Pulzar

Művész

Sven Väth

Sven Väth

Sven Väth nemcsak DJ és producer, arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadó főnök, hanem egy igazi életművész show-man. Fellépései során közönségét mindig magával ragadja karizmatikus személyisége, mely a „mester” 40 éves kora ellenére egy cseppet sem látszik gyengülni. Sven maratoni hosszúságú szettjeiről híres, így a Hyperspace 2009-es fellépése alkalmával is legalább 4 órát láthattunk és hallhattunk világszerte ünnepelt előadásmódjából.

Lemezlovas karrierje 22 évvel ezelőtt a legendás Dorian Gray klubban kezdődött, ahol egyedi öltözködése, szertelen előadásmódja és a közönséggel való különleges kapcsolata egyre népszerűbbé tette. 1984-től a 'Vogue' rezidens dj-je. '88-ban pedig már megvásárolta a Vogue-ot, mivel nemcsak a közkedvelt DJ akart lenni, hanem egy olyan helyet is szeretett volna létrehozni, amely az elektronikus zene fellegvára. A teljes átépítés után Omen néven nyílt meg a hely és újabb fejezet indult a klubtörténelemben, amikor a következő évben betört Németországba a techno.

Sven mindig az első volt, aki az új zenéket felvállalta és játszotta. Az Omen a nemzetközi klubkultúra találkahelye lett és Sven Väth a főszereplője. Az év végére kemény ütemek és energikus vibrálások uralták az Omen-t '92- ben Sven világszerte a vezető klubokban játszott, '94-re pedig a világ legsikeresebb DJ-je lett. A sajtó Németország első számú popsztárjának nevezte.

1996-ban létrehozta a Cocoon esteket, amelyben már teljes mértékben be tudta mutatni az elektonikus zenéről alkotott elképzelését. '98-ban adta ki 4. albumát Fusion néven, amit világ körüli turné követett. Ebben az évben Sven-nek sajnos búcsút kellett vennie élete egy fontos alkotórészétől: az Omen bezárta kapuit. Megállás azonban – ahogy azt tőle eddig megszokhattuk – akkor sem volt:

A következő évben már a 6. albumát készítette „ Six in the mix” címmel. A Cocoon Club-ból mobil-klub lett, amely Németország különböző pontjain keresztül turnézott, majd a nyárra először tette át székhelyét Ibizára, valamint megszületett internetes oldala a cocoon.net is. 2000-ben elkészítette Contact, 2001-ben pedig Fire című albumát, olyan társ szerzőkkel, mint Johannes Heil, Anthony Rother és az Alter Ego. Mindeközben Sven világszerte fellépett a legnagyobb fesztiválokon, és rezidenciát vállalt az ibizai Amnesiaban, a new yorki Twiloban és a londoni The Endben.

2002-ben a Cocoon 3. ibizai nyári szezonját megörökítő mix CD-t Richie Hawtin-nal együtt készítette el, majd a számos fellépése mellett már a Cocoon Club nyári rezidenciájának negyedik szezonját tervezte, aminek sikerét egy dupla mix CD formájában örökítette meg.

A 2004 es év szenzációja volt, hogy 6 évvel az Omen bezárása után Sven Väth új klubot nyitott Frankfurtban, Cocoonclub névvel. A hely a legmodernebb technikával felszerelt, luxus éttermet is magába foglaló futurisztikus látomás. A jövő luxus-szórakozóhelye a jelenben. Sven ebben az évben is összegzést készített egy mix formájában ibizai nyárról "The Sound of the Fifth Season" címmel. A mix most már egy DVD-vel is kiegészült.

SVEN VÄTH BIOGRÁFIA - Évről-évre.

 

1964. október 26. A Frankfurt melletti Obertshausenben megszületik Sven.

1982 előtti évek A kamaszkor a "kis Sven"-t igazi szorakoztató jellemmé változtatja, és az ez idő alatt szerzett élményei, tapasztalatai, benyomásai meghatározzák a következő éveket.

1982 A Dorian Gray klub - vendégből lemezlovas. Az "Új Romantikusok" időszaka alatt itt kezdődik el Sven karrierje Soul klasszikusokkal és High Energy diszkó zenékkel. Örült kosztümök és önmaga által is elismert narcisszizmus alkotják Sven fő jellemvonásait a nyolcvanas évek újhullámos életstílusa közepette.

1983 A "másik" klub a szcénában ezidőtájt a Vogue. Sven itt különböző stílusokat játszik, egyre jobban és jobban eltávolodva a mainstream vonaltól.

1984 Sven hétvégente a Vogue állandó DJ-je, rajongóinak hada pedig hétről-hétre egyre gyorsabban növekszik. A tipikus mainstream diszkó zene már csak az esték legkorábbi szakaszában hallható, lemezestáskájának repertoárját egyre inkább az amerikai underground klubzenék teszik ki.

1985 "Jackin' The House" Chicago klubszcénája folytatja fejlődését, a house nemzet és a house vibe megtalálja az utat Európába. A "party" szó állandóan felbukkanó kifejezéssé válik Sven szótárában.

1986 Még mindíg a Vogue lemezlovasaként Sven elkezdi partiszervezőként is megalapozni nemzetközi hírnevét. Nyáron Ibizán dolgozik, majd Frankfurtba való visszatérése után Michael Münzing és Luca Anzilotti közreműködésével elkészíti debütáló projektjét, az OFF-ot, és a Stan Ridgeway által inspirált single-t, a "Bad News"-t. Ezzel Sven lett az első klub DJ Németországban, aki zenei produkcióját saját maga vitte piacra. Még ugyanebben az évben ő és a Münzing / Anzilotti páros elkészítették a második OFF single-t, az "Electrica Salsa"-t.

1987 Az esztendő kezdetén Sven visszatér a nagy fejlődésen átesett Dorian Gray-be, és a belga underground techno zene (később ez lett az úgynevezett Electronic Body Music, vagy EBM) pártfogója lesz. A jelszó: pogo a diszkó pörgés helyett! Az "Electrica Salsa" nemzetközi sikereket arat, melyet számos turné követ Európában és Dél-Amerikában. Több sikeres OFF single-t követően novemberben megjelenik az "Organisation For Fun" című nagylemez.

1988 Februárban Sven elhagyja a Dorian Gray-t és Párizsba megy dance performanszokat csinálni. Miután nyáron visszatér Frankfurtba, Michael Münzinggel és Matthias Martinsohn-nal megvásárolják a Vogue klubot. Teljes renovációt követően Októberben megnyitja kapuit a klub, immár "Omen" néven, s ezzel új fejezet kezdődik a klubtörténelemben. Sven behozza az Acid hangzást Németországba, majd kiadja a "La Casa Latina" című single-t.

1989 Megjelenik a második OFF album, az "Ask Yourself", immár Matthias Hoffmann közreműködésével. Sven szakít egykori producereivel, a Münzing / Anzilotti duóval és a Mosaic projekttel folytatja a munkát Matthias Hoffmann és Steffen Britzke producerekkel.

1990 A Mosaic "Dance Now" single-je nagy sikereket ér el, és felkerül a slágerlistákra. Az éjszakák hosszabbak, Sven stílusa a lemezjátszók mögött pedig egyre keményebb lesz. Ezen a nyáron a techno robban Németországban, Sven pedig az elsők között kezdi játszani az új hangzást. Az Omen a klubkultúra nemzetközi találkozóhelyévé válik, Sven pedig ennek a főhőse. Az év végére a kemény ütemek és energikus vibe-ok uralkodnak az Omen-ben.

1991 A kiadó / manager Heinz Roth-tal és Matthias Hoffmann-al közösen megalapítja az Eye Q lemezkiadót. Első slágerük a Zyon "No Fate". Sven a szettjeiben továbblép a "hipnotikus, monoton house zene" felé, melyet később trancehouse-nak neveznek. Rengeteg produckióban működik közre, és a "Frankfurti hangzás" új dimenzióba lép.

1992 Sven világszerte a legjobb klubokban játszik. Megalapítja a Harthouse labelt, és Barbarella pszeudonév alatt kiadja a "The Art Of Dance" című albumot. Évközben megismerkedik Ralf Hildenbeutel producerrel és elkezdik az "Accident In Paradise" munkálatait, mely Sven első saját neve alatt megjelenő lemeze. 

1993 Több single és azok remixei jelennek meg az albumról: "Ritual Of Life", "L'Esperanza", és "An Accident Of Paradise".  Ugyanebben az időszakban rengeteg figyelemreméltó produkció megjelentetése mellett az Eye Q / Harthouse a Warner Music-kal kötött szerződésnek köszönhetően világszinten is megalapozza a hátterét.

1994 Sven Väth a világ addigi legsikeresebb DJ-je, a nemzetközi szaksajtó "Németország egyetlen popsztárja"-ként emlegeti. Ralf Hildenbeutel-el elkezdik a produkciós műveleteit az új albumnak, a "The Harlequin, The Robot & The Ballet Dancer"-nek.

1995 Megjelenik a "Touch Themes Of Harlequin, Robot & Ballet Dancer" remix album, rajta B-ZET, Underworld, és Speedy J feldolgozásokkal. Sven túlzás nélkül Európa number one DJ-je, és egyszerre sikeres a világ minden táján: Japántól kezdve, Mexikón át, az USA-ig. A New Musical Express szerint "Sven az európai techno Szent Embere és Nagy Főnöke". Steffen Britzke (B-ZET) közreműködésével "Astral Pilot" néven új projektbe kezdenek, és kiadják a legendás "Electro Acupuncture" nagylemezt.

1996 Sven és B-ZET készíti a "Der Kalte Finger" címú német film zenéjét. Áprilisban beindítja a Cocoon rendezvénysorozatot. Sven első észak-amerikai turnéja hatalmas sikert arat, a nyugati parttól a keletiig kilenc városban, a legjobb klubokban és legjobb partikon játszik.

1997 Sven teljesen új irányt vesz, és elhagyja az Eye Q / Harthouse céget, hogy valami teljesen új és izgalmas dologba kezdjen. Booking ügynökséget is alapít, hogy az általa érdekesnek talált tehetséges művészekkel működhessen közre, illetve támogathassa őket.

1998 Sven aláír a Virgin Records-hoz, ahol márciusban megjelenik negyedik albuma, a hangzását illetően számos stílus (techno, triphop, electro, house, big beat) elemeit egybeolvasztó "Fusion". Sven hangzása teljesen megújul, mondernizálódik, és szemlátomást rétegződik. Elkezdi a Fusion világturnét, s nemcsak Európában, hanem Ázsiában, Amerikában, és Kanadában is játszik.

1999 Nagy esztendő, új mérföldkövekkel - Sven megállíthatatlan. Megjelenik a "Fusion" remixlemezeket összesítő album, a "Six In The Mix", melyet újabb világ körüli turné követ. A Cocoon továbbfejlődik Cocoon Clubbing-gá, egy mobil rendezvényszervező-ügynökséggé, mely Németország legfontosabb techno klubjaiban turnézik. Nyáron a híres ibizai Amnesia-ban is sikert aratnak a Cocoon Club rendezvényei. Ettől az évtől kezdve az Amnesia szezonjainak állandó elemévé válik a Cocoon Club (júniustól szeptemberig minden hétfőn). A Cocoon virágzó fejlődése mellett készíti el új albumát, a "Contact"-ot, olyan közreműködőkkel, mint Johannes Heil, Anthony Rother, vagy az Alter Ego.

2000 Februárban elkezdődik a Contact világturné, a Cocoon pedig megállíthatatlanul növekszik: Pauli Steinbach és Toni Rios közreműködésével Sven megalapítja a Cocoon Recordings-ot. Nyáron újabb Cocoon szezon következik az Amnesia-ban, melynek Sven az első hivatalos mix CD-jének megjelentetésével állított emléket: "Sven Väth In The Mix - The Sound Of The First Season".

2001 Ebben az esztendőben Sven népszerűsége óriásit nőtt. Világszerte a legkeresettebb DJ, olyan nagy fesztiválokon játszik, mint az I Love Techno, a Dance Valley, a Rave On Snow, vagy a Mayday. Rezidens az ibizai Amnesia-ban, a New York-i Twilo-ban, és a londoni The End-ben. A nyári Amnesia esteket követően megjelenik Sven második mix CD-je, a "The Sound Of The Second Season - Noche y Dia".

2002 Megjelenik Sven új szerzői nagylemeze, a "Fire", melyet a világszerte több, mint 60 helyszínt magába foglaló Fire világturné követ. Nyáron harmadik szezonját futja a Cocoon Club az ibizai Amnesia-ban, Sven pedig a társrezidens Richie Hawtin-nal elkészíti a "The Sound Of The Third Season" mixlemezt. Amellett, hogy megállás nélkül turnézik, nekilát a "Fire Works" remixalbum megvalósításához, a feldolgozások elkészítésére pedig olyan nagynevű kollégáit kéri fel, mint Marco Carola, Richard Bartz, Legowelt, vagy Ricardo Villalobos. Ezt követően pedig mi sem természetesebb, minthogy a remixlemezt is újabb nagyszabású világturné követi.

2003 A "Fire Works" turné a világ minden szegletében frenetikus sikert arat, ám a fellépések közepette Sven már a Cocoon Club negyedik ibizai szezonjának koncepcióját tervezgeti. Közben pedig egy új projekt is körvonalazódik: a Green & Blue Open Air fesztivál Sven szülővárosa, Obertshausen mellett. A nyári ibizai szezon az addigi legsikeresebb Cocoon rendezvényszéria lesz a szigeten, és szeptemberben a "The Final" zárópartin, egy felejthetetlen estében csúcsosodik ki. Októberben a szokásos ibizai szezon mementójára megjelenik a "The Sound Of The Fourth Season" dupla mix CD, és a német válogatás-charton 15-ik helyig jut.

2004 A következő Ibiza szezon és a második Green & Blue fesztivál mellett Sven újabb nagy projektbe vágja a fejszéjét, és hat évvel az Omen bezárása után új klubot nyit Frankfurtban: a CocoonClub-ot. Ez a projekt kétségtelenül az eddigi legnagyobb vállalkozás Sven életében, és amellyel új mércét állít fel a nemzetközi klubkultúrában. Októberben Sven már a CocoonClub-ban ünnepli 40-ik születésnapját, és ez a parti is igazolta, hogy a klub tökéletes helyszín az elektronikus zenéhez. Az év másik kiemelkedő eseménye a "The Sound Of The Fifth Season" CD/DVD megjelenése. Az ibizai Cocoon rezidencia ötödik évfordulójára kiadott megjelenés DVD mellékletén interjúk, élő szettek és más speciális anyagok engednek betekintést a Cocoon világába.

2005 Sven egy hosszú világturnéval kezdi az évet, melynek keretében többek között Brazília, Argentína, Uruguay, Magyarország, Olaszország, Japán, Anglia, USA, Oroszország, Spanyolország klubjaiba és fesztiváljaira jut el. Az ibizai szezon ismét fergeteges sikerrel fut, novemberben pedig a Mixmag megválasztja a CocoonClub Frankfurt-ot a világ legjobb klubjává.

2006 Az esztendő első felében ismét világ körüli turnén vesz részt, nyáron pedig következik a CocoonClub Ibiza hetedik szezonja, ahol Sven tíz alkalommal játszik. Nyáron emellett headlinere a Green & Blue, a Sonnemondsterne, a Nature One, és a Street Parade fesztiváloknak is. Novemberben megjelenik az éves Ibiza mix CD a "The Sound Of The Seventh Season", és azonnal a német válogatás-toplista 6-ik helyén nyit.

2007 Tavasszal a már szokásosnak mondható nagyszabású világturné zajlik, az európai országok mellett, mint Olaszország, Spanyolország, Anglia, Dánia, Franciaroszág, eljut Kínába, Argentínába, Brazíliába, és az Egyesült Államokba is. A nyolcadik nyári ibizai szezon sikere minden korábbit felülmúl, s nem marad el a hozzá kapcsolódó "The Sound Of The Eighth Season" mix CD megjelenése sem.

2008 Januárban, a thaiföldi vakációjuk alatt Sven és barátnője, Nina Peter buddhista ceremónia keretében férj és feleség lesznek. Sven éves világturnéja január 25-én indul Sanghaj-ban és május 17-én Romániában zárul, a kettő között pedig 19 ország 41 városában lép fel. A "Cocoon Morphs Tokyo" című mix CD-vel, és a hozzá tartozó 12 inches lemezekkel Sven labele, a Cocoon Recordings 50-ik vinylmegjelenését ünnepli.

2009 Sven éves világturnéja mellett az ibizai Cocoon partiszéria tizedik évfordulója az év fő eseménye. Sven már a '80-as évek óta látogatja a szigetet, annak varázsa pedig azonnal megragadta őt, és a mai napig sem engedi el magától. Számára a Cocoon Ibiza mindig az ötleteinek és álmainak legfőbb manifesztációját jelenti, mindezt pedig egy tökéletes helyszínen. A másik jubileum a CocoonClub Frankfurt fennállásának ötödik évfordulója, melynek alkalmából Sven meghívja a frankfurti legenda Senor Coconut-ot és zenekarát.

2010 Sven újabb turnéja először Ázsiába és Ausztráliába vezeti őt, majd Európa, aztán áprilisban Dél-Amerika következik. Az ibizai szezon olyan sikeres, akár az egész addigi év, Sven pedig 13 alkalommal headlinere a CocoonClub partiknak az Amnesia-ban. Ezen a nyáron újabb nagyon fontos esemény történik Sven életében: megszületik első fiúgyermeke, Tiga. Év végén a "The Sound Of The Eleventh Season" mix CD képében megjelenteti személyes visszatekintését a nyárra, amely év végén a Raveline magazin szavazásán az Év Válogatása lesz.

 

Archív partyajánlók

 • [2018-07-04] Balaton Sound 2018
  @ Zamárdi

  Július 4. és 8. között immáron tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a legnépszerűbb és legnagyobb szabadtéri Balaton parti fesztivál, a Balaton Sound.
 • [2017-08-23] B my LAKE 2017
  @ Zamárdi

  Augusztusban ötödik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B.my.Lake!
 • [2016-07-06] Balaton Sound 2016
  @ Zamárdi

  Tizedik alkalommal hívja a zamárdi szabadstrandra híveit Magyarország legnépszerűbb prémiumeseménye, a MasterCard Balaton Sound 2016. július 6 - 10. között.
 • [2015-08-19] B MY LAKE 2015
  @ Zamárdi

  Harmadszor kerül megrendezésre az „elektronikus zene Mekkájaként” is gyakran aposztrofált B.my.Lake, mely 2013-as debütálásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett, és rögtön a hazai e-zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált.
 • [2014-07-10] Balaton Sound 2014
  @ Zamárdi

  A Balaton Sound 2014 nyolcadszorra vág neki Európa party arcainak elcsábításának, és nagyon úgy fest erre ismét tökéletes recepttel áll elő a zamárdi fesztivál július 10. és 13. között.
 • [2012-11-03] FLY BerMuDa Festival 2012
  @ Budapest

  Kompromisszummentes elektronikus zenei fesztivál a történelmi Berlin Tempelhof Repülőtéren
 • [2012-09-29] Time Warp Italy 2012
   

  A második Time Warp Italy nem csak a zenei programot bővítette a tavalyi évhez képest. A produkció nagy léptekkel halad affelé, hogy minél jobban elérje az igazi mannheimi Time Warp színvonalát. 20 Dj fog játszani 4 teremben. A fény és vizuál technikával is megpróbálnak lenyűgözni minket, mint például a háromdimenziós Sculpture Mappings elképesztő látványával. A Time Warp Italy így egyre közelebb és közelebb kerül a mannheimi kiadáshoz.
 • [2012-03-31] Time Warp Mannheim 2012
   

  A messzemenően látványos olasz és holland rendezvények után a Time Warp rajongók figyelme Mannheim felé irányul.
 • [2011-10-25] Sven Väth Birthday Party
  @ Pratergalerien, Bécs

  Ez a buli nem más, mint SVEN VÄTH születésnapi partija, amit együtt szeretnénk végig bulizni veletek. Viszont a születésnapon kívül van itt egy másik megemlítendő évforduló is, ez pedig Sven Väth 30 éves dj pályafutása. Szóval ezen az estén 2 dolog is adott az ünneplésre. Mi hiszünk abban, hogy ez lesz az év legnagyobb bulija Ausztriában! Ti mit gondoltok erről?
 • [2011-04-02] Time Warp 2011 - A kör bezárul
  @ Maimarkthalle

  Immár a 2011-es Time Warp line upja teljes, a fellépők névsora mindössze a pontos időrendi line up-ot nélkülözi. A 30 éve pályán lévő Sven Väth például egy egyedülálló jubileumi szettel készül, míg Richie Hawtin egy hat órás maratoni performansszal szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A berlini székhelyű Henrik Schwarz pedig, aki inkább a deep house műfajában vált ismertté, most egy teljesen új techno live acttel rukkol elő.
 • [2010-07-08] Balaton Sound
  @ Zamárdi Szabadstrand

 • [2010-06-29] BEACHATTACK Flip-flop festival
   

  Ami télen hó nyáron.... tenger, wakeboard... de egy nem változik: mégpedig a buli reggelire, ebédre és vacsorára.....
 • [2010-06-03] Urban Art Forms 2010
  @ Wiesen - Ausztria

  Idén is megrendezésre kerül európa vezető audiovizuális fesztiválja.
 • [2009-10-25] 45! - Sven Väth születésnap –megint- Velünk!
  @ Hochspannungshalle

  Öreg rókák és fiatal csikók számára egyaránt örök emlék lehet a tavalyi nagysikerű, bécsi Sven Väth születésnap, amikor kedvenc Apánk a bécsi Piramis falai között ünnepelte 44. születésnapját.
 • [2009-05-28] Urban Art Forms
  @ Wiesen - Ausztria

  Kihagyhatatlan line up az osztrák Urban Art Forms-on
 • [2009-03-28] Time Warp
   

  A Time Warp az elektronikus tánczene legjelentősebb fesztiváljai közül az egyik legidősebb és legrangosabb - az Európában megtartott rendezvények között Mindez kezdődött 1994-ben Ludwigshafen-ben, egy parányi magból álló, lelkes szervezőcsapat munkájaként...
 • [2008-10-25] HYPNOTIC with Sven Vath
  @ Pyramide, Bécs

  Ha szereted a techno istenét és már nem bírod nélküle, akkor szedd össze a kis csapatodat és irány Bécs, ahol október 25-én ismét hallhatod Őt!
 • [2007-06-23] SVEN VATH WORLD TOUR 2007
  @ Events Hall, Budapest

 • [2006-08-12] Sonne Mond Sterne
  @ Saalburg

  Ha nyár, akkor Sonne Mond Sterne! Talán ez lehet a legforróbb évszak egyik legnagyobb eseménye az elektronikus zene kedvelőinek Európa szerte. A 2006-os év külön ünnep a nagy múltú fesztivál számára, ugyanis ebben az évben jubilál a rendezvény, megérte 10. születésnapját is. Sikere töretlen volt az évek során, sőt mi több, növekvő tendenciát mutat!
 • [2005-02-19] Hyperspace Special
  @ Events Hall, Budapest

  A 2005-ös év első DEAD CODE által szervezett megmozdulása a februárban megrendezésre kerülő HYPERSPACE Special. A Special partikon, ahogy már azt megszokhattuk a főszerep mindig egy olyan lemezlovasé, aki a techno múltjának és jelenének meghatározó alakja, és akinek személyét egyfajta misztikum övezi. A mostani főszereplőre, Sven Väth-re ez különösen igaz. Sven nemcsak dj és producer, arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadó főnök, hanem egy igazi életművész show-man. Fellépései során közönségét mindig magával ragadja karizmatikus személyisége, mely a „ mester” 40 éves kora ellenére egy cseppet sem látszik gyengülni.
 • [2007-06-23] SVEN VÄTH WORLDTOUR 2007 ELŐVÉTELI JEGY
   

  Megkezdődött az elővételi jegyárusítás a Junius 23 -i Sven Väth Worldtour 2007 partyra, mely a budapesti Events Hall -ban kerül megrendezésre.

Ajánlott lemezek

 • Chris Tietjen visszatér a Cocoon-hoz!

  A Cocoon egyik kedvence Chris Tietjen, júliusban visszatér a pultok mögé, hogy immáron negyedik Cocoon classics mixét megalkossa.
 • Cocoon : Sven összerakta a jövőt

  A méltán népszerű Cocoon, következő hónapban jelentkezik legújabb, immáron 9. válogatás lemezével!
 • Sven Vath kilencedik ibizai season-je

  Sven Vath duplalemezes válogatása a Sound of the Ninth Season a 2008-as ibizai idényt foglalja össze. A korongra olyan szerzemények kerültek, amelyek a leginkább tükrözték az idei ibizai nyarat.
 • Sven megjelenés!

  2005. február 19-én kerül megrendezésre az év első HYPERSPACE-e, melynek sztárvendége SVEN VATH. Nemrég került boltokba In the Mix sorozatának legújabb darabja, a The Sound of the Fifth Season, CD és DVD formában.

Kapcsolódó cikkek

 • Time Warp presents. 50 Years Sven Väth

  2014. Október 25-én ismét megnyitja kapuit a Time Warp rezidenciája, a Maimarkthalle, ezúttal egy nagyon különleges esemény alkalmából: Sven Vath itt ünnepli 50. születésnapját.
 • Újabb világsztárok a Balatonsoundon

  És még nincs vége: Knife Party, Tinie Tempah, Sven Väth… Újabb világsztárok nevei kerültek napvilágra az idei Heineken Balaton Sound eddig is erős felhozatalából. Köztük a Pendulum alapítóinak electro-house projektje, a Knife Party, a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas Tinie Tempah valamint a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth. És aki még nem tudná: idén egy nappal korábban, július 11-én indul a Heineken Balaton Sound.
 • LOVE FAMILY PARK 2011 – Tartozz Te is a Love Family-hez!

  2011 júliusának első vasárnapja a Love Familiy-é. Mainwiesenben, Hanauban a legjobb szettek és legkiválóbb előadók családként ünnepelnek az odalátogatókkal – csak egy kicsit másképp. Július 3–án, ragyogó napsütésben, az elektronikus zene szerelmesei az év legszebb napját tölthetik el .
 • Telekom Bónusz Festival 2011 elővételi jegyek

  2011. október 15 -én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2011 néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja . Május 10 -én megkezdődött a kedvezményes elővételi jegyek árusítása a www.deadcode.hu weboldalon, május 16 -tól pedig már a budapesti és a vidéki jegyterjesztő helyeken is megvásárolhatóak a Telekom BÓNUSZ Fesztival 2011 elővételi és VIP jegyei.
 • Telekom Bónusz Electronic Music Festival 2011 első nevek!

  2011. október 15-én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja.
 • Helikopter, csoki, csipsz és bio tea

  David Guetta, Pet Shop Boys, Jamiroquai, Chemical Brothers, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner, Tricky, Paul Oakenfold, Pink Martini, Sven Väth – megannyi sztár megannyi kéréssel érkezik a Heineken Balaton Soundra.
 • Balaton Sound: az első nevek

  Július 8-11 között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli partját. A legfrissebb hírek szerint már biztosan a nagyszínpad headlinerei között szerepel a CHEMICAL BROTHERS…!
 • Zárnak az Ibizai klubok, így a Cocoon is költözik

  Jön Szeptember vége és a Sven Vath által vezetett Cocoon estek is beköltöznek Ibiza fehér homokjáról a nyüzsgő városokba...
 • Sven Väth ismét felrázza Londont!

  Telnek a napok, és egyre közeledünk a Balaton Sound dátumához. Ha már szót ejtettünk a fesztiválról, akkor említsük meg az egyik résztvevőt, aki rövidesen ismét Londonba utazik.
 • Csobbanj Sven-el

  Ibiza ibiza… aki egyszer megízlelte a sziget hangulatát azt nem engedi el többé, így vagyok vele én is. Kezdjük a napot egy igazán ibizai himnusszal.
 • 10 Years Cocoon Ibiza – A kulisszák mögött!

  A nagy nevű Cocoon főnöke, stílusának egyik legkülönlegesebb megtestesítője, mellesleg a Balatonsound egyik fellépője, Sven Vath, betekintést enged legújabb videójának forgatásába, amely az idei szezon promóciós kampányát mutatja be.
 • Sven Vath Leedsbe vezeti a Cocoon legénységét

  Sven Vath június 27-én Leedsbe érkezik, hogy megnyissa a Cocoon In The Park eseményét.
 • Bulizz Sven-nel egy nagyot !

  Nyerj egy utat a frankfurti Cocoon klubba az Azuli Global Guide segítségével!
 • Íme a Time Warp idei line up-ja

  A kezdeti fellépők névsorának novemberi prezentálását követően a Time Warp Mannheim központú fesztiválja véglegesítette line up-ját.
 • Time Warp: 15 éves jövőre a német megafesztivál

  Világsztárokkal fogadja a 15. születésnapját ünnepelő Time Warp a jövő évben Mannheimbe látogatókat.
 • SVEN VÄTH a Coronitában

  A DJ, producer SVEN VÄTH a 10 éves Hyperspace buli alkalmából kápráztatta el újra az itthoniakat. Ismét egy igazán nem mindennapi, kifogástalan technikával fűszerezett mixet hallhatott tőle a közönség. Sven a rendkívüli jókedvének és játszani akarásának a buli vége sem szabott határt, ugyanis forrásaink szerint a művész reggel 7:30-körül "átszaladt" a szigeten lévő Coronita after klubba, ahol mit sem sejtettek az érkezéséről... A második fellépése itt közel 2 órásra sikeredett, és el lehet mondani: hogy sikerült megtáncoltatnia progressive zenéhez szokott partizókat is.
 • SVEN VÄTH Cocoon rec. - Frankfurt BIO

  DJ, producer, klubtulajdonos és kiadófőnök, arculat- és divattervező, de leginkább ízig-vérig életművész showman. Sven Väth a modern kor elektronikus zenei ikojaként megtestesít mindent, amiről rajongói álmodnak. Karizmatikus személyisége óhatatlanul magával ragadja közönségét mindegy, hogy az öreg kontinensen vagy az újvilágban áll-e lemezjátszók mögé.
 • DJ Awards, a'la Ibizia!

  Kiosztották a díjakat Ibizán! Ezúttal Steve Lawer, Eric Morillo, Sven Väth és Jim Master vitték a vinni valót...

Zenei stílusok

 • Electro

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó