Pulzar

Bruno Pronsato

A Seattle-ből származó producer Bruno Pronsato 2005-ben óriási lépéseket tett, hogy az experimentális technot a csúcsra emelje. Zenekészítésben és előadásaiban egyaránt hektikus ütemeket diktált és közvetített a hallgatóknak és a közönségnek Németországban, Svájcban, Törökországban, Mexikóban és egész Amerikában.

Megjelenései a nagy nevű Orac, Musique Risque, Milnor Modern, Philpot, Telegraph Further labeleknél tovább emelték hírnevét és nemzetközi elismerést hoztak számára. Igazi hangtudós, akinek munkái egyaránt játékosak és ridegek. Pronsato ravaszul használja a teret és az egyéni sajátosságokkal bíró ütemeket. Annak ellenére, hogy ő egy minimal-techno művész, egy olyan palettát kínál, ami tele van váratlan mintákkal és aprólékosan tervezett textúrákkal.

Kompozíciói eredetien izgatják fel az embert. Gyakran egyaránt humorosak és erotikusak. Az ő művei a Jolly Jokerek, amiket merész DJ-k vesznek elő, amikor a táncparkettet egy különös, eddig ismeretlen dimenzióvá akarják változtatni. Ezért Pronsato kiadványai az eliten válogató DJ-k titkos fegyverei lettek. Szórakoztatóan elképesztő, hirtelen fordulatos, csábítóan zavarba ejtő, ami mindig fenékrázásra készteti az embereket.

Archív partyajánlók

 • [2007-09-07] Lick the Click! & Sraight Up - Bruno Pronsato
  @ K2, Budapest

  Az új lemezt bemutató turné első állomása! A Seattle-ből származó producer Bruno Pronsato 2005-ben óriási lépéseket tett, hogy az experimentális technot a csúcsra emelje. Zenekészítésben és előadásaiban egyaránt hektikus ütemeket diktált és közvetített a hallgatóknak és a közönségnek Németországban, Svájcban, Törökországban, Mexikóban és egész Amerikában.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó