Pulzar

Green Velvet

Curtis Alan Jones alias Cajmere

Az elszállt dalszövegű, analóg szintetizátorok energiájától majd szétrobbanó slágereit őrült színpadi show-k keretében bemutató világszerte ünnepelt csodabogár, Green Velvet, azaz Curtis A. Jones első zenei szárnypróbálgatásai a 90-es évek elejére tehetők. A Cajmere művésznevet felvéve otthagyta a híres amerikai Berkeley egyetemet, ahol vegyészmérnöknek tanult. Hátat fordított az addigi, normálisnak mondható életének és belevettette magát a zene világába. Első kiadványa 1991-ben jelent meg az akkor indított saját, Cajuel nevű kiadójának gondozásában. Átütő sikert az egy évvel későbbi house dala hozott számára, ám még egy évnek kellett eltelni ahhoz, hogy 1993-ban megszülessen rikító neon-zöld hajú művész énje: Green Velvet ! A Green Velvet produkciók magja Jones száguldó fantáziája. A szabadosan öltözködő, líraian vad előadóművész, óriási sikert aratott a "Flash", a " The Stalker" és az 'Answering Machine' című mega-slágereivel. Ezek dalszövegeiben a mindennapi, normál történéseket bizarr jelenségekkel társította. Az 'Answering Machine'-ben például egy üzenetrögzítő egymás utáni felvételeit játssza le, csupa rossz hírrel: a főbérlő felmondja a bérleti szerződést, a barátnő felfedi, hogy a gyerek nem tőle van, és egy jós azt tanácsolja neki maradjon a házban, ma, holnap és örökké. Késöbb a 'Whatever' című albumán Velvet ezt a 'techno punk' etikát új, magasabb szintre emelte. A 'La La Land' című slágerében lehordja azokat a kis pirulákat amik milliónyi agysejtet ölnek meg! Jones állítása szerint a 'La La Land' egyáltalán nem viccesnek készült. Van kézzel fogható üzenete. Nem drogpárti, és nem is drogellenes. Csak valós. A 2005-ös év új fejezetet nyitott életében. Walk In Love című új albumát mutatja be egy világkörüli turné keretében. A lemez fogadtatása kitűnő. Megjelenése után, jó pár élvonalbeli DJ ( pl.:Dave Clarke , DJ Hell ) toplistáján rögtön az első helyeken landolt. Immár zöld hajviselet nélkül, Green Velvet tovább kutatja a világ extrém és profán dolgait. Ingázva a könnyed humor és a mély elmélkedés között. Felvillanyozó elektronikus zenéjének sajátos stílusjegyeit pedig még mindig magán hordja.

Archív partyajánlók

 • [2016-08-19] Thissizz Green Velvet
   

  A Thissizz sorozat hónapról hónapra összeköti az underground elektronikus zene, új- és állócsillagait, legsokoldalúbb előadóit, a műfaj újdonságai iránt olthatatlan kíváncsisággal és nyitottsággal bíró klubereivel.
 • [2013-07-11] Balaton Sound 2013
   

  Idén hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton Sound az elektronikus zene kedvelői előtt.
 • [2005-10-15] HYPERSPACE sound of 2005.10.15
  @ Events Hall, Budapest

  2005 nyarának buli dömpingje után, október 15-én kerül megrendezésre az első számottevő technoparty Magyarországon. Az őszi HYPERSPACE helyszíne a már jól bevált budapesti Events Hall lesz. A rendezvény fellépői között - a DEADCODE DJ-k mellett -, olyan elektronikus zenei szupersztárok szerepelnek, mint az új albumával világkörüli turnén lévő, chichagoi DJ / Producer GREEN VELVET, valamint a 100% élő produkciót bemutató frankfurti Datapunk label tulajdonosa, ANTHONY ROTHER .

Ajánlott lemezek

 • Traxx jön debütáló albumával!

  A chicago-i producer Melvin Oliphant III aka Traxx, hamarosan jelentkezik debütáló LP-vel, amely a Faith címet viseli és amely júliusban saját kiadójánál, a Nation-nél jelenik meg.

Kapcsolódó cikkek

 • Jay Lumen és Green Velvet közös kislemezzel lepte meg a világot

  Bombaként robbant a hír az e-zenei szcénában, hogy az új generációs techno üstökös Jay Lumen és a szakma legendás, immár élő klasszikussá vált ikonja Green Velvet közös kislemezzel jelentkezik. Az azóta már megjelent EP az első héten dupla Top10-el indított a Beatporton, hiszen két dallal is a legjobb 10 között startolt.
 • Bekeményített az Exit fesztivál !

  Az Exit fesztivál, kiegészítette, amúgy is tekintélyes fellépőinek névsorát.

Zenei stílusok

 • Electro

 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó