Pulzar

CikkInterjú

Kettőn áll a vásár – Muzzaik a Sensationön

Létrehozva 2009-04-06
  0,00

Kettőn áll a vásár – Muzzaik a Sensationön

A hazai house újgenerációjának egyik legnagyobbja, a tavaly az Év Dj-producere díjat elnyerő Muzzaik lesz a budapesti Sensation White magyar fellépője. A közönség igényelte a frissítést, meg is kapja.


 

Szeretnénk, hogy az idei rendezvény fiatal tehetségeknek adjon lehetőséget a kiugrásra, ezért esett a választás a Muzzaikra – mondta Baksai Péter, a Sensation White szervezését lebonyolító Showtime Budapest egyik vezetője. „A 2008-as Bárány, Hamvai produkciójára érkezett közönségreakciók alapján egyértelművé vált, hogy vérfrissítésre van szükség, és Danny-L és Sullivan megfelelnek ennek. Az utolsó szó mindig a hollandoké, ők választották a Muzzaikot, de nekik tetszett a tavalyi produkció is – ismertette a folyamatot a szervező.
 
A hollandok bólintásában valószínűleg nagy szerepe volt annak, hogy a Danny-L (Dalmady Dániel) és Sullivan (Milichovszki Zsolt) alkotta páros már bejárta Európa nagy részét, sőt Mexikóba is eljutott, és zenéiket olyanok pörgetik, mint Roger Sanchez, a Deep Dish, Peet Heller vagy Danny Tenaglia. A két magyar dj 2002-ben öntötte közös formációba egyéni munkásságát, hogy pár év alatt, a deephouse-ból kibontakozva mára szinte a house minden elemét eszköztárukba illesszék.
 
Viszonylag gyorsan jöttek a nemzetközi sikerek, a srácokat jelentősen segítette a Roger Sanchezzel kialakult jó kapcsolat. A kezdeti ismerkedés után az amerikai sűrűn játszott Muzzaik-zenéket, majd következtek a közös fellépések is, sőt a menedzsmentkutatásban is segédkezett, amire nagy szüksége volt a srácoknak.
 
Az Amsterdam Dance Event-es fellépésüket követően végül a holland 1management szárnyai alá kerültek, mindjárt Fedde Le Grand mellé. Eközben, még 2006-ban You Can Turn Me On című számuk a nylcadik helyig jut az amerikai Billboard Hot Dance Club Play listáján. A külföldi sikereket hazai elismerés is követte, a Magyar Lemezlovas-egyesület 2008-ban a Muzzaiknak adta az Év Dj-producere-díjat.
 
Eddigi munkáik a Stereo, az Iberican, Harlem, Stealth, SFP, Tommyboy Silver, Yoshitoshi, Seamless Black, Progcity, Armada, Serial Killer, Pornostar, Saw Recordings és a Universal Music kiadóknál jelentek meg. Első szerzői albumuk, a 2007-es Between the Beats, szintén a spanyol Stereo Productionshoz köthető.
 
Danny-L és Sullivan mozgástere nem korlátozódik a Muzzaikra, a formáció mellett a Muzzaik Productions és a Lip Recordings is többek közt az ő kezük alatt működik. Előbbi a Muzzaik nevet meglovagoló, több előadót felkaroló projekt, melyben Soneec, Belocca és Chris Lauer & Canard is alkot, de dolgoztak együtt Virággal, Zajdával és Domokos Csillával is.
 
A jól csengő név alatt a produkció képes olyan tehetségeket is bemutatni külföldön, akik önállóan kevés eséllyel nyitnának szélesebb piacok felé. A Lip Recordings Soneec kezdeményezésére a kevésbé populáris, főként deephouse-t játszó előadóknak biztosít megjelenést. Az eddig magyarokat tömörítő projekt a jövőben külföldi előadók felé is nyit.
 
A Disco*s Hitben is közreműködő Danny-L-lel a közelgő Sensation White-ról és a hazai közönségről beszélgettünk.
 
Mennyire nőtt meg az érdeklődés a Muzzaik iránt, amióta kiderült, hogy ti lesztek a Sensation White magyar fellépői?
Danny-L: Viszonylag friss még ez a helyzet, és amint tapasztaltam, a média sem ugrott rá annyira, a nyomtatott médiumok közül eddig talán csak a Pesti Estben és az Exitben láttam a nevünket. Aki eddig is ismert minket, az tud a dologról, de nem érzünk különösebb felfordulást magunk körül.
 
A magyar közönség szokásait figyelembe véve számítotok érezhető pozitív változásra a Sensation-fellépés hatására, vagy csak egy nagy partyként tekintetek rá?
Természetesen nagyon fontos, hogy a Sensation White-on keresztül sokan megismerik a nevünket, azok közül is, akik eddig nem jutottak el muzzaikos partykra. A közönség már jóval nyitottabb az újra, mint korábban, és meg is jegyzi, ha élvezetes előadást kap. Számos nagy rendezvényen vettünk már részt, nagyon örülünk, hogy most egy olyan nívós partyval bővül a lista, mint a májusi.
 
A tavalyi partyra elmentetek?
Nem tudtunk, éppen fellépésünk volt.
 
Bárány és Hamvai után sokan friss arcokat akartak a Sensationre, így kerültetek ti a képbe. Generációváltás zajlik a house világában?
Nem hiszem, hogy ezt ilyen konkrétan meg lehetne fogalmazni. Hamvaiékkal jóban vagyunk, ők azt akarták, hogy már a tavalyi Sensationön is játszunk velük, de nem volt lehetőség ennyi hazai fellépőre. Már régóta, széles körben ismert dj-k, a közönség valószínűleg szokatlan megoldásra vágyott.
 
A zenei megoldásaitok sokak számára újdonságként hatnak. Mennyire fogékony erre a hazai közönség a külföldihez képest?
Mint említettem a partyzók nyitottak az újra, és ez itthon sincs másképp. Nagyon sokan játsszák a zenéinket az országban, így a vidéki közönség is szívesen fogad minket. Már nem vagyunk kitéve annak, hogy két saját szám után a rezidenst követeljék, vagy kötelező slágerek felrakására kényszerítsen minket az üres tánctér. Ha jót csinálsz, elterjed, és ismerni fognak.
 
A Sensation White egy jelentős állomás lehet a Muzzaik életében, de eddig is szerepeltetek neves partykon. Melyik számodra a legemlékezetesebb?
A tavalyi Free Fat Fest Kijevben szokatlanul élvezetes volt, az ibizai Release Yourself party szintén felejthetetlen.

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.
 • A fehér bolygó

  Két különböző, egymástól tizenkétezer kilométerre és hat időzónára lévő show-val kezdte 2009-et a Sensation White, de lesz még dupla party az idei sorozatban. Focistadionok és kulturális központok borulnak fehérbe világszerte, bemutatjuk, milyen társaságba keveredett a Papp László Budapest Sportaréna.
 • Sensation: a magyar ugaron

  Milyen egy ekkora partyt levezényelni? Milyen problémákat kell megoldani? Egyáltalán komolyan veszik-e a magyar Sensation-t a holland szervezők? Baksai Pétert, a Showtime Budapest egyik vezetőjét kérdeztük.

Archív partyajánlók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó