Pulzar

Művész

Sasha

Sasha

Ha egy hétköznapi személy már egészen fiatalon szokatlan dolgokba kezd, azt sokan félreértik és furcsán néznek rá. A kezdetek kezdetén Sasha is a média kiszámíthatatlanságának csapdájába esett, senki nem tudta, ki is ő valójában és különféle pletykák keringtek róla a nagyvilágban.

Ma már más a helyzet, az elmúlt évek zenei történései lerántották a leplet a mítoszról, mindenki számára egyértelművé téve, ki ez a titokzatos ifjú titán: csak egy zenész, egy egyszerű férfi – bámulatos tehetséggel megáldva.

A legjobb djk tudják, hogy a lemezlovasság művészetének lényege olvasni a közönség szemében, érzéseiben. Puszta emberi megérzésre hagyatkozva kalandra hívni őket. Sasha mindig is mesteri volt a közös hullámhossz megtalálásában. House- és break-elemekkel vegyített progresszív trance zenéi mindig megtáncoltatják a klubbereket, albumai rendszerint bestsellerekké válnak a lemezboltok eladási listáján. Sasha szerzeményeinek különlegessége az érzelmekben rejlik: hagyja előtörni őket. Az érzelmek pedig nem ismernek határokat, sem emberit, sem földrajzit. Ezért imádják művészetét szerte a világon.
Alkotásait csokorba gyűjthetnénk, ám itt és most nem adatgyűjtés a cél, arra ott a djsasha.com-on található discography.

Itt és most a lényeg megragadása lenne a feladat, bár egy ilyen sokoldalú embernél, ez sem könnyű feladat. Mindenesetre jól jelzi Sasha egyediségét hogy annak idején a Chemical Brothers egyedül őt kérte fel az ’Out of Control’ remixére. Nem sokkal később Madonna is megbízta őt a ’Ray Of Light’, valamint a ’Substitute For Love/ Drowned World’ klubslágerek átírásával.
Mindez persze nem egy nap alatt történt. Sasha egy walesi kis faluban született és nőtt fel, muzikális talentuma először a zongorázásban nyert teret. A felcseperedve aztán elcsábította őt a klasszikusoktól a house. Elég volt egyszer belépnie a híres-neves manchesteri Hacienda-ba; átélnie a legendás Summer of Love nyarát, és máris menthetetlenül az elektronikus zene rabja lett. Miután tökéletesítette mixtechnikáját, a közkedvelt Shelly klub rezidense lett Stokesban. Ekkoriban mindenki US-house-ban nyomult, ő azonban megelőzte kortársait. A house dallamokat zongorafutamokkal, latinos érzelmekkel és lenyűgöző acapellákkal díszítette és óriási rajongótábort szerzett magának. Innen már csak egy lépés volt a Renaissance rezidencia.

A Renaissance label és party-project két dolog miatt kiemelkedően fontos Sasha életében: ők adták ki első mix-lemezét, és általuk ismerte meg John Digweed-et. Partnerségük eredményeként létrejött a ’Northern Exposure’ albumsorozat, mely alig pár év alatt 1milliós eladási számot ért el!
Kettejük munkakapcsolata szinte testvéri barátsággá fejlődött, ők pedig a kultikus new yorki Twilo dj-pultjában találták magukat, ahol Vasquez és Tenaglia nyomdokaiba lépve havi rendszerességgel léptek fel.

Nem meglepő, hogy Sasha lassan dj-ből szupersztárrá avanzsálódott az USA-ban. Johnnal közösen meghonosították a brit zenét az Újvilágban, ahol ma mindenki tudja, milyen az igazi Twilo-hangzás: mély, dögös, elragadó ritmusúéji zene – mint amit a páros Communicate albumán hallhatunk. No és ott volt a Delta Heavy Tour, Sasha, Digweed és Jimmy Van M produkciója – csoda hogy megkergültek az amerikaiak?!

Hozzá kell tennünk, az európai rajongóknak sincs okuk panaszra, főleg, ahogy beindul az ibizai szezon. A party-sziget legjobb bulijain Sasha pörget: dinamikus, mélyen pulzáló, intelligens remekműveket, csipetnyi humorral, és némi latin-karneválhangulattal fűszerezve, édes-bűnös táncra hívva.
 
Sasha számára a zene nagy szerelem. Ettől él, ettől pezseg a vére. Fáradhatatlan lelkesedéssel járj a világot, alkotja jobbnál jobb saját szerzeményeit. Bármerre jár, melódiák és emlékek százait hagyja maga után. Sasha maga a sztori.
A walesi srác, aki legenda lett.

https:/​/​soundcloud.com/​sashaofficial

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Avicii nyitja a Heineken Balaton Soundot

  Björk után további tíz világsztár részvételét jelentették be a Heineken Balaton Sound szervezői. A névsor nemcsak rendkívül illusztris, de igazán sokrétű is. Ma már biztosra vehető, hogy a legjobban várt sztárok közül Zamárdiba érkezik júliusban többek között Avicii, az Example, a Gossip, Steve Angello és Carl Cox is.
 • Sasha: új single, új kiadó és Mixmag CD

  A napokban újra nagy dolgokkal hallatott magáról az október 15-én Budapesten, a Telekom Bónusz fesztiválon is fellépő Sasha.
 • Végleges a Bónusz fellépők névsora

  A kör bezárult: az utolsó nevekkel is kiegészült a 2011. október 15-i TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL fellépőinek a névsora. Az immár teljes line-up értelmében a HUNGEXPO négy óriási arénájában több, mint 40 külföldi és hazai művész fog színpadra lépni.
 • Telekom Bónusz Festival - Elfogyott az első 1000 darab akciós jegy

  Elfogyott az első 1000 db 5990 HUF -os akciós TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2011 elővételi jegy. Augusztus 31 -ig 6990 HUF -os áron juthattok hozzá a jegyekhez a www.deadcode.hu weboldalon vagy az országszerte megtalálható elővételi helyeken.
 • Telekom Bónusz Festival 2011 elővételi jegyek

  2011. október 15 -én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2011 néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja . Május 10 -én megkezdődött a kedvezményes elővételi jegyek árusítása a www.deadcode.hu weboldalon, május 16 -tól pedig már a budapesti és a vidéki jegyterjesztő helyeken is megvásárolhatóak a Telekom BÓNUSZ Fesztival 2011 elővételi és VIP jegyei.
 • Telekom Bónusz Electronic Music Festival 2011 első nevek!

  2011. október 15-én, szombaton, átkeresztelve TELEKOM BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL néven jelentkezik Magyarország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja.
 • 500. előadót ünnepli pénteken a Radio 1 Essential Mix

  Április 23-án, pénteken a brit BBC Radio One megünnepli, hogy elérték az 500 vendég DJ, előadó és formáció fellépőt, akik szerepeltek az Essential Mix-ben az elmúlt évek során.
 • Sasha and John Digweed feat. James Zabiela - A fellépőkről...

  A világ legjobb lemezlovasai között számontartott Sasha, John Digweed és James Zabiela együtt lép a pultok mögé az aug. 19.-én a Liget fesztivál keretében!
 • Bekeményített az Exit fesztivál !

  Az Exit fesztivál, kiegészítette, amúgy is tekintélyes fellépőinek névsorát.
 • Elképesztő nevek, nyit a Space!

  A kellemes meleg mellett egy újdonságot is tapasztalhatnak az ibizai Space klubba látogatók május 31-én! Hiszen aznap déltől, a klub 7 terme 1930-as cirkuszi témában fog megjelenni!
 • DANCE VALLEY Fesztivál: 167 fellépő 17 színpadon

  A kora tavasz általában a nem teljes és nem hivatalos fellépő listák időszaka a fesztiváloknak. Ám a UDC már most közzétette az amszterdami Dance Valley összes fellépőjét.
 • Sasha, Charlie May és John ‘Quivver’ Graham bandát alapít?

  Sasha és John „Quivver” Graham mindig vonzódott az elektronikus gitárokhoz, de néhány médiaforrás azt suttogja, hogy a két brit dj rock sztár álmaik elérésének érdekében lépéseket akarnak tenni azzal, hogy bandát alapítanak.
 • Ricardo Villalobos No.1

  Ricardo Villalobos nyerte a 2008-as évi Resident Advisor’s díjat az év DJ. kategóriában.
 • after Sasha & Digweed

  Sasha és Digweed Video a 2007 –es Miami Winter Music Conference házi afterjáról amolyan unikumként.
 • DJ SASHA BIO

  Ha egy hétköznapi személy már egészen fiatalon szokatlan dolgokba kezd, azt sokan félreértik és furcsán néznek rá. A kezdetek kezdetén Sasha is a média kiszámíthatatlanságának csapdájába esett, senki nem tudta, ki is ő valójában és különféle pletykák keringtek róla a nagyvilágban. Ma már más a helyzet, az elmúlt évek zenei történései lerántották a leplet a mítoszról, mindenki számára egyértelművé téve, ki ez a titokzatos ifjú titán: csak egy zenész, egy egyszerű férfi – bámulatos tehetséggel megáldva.
 • Sasha turné Kínában

  November 18., 19. és 20.-án Sasha Kínában turnézik, ami egyedülálló, hiszen még egy sztár dj sem játszott a távol keleti országban, de Tiesto olimpiai mixének olyan sikere volt odaát, hogy a helyiek egyből megpróbálták leszervezni a Hollandot, de elég zsúfolt naptárának köszönhetően Sashát hallhatja a pekingi, shanghaji és guangzhoi közönség. Viszont 2005-re már Tieston kívül Ricky Stone-t is lefoglalták.

Biográfiák

 • Implex

  A távoli 1983-ban egy hatalmas vállalat titkos laborjában megalkották az első öntanító, önfejlődő neuro-cyborg-ot 1MPL-3X-et.
 • MC Dynamite

  A Full Cycle MC-je közvetlen stílusával és laza dumájával már rég belopta magát a hazai közönség szívébe is, és időről időre más és más DJ oldalán visszatérve újra és újra bizonyítja, hogy nem véletlenül szolgált rá a rajongók szeretetére.
 • Airscape

  Sven Maes & Johan Gielen
 • Roni Size

  Roni Size napjaink egyik meghatározó alakja a drum and bass életben. Népszerûsége a popsztárokéval vetekedik, mégis hûséges maradt a tört ütemekhez. Producerként, DJ-ként tevékenykedik szerte a világon. Több zenéje mára már alapmûnek számít, munkásságát nemcsak rajongói, de a kollégái is elismerik.
 • Makai

 • MC Navigator

 • VIKTER DUPLAIX

Ajánlott lemezek

 • Sasha vs Adam Parker - Highlife EP

  Az a hír járja, hogy amikor Sasha az Invol2ver-re válogatta a tracklistát, úgy döntött, hogy Adam Parker „Highlife” című száma nem lesz rajta.
 • Sashától a hármast

  Nem régiben kerül ki a világ hálóra DJ SASHA 2008 június elsején játszott szettje, ami az ibizai Space nyitó buliján lett rögzítve.
 • SASHA INVOLVER

  A Globalunderground közismert művésze Sasha megjelentette legújabb albumát, melynek címe Involver. Ez a mixalbum Sasha remixeit és vadonatúj szerzeményeit mutatja be.

Zenei stílusok

 • Darkambient

 • Indie

 • Blues

 • Darkwave

 • Ethno

 • Nu Disco

 • Twostep

 • Reggae

 • Pop

 • Nu Rave

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Acid

  Valószínűleg a Roland cég maga sem gondolta, milyen korszakalkotó változás elindítója lesz a TB-303-as analóg bassliner 1982-es piacra dobásával. A készüléket egyedül gyakorló gitárosoknak, a TR-606-os dobgép mellett használandó mechanikus basszuskíséretként szánták, az “élő zenekar a nappaliban” hatás elérésére. A szerkezetnek eleinte nem volt komoly visszhangja; a gitárosoknak nem igazán jött be a készülék, vagy csak egyszerűen nem vettek tudomást róla. A Roland másfél év, azaz mindössze tízezer TB-303-as összeszerelése után leállította a gyártást.
 • Progressive Psy

 • Minimal Techno

 • Nu Beats

 • Rock

 • Killer

 • Industrial

 • Club

 • Garage

 • Darkpsy

 • Psytech

 • Tradicional Goa

 • Full-on

 • Funk

 • Speedgarage

 • Progressive Trance

 • Dub

  A dub egy létező szám változatának tekinthető, amely általában kihangsúlyozza a dobot és a basszust; a keletkező hangzás népszerű a jamaicai sound systemek tagjai körében.
 • Hardcore

 • Folk

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó