c. film kapcsán. Akiket eddig vendégül láttunk: Ellen Allien, Apparat, Paul Kalkbrenner, Sascha Funke, Thomas Muller, Extrawelt, Oliver Huntemann, T. Raumschmiere, Nathan Fake, Fairmont, Petter, Oliver Koletzki, Florian Meindl, Martin Eyerer, Ramon Tapia, Butch, Axel Bartsch, Kanio, Roland M. Dill, Current Value, Hidria Spacefolk, X-Dream, Fuzzion…
  • Hairy

Kapcsolódó cikkek

  • Electronic Beats Appok – Letöltötted már őket?

    Exkluzív dj-mixek és fesztiválhanganyagok? EB rádió-applikáció. Videó streamek és koncertfelvételek? EB videó-applikáció. Rögtön tudni szeretnél mindent? EB hírek-applikáció.
  • Selected Sounds: Nathan Fake beszámoló

    Nathan Fake november 16-án ismét Budapesten járt. Live fellépése során, ezúttal a régi nagy kedvencek mellett, a szeptemberben megjelent Steam Days című albumából kaphattunk ízelítőt. A Border Community kiadó oszlopos tagját most is az NVC szervezőcsapat hívta meg Budapestre, ahogy az elmúlt évek során ezt már megszokhattuk.
  • NVC Selected Sounds Interjú

    Az NVC legújabb sorozata a Selected Sounds kapcsán készítettünk a csapattal egy villáminterjút, hogy mi is ez az előremutató, új sorozat, és mire számíthatunk a jövőben.
  • Hairy művészek az Exiten!

    A legendás Exit szervezői a Converse Exit Music Live színpadán ifjú tehetségek számára biztosítanak fellépési lehetőséget, és az idei évben először, lemezlovasok számára is kitárták kapuikat. Idén összesen 25 fiatal zenekar és 7 DJ kap lehetőséget arra, hogy megmutathassa magát a közönségnek
  • Hairy - segítség az árvízkárosultaknak!

    Az elmúlt hetekben mindannyian szomorúan hallgattuk és figyeltük az országban zajló természeti katasztrófát, mely rengeteg ember életében okoz nehézségeket.
  • Butane Inetrjú

    Rövid Interjú a Hairy-s fellépés kapcsán
  • James Holden Biztosan Jön

    A mai napon újra beindult az európai légi forgalom, már Heathrow-ról is megérkeztek az első járatok.
  • Andre @ Long Track

    A Marvin által szerkesztett, heti rendszerességgel jelentkező Long Track című mix műsor vendége volt a közelmúlban Andre.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó