Pulzar

Művész

Danny Tenaglia

Danny Tenaglia

New York-ban született 1960-ban, tizenhárom éves kora óta foglalkoztatja a zene.
A hetvenes évek vége felé mobil diszkósként keresi kenyerét, majd huszonegy évesen leszerződteti az egyik New York-i görkoris discó, a Roller Palace, ahol funky-t, hip-hop-ot és soul-t nyomat.

Ezután Miami-ba költözik, ahol a Cheers nevű after klubban pörget már korai house muzsikákat, azután 1988-ban visszamegy New York-ba, ahol a producerkedés mellett zenél többek közt a Roxy-ban, a Life-ban és a Limelight-ban. Amikor a Sound Factory bezárt és megnyílt helyette a Twilo, akkor került képbe Danny és vállalta el a rezidenciát. Mindezek után pedig saját klubjában pörget a méltán híres Vinyl-ben.

Többször lett világszerte az év lemezlovasa méltán hírhedt maratoni szettjeiről, amelyek lehetnek akár 18 óra hosszúak is és majdnem minden zenei stílust felvonultatnak, legyen az techno, trance, house, garage, vagy a nyolcvanas évek pop muzsikái. Számtalan remixet készített, rendelkezik saját szerzői albummal Hard & Soul és Tourism, és egy régebbi remixeit összefoglaló válogatással, ami a Colour Me Danny címet viseli. Mixek: 1995-Mix This Pussy 1996-Can Your Pussy Do The Dog? 1998-Gag With Me A Tune 1999-G.U.-Athen 2000-G.U.-London 2000-Back to Mine 2002-Back To Basic 2003-Choice Néhány remix munkája a teljesség igénye nélkül: Circuit Boy feat. Alan T-The Door D-Note-Lost Found Eurythmics-Sweet Dreams Fugees-Killing Me Softly Garbage-When I Grow Up Greace Jones-Warm Leatherette Greace Jones & Tricky-Cradle To Grave Liberty City-Some Lovin Madonna-Human Nature Vanessa Daou-Sunday Afternoons

https://soundcloud.com/danny-tenaglia-official

Kapcsolódó cikkek

 • Club Azuli ismétlésre készül!

  Club Azuli egyike volt azon kluboknak, amelyek Ibiza legjobb bulijait szolgáltatták tavaly, tették mindezt egy atmoszférában. De ha lemaradtál a tavalyi évről, vagy éppen annyira élvezted, hogy újra szeretnéd csinálni, akkor mindezt megteheted, ugyanis újra szervezik Június 3-tól, amikor is megrendezésre kerül opening party-juk!
 • Danny Tenaglia a Zouk-ban!

  Danny Tenaglia kimerészkedett New York-ból, hogy legendás klub estjét a 'Be Yourself'-et bemutassa a legendás szingapuri klubban, a Zouk-ban! A tőlünk távol eső szórakozóhelyen került felvételre például a Global Underground 20.-ik kiadványa is amit Darren Emerson mixelt.
 • True Spirit in association with Blush Proudly presents: Antranig (USA- NYC)

  Ki ne ismerné a Subliminal, Danny Tenaglia vagy Eric Morello nevét?! A nemzetközi house-széna kiváló labelében, valamint az ugyancsak híres dj-producereknek van (legalább) egy közös pontja: ANTRANIG! A tengerentúlon napjaink egyik legígéretesebb tehetségének tartott house-dj és producer ugyanis Danny Tenaglia kedvenci közé tartozik, de Eric Morillo támogatását is élvezi; szerzeményei pedig a Subliminal illetve a Sondos Records szívesen játszott lemezeinek sorát gazdagítják.
 • HEAT Revolution - Longweekend special

  Forradalmi adással köszönti a hosszúhétvégét a HEAT, a www.para-radio.hu webcsatorna dance műsora.

Ajánlott lemezek

 • All Inn Black 001 By Case Sensitive

  Az All Inn Records sikertörténete kétségtelenül az elmúlt hónapok egyik legnagyobb szenzációja.
 • Voodeux teljes albummal jelentkezik júliusban!

  Tanner Ross és James Watts (AKA Kilo Watts) Ross kedvenc horror filmjeit minimal house és techno ritmusokkal kombinálták, hogy egy hátborzongató albumot alkossanak, amelynek a találó “The Paranormal” címet adták.
 • Danny Tenaglia - Futurism

  Új mixlemezzel jelentkezik a tribal/progresszív house mérföldköve, Danny Tenaglia. A negyvenhét éves amerikai lemezlovasnak ez az első hivatalosan megjelent DJ szettje hat év után.
 • Depeche Mode újabb remix album

  A Depeche Mode újabb remix albumot jelentett meg ezúttal egy dupla cd formájában, ami 1981-töl egészen 2004-ig felöleli a DM munkáságát.

Archív partyajánlók

 • [2018-10-22] Cinematiné #017 x Special Edition
  @ RIO Budapest

  Már biztos: Danny Tenaglia teszi boldoggá az októberünket! A méltán híres e-zenei hős egyenesen az ADE-ről érkezik hozzánk október 22-én!
 • [2008-05-01] The Sect
   

  A tavalyi sikerre való tekintettel ismét látogatását teszi nálunk a szekta! Múlt évben kétszer is, idén először köszönthetjük Budapesten az angol The Sect-et. Hogy Te is ingyen bulizhass ezen a bulin csak egy egyszerű kérdésre kell választ adnod.

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó