Pulzar

Cikk

DJ SASHA BIO

Létrehozva 2006. június 14.
Stílus Techno, House, Progressive House, Minimal, Electro, Tech-house
    0.00

DJ SASHA BIO

Ha egy hétköznapi személy már egészen fiatalon szokatlan dolgokba kezd, azt sokan félreértik és furcsán néznek rá. A kezdetek kezdetén Sasha is a média kiszámíthatatlanságának csapdájába esett, senki nem tudta, ki is ő valójában és különféle pletykák keringtek róla a nagyvilágban. Ma már más a helyzet, az elmúlt évek zenei történései lerántották a leplet a mítoszról, mindenki számára egyértelművé téve, ki ez a titokzatos ifjú titán: csak egy zenész, egy egyszerű férfi – bámulatos tehetséggel megáldva.

A legjobb djk tudják, hogy a lemezlovasság művészetének lényege olvasni a közönség szemében, érzéseiben. Puszta emberi megérzésre hagyatkozva kalandra hívni őket. Sasha mindig is mesteri volt a közös hullámhossz megtalálásában. House- és break-elemekkel vegyített progresszív trance zenéi mindig megtáncoltatják a klubbereket, albumai rendszerint bestsellerekké válnak a lemezboltok eladási listáján. Sasha szerzeményeinek különlegessége az érzelmekben rejlik: hagyja előtörni őket. Az érzelmek pedig nem ismernek határokat, sem emberit, sem földrajzit. Ezért imádják művészetét szerte a világon.
Alkotásait csokorba gyűjthetnénk, ám itt és most nem adatgyűjtés a cél, arra ott a djsasha.com-on található discography.

Itt és most a lényeg megragadása lenne a feladat, bár egy ilyen sokoldalú embernél, ez sem könnyű feladat. Mindenesetre jól jelzi Sasha egyediségét hogy annak idején a Chemical Brothers egyedül őt kérte fel az Out of Control remixére. Nem sokkal később Madonna is megbízta őt a Ray Of Light, valamint a Substitute For Love/ Drowned World klubslágerek átírásával.
Mindez persze nem egy nap alatt történt. Sasha egy walesi kis faluban született és nőtt fel, muzikális talentuma először a zongorázásban nyert teret. A felcseperedve aztán elcsábította őt a klasszikusoktól a house. Elég volt egyszer belépnie a híres-neves manchesteri Hacienda-ba; átélnie a legendás Summer of Love nyarát, és máris menthetetlenül az elektronikus zene rabja lett. Miután tökéletesítette mixtechnikáját, a közkedvelt Shelly klub rezidense lett Stokesban. Ekkoriban mindenki US-house-ban nyomult, ő azonban megelőzte kortársait. A house dallamokat zongorafutamokkal, latinos érzelmekkel és lenyűgöző acapellákkal díszítette és óriási rajongótábort szerzett magának. Innen már csak egy lépés volt a Renaissance rezidencia.

A Renaissance label és party-project két dolog miatt kiemelkedően fontos Sasha életében: ők adták ki első mix-lemezét, és általuk ismerte meg John Digweed-et. Partnerségük eredményeként létrejött a Northern Exposure albumsorozat, mely alig pár év alatt 1milliós eladási számot ért el!
Kettejük munkakapcsolata szinte testvéri barátsággá fejlődött, ők pedig a kultikus new yorki Twilo dj-pultjában találták magukat, ahol Vasquez és Tenaglia nyomdokaiba lépve havi rendszerességgel léptek fel.

Nem meglepő, hogy Sasha lassan dj-ből szupersztárrá avanzsálódott az USA-ban. Johnnal közösen meghonosították a brit zenét az Újvilágban, ahol ma mindenki tudja, milyen az igazi Twilo-hangzás: mély, dögös, elragadó ritmusúéji zene  mint amit a páros Communicate albumán hallhatunk. No és ott volt a Delta Heavy Tour, Sasha, Digweed és Jimmy Van M produkciója  csoda hogy megkergültek az amerikaiak?!

Hozzá kell tennünk, az európai rajongóknak sincs okuk panaszra, főleg, ahogy beindul az ibizai szezon. A party-sziget legjobb bulijain Sasha pörget: dinamikus, mélyen pulzáló, intelligens remekműveket, csipetnyi humorral, és némi latin-karneválhangulattal fűszerezve, édes-bűnös táncra hívva.
 
Sasha számára a zene nagy szerelem. Ettől él, ettől pezseg a vére. Fáradhatatlan lelkesedéssel járj a világot, alkotja jobbnál jobb saját szerzeményeit. Bármerre jár, melódiák és emlékek százait hagyja maga után. Sasha maga a sztori.
A walesi srác, aki legenda lett.

2006.07.07.: SUMMERFEST / EVENTS HALL
SASHA  JOHN DIGWEED B2B!

Archív partyajánlók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó