Pulzar

Művész

Sven Väth

Sven Väth

Sven Väth nemcsak DJ és producer, arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadó főnök, hanem egy igazi életművész show-man. Fellépései során közönségét mindig magával ragadja karizmatikus személyisége, mely a „mester” 40 éves kora ellenére egy cseppet sem látszik gyengülni. Sven maratoni hosszúságú szettjeiről híres, így a Hyperspace 2009-es fellépése alkalmával is legalább 4 órát láthattunk és hallhattunk világszerte ünnepelt előadásmódjából.

Lemezlovas karrierje 22 évvel ezelőtt a legendás Dorian Gray klubban kezdődött, ahol egyedi öltözködése, szertelen előadásmódja és a közönséggel való különleges kapcsolata egyre népszerűbbé tette. 1984-től a 'Vogue' rezidens dj-je. '88-ban pedig már megvásárolta a Vogue-ot, mivel nemcsak a közkedvelt DJ akart lenni, hanem egy olyan helyet is szeretett volna létrehozni, amely az elektronikus zene fellegvára. A teljes átépítés után Omen néven nyílt meg a hely és újabb fejezet indult a klubtörténelemben, amikor a következő évben betört Németországba a techno.

Sven mindig az első volt, aki az új zenéket felvállalta és játszotta. Az Omen a nemzetközi klubkultúra találkahelye lett és Sven Väth a főszereplője. Az év végére kemény ütemek és energikus vibrálások uralták az Omen-t '92- ben Sven világszerte a vezető klubokban játszott, '94-re pedig a világ legsikeresebb DJ-je lett. A sajtó Németország első számú popsztárjának nevezte.

1996-ban létrehozta a Cocoon esteket, amelyben már teljes mértékben be tudta mutatni az elektonikus zenéről alkotott elképzelését. '98-ban adta ki 4. albumát Fusion néven, amit világ körüli turné követett. Ebben az évben Sven-nek sajnos búcsút kellett vennie élete egy fontos alkotórészétől: az Omen bezárta kapuit. Megállás azonban – ahogy azt tőle eddig megszokhattuk – akkor sem volt:

A következő évben már a 6. albumát készítette „ Six in the mix” címmel. A Cocoon Club-ból mobil-klub lett, amely Németország különböző pontjain keresztül turnézott, majd a nyárra először tette át székhelyét Ibizára, valamint megszületett internetes oldala a cocoon.net is. 2000-ben elkészítette Contact, 2001-ben pedig Fire című albumát, olyan társ szerzőkkel, mint Johannes Heil, Anthony Rother és az Alter Ego. Mindeközben Sven világszerte fellépett a legnagyobb fesztiválokon, és rezidenciát vállalt az ibizai Amnesiaban, a new yorki Twiloban és a londoni The Endben.

2002-ben a Cocoon 3. ibizai nyári szezonját megörökítő mix CD-t Richie Hawtin-nal együtt készítette el, majd a számos fellépése mellett már a Cocoon Club nyári rezidenciájának negyedik szezonját tervezte, aminek sikerét egy dupla mix CD formájában örökítette meg.

A 2004 es év szenzációja volt, hogy 6 évvel az Omen bezárása után Sven Väth új klubot nyitott Frankfurtban, Cocoonclub névvel. A hely a legmodernebb technikával felszerelt, luxus éttermet is magába foglaló futurisztikus látomás. A jövő luxus-szórakozóhelye a jelenben. Sven ebben az évben is összegzést készített egy mix formájában ibizai nyárról "The Sound of the Fifth Season" címmel. A mix most már egy DVD-vel is kiegészült.

SVEN VÄTH BIOGRÁFIA - Évről-évre.

 

1964. október 26. A Frankfurt melletti Obertshausenben megszületik Sven.

1982 előtti évek A kamaszkor a "kis Sven"-t igazi szorakoztató jellemmé változtatja, és az ez idő alatt szerzett élményei, tapasztalatai, benyomásai meghatározzák a következő éveket.

1982 A Dorian Gray klub - vendégből lemezlovas. Az "Új Romantikusok" időszaka alatt itt kezdődik el Sven karrierje Soul klasszikusokkal és High Energy diszkó zenékkel. Örült kosztümök és önmaga által is elismert narcisszizmus alkotják Sven fő jellemvonásait a nyolcvanas évek újhullámos életstílusa közepette.

1983 A "másik" klub a szcénában ezidőtájt a Vogue. Sven itt különböző stílusokat játszik, egyre jobban és jobban eltávolodva a mainstream vonaltól.

1984 Sven hétvégente a Vogue állandó DJ-je, rajongóinak hada pedig hétről-hétre egyre gyorsabban növekszik. A tipikus mainstream diszkó zene már csak az esték legkorábbi szakaszában hallható, lemezestáskájának repertoárját egyre inkább az amerikai underground klubzenék teszik ki.

1985 "Jackin' The House" Chicago klubszcénája folytatja fejlődését, a house nemzet és a house vibe megtalálja az utat Európába. A "party" szó állandóan felbukkanó kifejezéssé válik Sven szótárában.

1986 Még mindíg a Vogue lemezlovasaként Sven elkezdi partiszervezőként is megalapozni nemzetközi hírnevét. Nyáron Ibizán dolgozik, majd Frankfurtba való visszatérése után Michael Münzing és Luca Anzilotti közreműködésével elkészíti debütáló projektjét, az OFF-ot, és a Stan Ridgeway által inspirált single-t, a "Bad News"-t. Ezzel Sven lett az első klub DJ Németországban, aki zenei produkcióját saját maga vitte piacra. Még ugyanebben az évben ő és a Münzing / Anzilotti páros elkészítették a második OFF single-t, az "Electrica Salsa"-t.

1987 Az esztendő kezdetén Sven visszatér a nagy fejlődésen átesett Dorian Gray-be, és a belga underground techno zene (később ez lett az úgynevezett Electronic Body Music, vagy EBM) pártfogója lesz. A jelszó: pogo a diszkó pörgés helyett! Az "Electrica Salsa" nemzetközi sikereket arat, melyet számos turné követ Európában és Dél-Amerikában. Több sikeres OFF single-t követően novemberben megjelenik az "Organisation For Fun" című nagylemez.

1988 Februárban Sven elhagyja a Dorian Gray-t és Párizsba megy dance performanszokat csinálni. Miután nyáron visszatér Frankfurtba, Michael Münzinggel és Matthias Martinsohn-nal megvásárolják a Vogue klubot. Teljes renovációt követően Októberben megnyitja kapuit a klub, immár "Omen" néven, s ezzel új fejezet kezdődik a klubtörténelemben. Sven behozza az Acid hangzást Németországba, majd kiadja a "La Casa Latina" című single-t.

1989 Megjelenik a második OFF album, az "Ask Yourself", immár Matthias Hoffmann közreműködésével. Sven szakít egykori producereivel, a Münzing / Anzilotti duóval és a Mosaic projekttel folytatja a munkát Matthias Hoffmann és Steffen Britzke producerekkel.

1990 A Mosaic "Dance Now" single-je nagy sikereket ér el, és felkerül a slágerlistákra. Az éjszakák hosszabbak, Sven stílusa a lemezjátszók mögött pedig egyre keményebb lesz. Ezen a nyáron a techno robban Németországban, Sven pedig az elsők között kezdi játszani az új hangzást. Az Omen a klubkultúra nemzetközi találkozóhelyévé válik, Sven pedig ennek a főhőse. Az év végére a kemény ütemek és energikus vibe-ok uralkodnak az Omen-ben.

1991 A kiadó / manager Heinz Roth-tal és Matthias Hoffmann-al közösen megalapítja az Eye Q lemezkiadót. Első slágerük a Zyon "No Fate". Sven a szettjeiben továbblép a "hipnotikus, monoton house zene" felé, melyet később trancehouse-nak neveznek. Rengeteg produckióban működik közre, és a "Frankfurti hangzás" új dimenzióba lép.

1992 Sven világszerte a legjobb klubokban játszik. Megalapítja a Harthouse labelt, és Barbarella pszeudonév alatt kiadja a "The Art Of Dance" című albumot. Évközben megismerkedik Ralf Hildenbeutel producerrel és elkezdik az "Accident In Paradise" munkálatait, mely Sven első saját neve alatt megjelenő lemeze. 

1993 Több single és azok remixei jelennek meg az albumról: "Ritual Of Life", "L'Esperanza", és "An Accident Of Paradise".  Ugyanebben az időszakban rengeteg figyelemreméltó produkció megjelentetése mellett az Eye Q / Harthouse a Warner Music-kal kötött szerződésnek köszönhetően világszinten is megalapozza a hátterét.

1994 Sven Väth a világ addigi legsikeresebb DJ-je, a nemzetközi szaksajtó "Németország egyetlen popsztárja"-ként emlegeti. Ralf Hildenbeutel-el elkezdik a produkciós műveleteit az új albumnak, a "The Harlequin, The Robot & The Ballet Dancer"-nek.

1995 Megjelenik a "Touch Themes Of Harlequin, Robot & Ballet Dancer" remix album, rajta B-ZET, Underworld, és Speedy J feldolgozásokkal. Sven túlzás nélkül Európa number one DJ-je, és egyszerre sikeres a világ minden táján: Japántól kezdve, Mexikón át, az USA-ig. A New Musical Express szerint "Sven az európai techno Szent Embere és Nagy Főnöke". Steffen Britzke (B-ZET) közreműködésével "Astral Pilot" néven új projektbe kezdenek, és kiadják a legendás "Electro Acupuncture" nagylemezt.

1996 Sven és B-ZET készíti a "Der Kalte Finger" címú német film zenéjét. Áprilisban beindítja a Cocoon rendezvénysorozatot. Sven első észak-amerikai turnéja hatalmas sikert arat, a nyugati parttól a keletiig kilenc városban, a legjobb klubokban és legjobb partikon játszik.

1997 Sven teljesen új irányt vesz, és elhagyja az Eye Q / Harthouse céget, hogy valami teljesen új és izgalmas dologba kezdjen. Booking ügynökséget is alapít, hogy az általa érdekesnek talált tehetséges művészekkel működhessen közre, illetve támogathassa őket.

1998 Sven aláír a Virgin Records-hoz, ahol márciusban megjelenik negyedik albuma, a hangzását illetően számos stílus (techno, triphop, electro, house, big beat) elemeit egybeolvasztó "Fusion". Sven hangzása teljesen megújul, mondernizálódik, és szemlátomást rétegződik. Elkezdi a Fusion világturnét, s nemcsak Európában, hanem Ázsiában, Amerikában, és Kanadában is játszik.

1999 Nagy esztendő, új mérföldkövekkel - Sven megállíthatatlan. Megjelenik a "Fusion" remixlemezeket összesítő album, a "Six In The Mix", melyet újabb világ körüli turné követ. A Cocoon továbbfejlődik Cocoon Clubbing-gá, egy mobil rendezvényszervező-ügynökséggé, mely Németország legfontosabb techno klubjaiban turnézik. Nyáron a híres ibizai Amnesia-ban is sikert aratnak a Cocoon Club rendezvényei. Ettől az évtől kezdve az Amnesia szezonjainak állandó elemévé válik a Cocoon Club (júniustól szeptemberig minden hétfőn). A Cocoon virágzó fejlődése mellett készíti el új albumát, a "Contact"-ot, olyan közreműködőkkel, mint Johannes Heil, Anthony Rother, vagy az Alter Ego.

2000 Februárban elkezdődik a Contact világturné, a Cocoon pedig megállíthatatlanul növekszik: Pauli Steinbach és Toni Rios közreműködésével Sven megalapítja a Cocoon Recordings-ot. Nyáron újabb Cocoon szezon következik az Amnesia-ban, melynek Sven az első hivatalos mix CD-jének megjelentetésével állított emléket: "Sven Väth In The Mix - The Sound Of The First Season".

2001 Ebben az esztendőben Sven népszerűsége óriásit nőtt. Világszerte a legkeresettebb DJ, olyan nagy fesztiválokon játszik, mint az I Love Techno, a Dance Valley, a Rave On Snow, vagy a Mayday. Rezidens az ibizai Amnesia-ban, a New York-i Twilo-ban, és a londoni The End-ben. A nyári Amnesia esteket követően megjelenik Sven második mix CD-je, a "The Sound Of The Second Season - Noche y Dia".

2002 Megjelenik Sven új szerzői nagylemeze, a "Fire", melyet a világszerte több, mint 60 helyszínt magába foglaló Fire világturné követ. Nyáron harmadik szezonját futja a Cocoon Club az ibizai Amnesia-ban, Sven pedig a társrezidens Richie Hawtin-nal elkészíti a "The Sound Of The Third Season" mixlemezt. Amellett, hogy megállás nélkül turnézik, nekilát a "Fire Works" remixalbum megvalósításához, a feldolgozások elkészítésére pedig olyan nagynevű kollégáit kéri fel, mint Marco Carola, Richard Bartz, Legowelt, vagy Ricardo Villalobos. Ezt követően pedig mi sem természetesebb, minthogy a remixlemezt is újabb nagyszabású világturné követi.

2003 A "Fire Works" turné a világ minden szegletében frenetikus sikert arat, ám a fellépések közepette Sven már a Cocoon Club negyedik ibizai szezonjának koncepcióját tervezgeti. Közben pedig egy új projekt is körvonalazódik: a Green & Blue Open Air fesztivál Sven szülővárosa, Obertshausen mellett. A nyári ibizai szezon az addigi legsikeresebb Cocoon rendezvényszéria lesz a szigeten, és szeptemberben a "The Final" zárópartin, egy felejthetetlen estében csúcsosodik ki. Októberben a szokásos ibizai szezon mementójára megjelenik a "The Sound Of The Fourth Season" dupla mix CD, és a német válogatás-charton 15-ik helyig jut.

2004 A következő Ibiza szezon és a második Green & Blue fesztivál mellett Sven újabb nagy projektbe vágja a fejszéjét, és hat évvel az Omen bezárása után új klubot nyit Frankfurtban: a CocoonClub-ot. Ez a projekt kétségtelenül az eddigi legnagyobb vállalkozás Sven életében, és amellyel új mércét állít fel a nemzetközi klubkultúrában. Októberben Sven már a CocoonClub-ban ünnepli 40-ik születésnapját, és ez a parti is igazolta, hogy a klub tökéletes helyszín az elektronikus zenéhez. Az év másik kiemelkedő eseménye a "The Sound Of The Fifth Season" CD/DVD megjelenése. Az ibizai Cocoon rezidencia ötödik évfordulójára kiadott megjelenés DVD mellékletén interjúk, élő szettek és más speciális anyagok engednek betekintést a Cocoon világába.

2005 Sven egy hosszú világturnéval kezdi az évet, melynek keretében többek között Brazília, Argentína, Uruguay, Magyarország, Olaszország, Japán, Anglia, USA, Oroszország, Spanyolország klubjaiba és fesztiváljaira jut el. Az ibizai szezon ismét fergeteges sikerrel fut, novemberben pedig a Mixmag megválasztja a CocoonClub Frankfurt-ot a világ legjobb klubjává.

2006 Az esztendő első felében ismét világ körüli turnén vesz részt, nyáron pedig következik a CocoonClub Ibiza hetedik szezonja, ahol Sven tíz alkalommal játszik. Nyáron emellett headlinere a Green & Blue, a Sonnemondsterne, a Nature One, és a Street Parade fesztiváloknak is. Novemberben megjelenik az éves Ibiza mix CD a "The Sound Of The Seventh Season", és azonnal a német válogatás-toplista 6-ik helyén nyit.

2007 Tavasszal a már szokásosnak mondható nagyszabású világturné zajlik, az európai országok mellett, mint Olaszország, Spanyolország, Anglia, Dánia, Franciaroszág, eljut Kínába, Argentínába, Brazíliába, és az Egyesült Államokba is. A nyolcadik nyári ibizai szezon sikere minden korábbit felülmúl, s nem marad el a hozzá kapcsolódó "The Sound Of The Eighth Season" mix CD megjelenése sem.

2008 Januárban, a thaiföldi vakációjuk alatt Sven és barátnője, Nina Peter buddhista ceremónia keretében férj és feleség lesznek. Sven éves világturnéja január 25-én indul Sanghaj-ban és május 17-én Romániában zárul, a kettő között pedig 19 ország 41 városában lép fel. A "Cocoon Morphs Tokyo" című mix CD-vel, és a hozzá tartozó 12 inches lemezekkel Sven labele, a Cocoon Recordings 50-ik vinylmegjelenését ünnepli.

2009 Sven éves világturnéja mellett az ibizai Cocoon partiszéria tizedik évfordulója az év fő eseménye. Sven már a '80-as évek óta látogatja a szigetet, annak varázsa pedig azonnal megragadta őt, és a mai napig sem engedi el magától. Számára a Cocoon Ibiza mindig az ötleteinek és álmainak legfőbb manifesztációját jelenti, mindezt pedig egy tökéletes helyszínen. A másik jubileum a CocoonClub Frankfurt fennállásának ötödik évfordulója, melynek alkalmából Sven meghívja a frankfurti legenda Senor Coconut-ot és zenekarát.

2010 Sven újabb turnéja először Ázsiába és Ausztráliába vezeti őt, majd Európa, aztán áprilisban Dél-Amerika következik. Az ibizai szezon olyan sikeres, akár az egész addigi év, Sven pedig 13 alkalommal headlinere a CocoonClub partiknak az Amnesia-ban. Ezen a nyáron újabb nagyon fontos esemény történik Sven életében: megszületik első fiúgyermeke, Tiga. Év végén a "The Sound Of The Eleventh Season" mix CD képében megjelenteti személyes visszatekintését a nyárra, amely év végén a Raveline magazin szavazásán az Év Válogatása lesz.

 

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Chris Tietjen visszatér a Cocoon-hoz!

  A Cocoon egyik kedvence Chris Tietjen, júliusban visszatér a pultok mögé, hogy immáron negyedik Cocoon classics mixét megalkossa.
 • Cocoon : Sven összerakta a jövőt

  A méltán népszerű Cocoon, következő hónapban jelentkezik legújabb, immáron 9. válogatás lemezével!
 • Sven Vath kilencedik ibizai season-je

  Sven Vath duplalemezes válogatása a Sound of the Ninth Season a 2008-as ibizai idényt foglalja össze. A korongra olyan szerzemények kerültek, amelyek a leginkább tükrözték az idei ibizai nyarat.
 • Sven megjelenés!

  2005. február 19-én kerül megrendezésre az év első HYPERSPACE-e, melynek sztárvendége SVEN VATH. Nemrég került boltokba In the Mix sorozatának legújabb darabja, a The Sound of the Fifth Season, CD és DVD formában.

Kapcsolódó cikkek

 • Újabb világsztárok a Balatonsoundon

  És még nincs vége: Knife Party, Tinie Tempah, Sven Väth… Újabb világsztárok nevei kerültek napvilágra az idei Heineken Balaton Sound eddig is erős felhozatalából. Köztük a Pendulum alapítóinak electro-house projektje, a Knife Party, a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas Tinie Tempah valamint a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth. És aki még nem tudná: idén egy nappal korábban, július 11-én indul a Heineken Balaton Sound.
 • LOVE FAMILY PARK 2011 – Tartozz Te is a Love Family-hez!

  2011 júliusának első vasárnapja a Love Familiy-é. Mainwiesenben, Hanauban a legjobb szettek és legkiválóbb előadók családként ünnepelnek az odalátogatókkal – csak egy kicsit másképp. Július 3–án, ragyogó napsütésben, az elektronikus zene szerelmesei az év legszebb napját tölthetik el .
 • Telekom Bónusz Festival 2011 elővételi jegyek

  2011. október 15 -én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2011 néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja . Május 10 -én megkezdődött a kedvezményes elővételi jegyek árusítása a www.deadcode.hu weboldalon, május 16 -tól pedig már a budapesti és a vidéki jegyterjesztő helyeken is megvásárolhatóak a Telekom BÓNUSZ Fesztival 2011 elővételi és VIP jegyei.
 • Telekom Bónusz Electronic Music Festival 2011 első nevek!

  2011. október 15-én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja.
 • Helikopter, csoki, csipsz és bio tea

  David Guetta, Pet Shop Boys, Jamiroquai, Chemical Brothers, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner, Tricky, Paul Oakenfold, Pink Martini, Sven Väth – megannyi sztár megannyi kéréssel érkezik a Heineken Balaton Soundra.
 • Balaton Sound: az első nevek

  Július 8-11 között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli partját. A legfrissebb hírek szerint már biztosan a nagyszínpad headlinerei között szerepel a CHEMICAL BROTHERS…!
 • Zárnak az Ibizai klubok, így a Cocoon is költözik

  Jön Szeptember vége és a Sven Vath által vezetett Cocoon estek is beköltöznek Ibiza fehér homokjáról a nyüzsgő városokba...
 • Sven Väth ismét felrázza Londont!

  Telnek a napok, és egyre közeledünk a Balaton Sound dátumához. Ha már szót ejtettünk a fesztiválról, akkor említsük meg az egyik résztvevőt, aki rövidesen ismét Londonba utazik.
 • Csobbanj Sven-el

  Ibiza ibiza… aki egyszer megízlelte a sziget hangulatát azt nem engedi el többé, így vagyok vele én is. Kezdjük a napot egy igazán ibizai himnusszal.
 • 10 Years Cocoon Ibiza – A kulisszák mögött!

  A nagy nevű Cocoon főnöke, stílusának egyik legkülönlegesebb megtestesítője, mellesleg a Balatonsound egyik fellépője, Sven Vath, betekintést enged legújabb videójának forgatásába, amely az idei szezon promóciós kampányát mutatja be.
 • Mennyek Kapui frissítve!

  Elkészült a Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor által írt Mennyek Kapui című könyv javított, jelentősen bővített kiadása.
 • Sven Vath Leedsbe vezeti a Cocoon legénységét

  Sven Vath június 27-én Leedsbe érkezik, hogy megnyissa a Cocoon In The Park eseményét.
 • Bulizz Sven-nel egy nagyot !

  Nyerj egy utat a frankfurti Cocoon klubba az Azuli Global Guide segítségével!
 • Íme a Time Warp idei line up-ja

  A kezdeti fellépők névsorának novemberi prezentálását követően a Time Warp Mannheim központú fesztiválja véglegesítette line up-ját.
 • Time Warp: 15 éves jövőre a német megafesztivál

  Világsztárokkal fogadja a 15. születésnapját ünnepelő Time Warp a jövő évben Mannheimbe látogatókat.
 • SVEN VÄTH a Coronitában

  A DJ, producer SVEN VÄTH a 10 éves Hyperspace buli alkalmából kápráztatta el újra az itthoniakat. Ismét egy igazán nem mindennapi, kifogástalan technikával fűszerezett mixet hallhatott tőle a közönség. Sven a rendkívüli jókedvének és játszani akarásának a buli vége sem szabott határt, ugyanis forrásaink szerint a művész reggel 7:30-körül "átszaladt" a szigeten lévő Coronita after klubba, ahol mit sem sejtettek az érkezéséről... A második fellépése itt közel 2 órásra sikeredett, és el lehet mondani: hogy sikerült megtáncoltatnia progressive zenéhez szokott partizókat is.
 • SVEN VÄTH Cocoon rec. - Frankfurt BIO

  DJ, producer, klubtulajdonos és kiadófőnök, arculat- és divattervező, de leginkább ízig-vérig életművész showman. Sven Väth a modern kor elektronikus zenei ikojaként megtestesít mindent, amiről rajongói álmodnak. Karizmatikus személyisége óhatatlanul magával ragadja közönségét mindegy, hogy az öreg kontinensen vagy az újvilágban áll-e lemezjátszók mögé.
 • DJ Awards, a'la Ibizia!

  Kiosztották a díjakat Ibizán! Ezúttal Steve Lawer, Eric Morillo, Sven Väth és Jim Master vitték a vinni valót...

Biográfiák

 • TimeLock

 • PSYLEV

 • Lyctum

 • Aioaska

 • THE CHROMATIC

 • Vertical Mode

 • Attee

 • D@nee

 • Szanszy

 • Man O Mantra

 • AURAFOOD

 • Kugler

 • Atmos

  Svéd illetőségű Proggressive trance producer.
 • Ashley Casselle

 • Dub Taylor

 • Görgö

 • Boolint

  Dj, zeneszerző, alkalmi zenebohóc. Minimal/progressive...
 • Botond

 • Era

  A magyar Progressive psychedelic szcéna vezéralakja
 • Fine Cut Bodies

  A Fine Cut Bodies név mögött egyetlen személy áll, Kevin. Zenei világa a minimál techno-tól a tánczenéken át az experimentál elektronikáig terjed, beleértve a dub, a headz, a broken beat, house, techno, electro, breakbeat, stb. irányvonalakat is.
 • Beta

  Beta (Csillag Béla) ’75 októberében látta meg a napvilágot, majd a zene egész gyerekkorát végig kísérte, ugyanis édesapja nagy bakelitgyűjtő hírében állt. A ’92-es DMC Hungary bajnokságon látottak, hallottak hatására ’93 januárjában két barátjával (Cuki és Nuon) megalapították a MCG Studiot.
 • Adam K

 • Screw-Jay

Zenei stílusok

 • Darkambient

 • Indie

 • Blues

 • Darkwave

 • Ethno

 • Nu Disco

 • Twostep

 • Reggae

 • Pop

 • Nu Rave

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Acid

  Valószínűleg a Roland cég maga sem gondolta, milyen korszakalkotó változás elindítója lesz a TB-303-as analóg bassliner 1982-es piacra dobásával. A készüléket egyedül gyakorló gitárosoknak, a TR-606-os dobgép mellett használandó mechanikus basszuskíséretként szánták, az “élő zenekar a nappaliban” hatás elérésére. A szerkezetnek eleinte nem volt komoly visszhangja; a gitárosoknak nem igazán jött be a készülék, vagy csak egyszerűen nem vettek tudomást róla. A Roland másfél év, azaz mindössze tízezer TB-303-as összeszerelése után leállította a gyártást.
 • Progressive Psy

 • Minimal Techno

 • Nu Beats

 • Rock

 • Killer

 • Industrial

 • Club

 • Garage

 • Darkpsy

 • Psytech

 • Tradicional Goa

 • Full-on

 • Funk

 • Speedgarage

 • Progressive Trance

 • Dub

  A dub egy létező szám változatának tekinthető, amely általában kihangsúlyozza a dobot és a basszust; a keletkező hangzás népszerű a jamaicai sound systemek tagjai körében.
 • Hardcore

 • Folk

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó