Pulzar

Belépő
Mindenkinek14 900 Ft
deluxe jegy29 900 Ft

Partyajánló

Sensation – The Ocean of White @ Papp László Sportaréna

Fellépők
Dátum 2009. május 16.
Helyszín Papp László Sportaréna
Stílus House, Dance, Trance
Sensation – The Ocean of WhiteFokozódik a Sensation láz! A jegyek már több, mint fele elkelt!. A vip teraszok beteltek, de DeLuxe jegyek még korlátozott számban kaphatóak, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők megnyitottak egy újabb DeLuxe teraszt.Papp László Sportaréna

Sensation – The Ocean of White @ Papp László Sportaréna

Fokozódik a Sensation láz! A jegyek már több, mint fele elkelt!. A vip teraszok beteltek, de DeLuxe jegyek még korlátozott számban kaphatóak, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők megnyitottak egy újabb DeLuxe teraszt.

Magyarország legnagyobb fedett stadionjában, a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre a helyszínhez illően nagy volumenű rendezvény. Jövő hét szombaton indul a tavalyinál is elképesztőbb, hazánkban még soha sem látott  fény- és hangorgia, kiegészítve az Ocean of White témájára készült tengeralatti világot idéző díszletekkel. A bulin olyan sztár dj-k teszik tiszteletüket, mint Axwell, Sebastian Ingrosso, Sander Van Doorn, vagy épp Tocadisco. Magyar részről Muzzaik  gondoskodik majd a buli felvezetéséről. Jegyek még korlátozott számban a Ticket Express, vagy az Eventim hálózatában kaphatóak. Ne feledd, a Sensation White-ra csak  fehér ruhában gyere! Légy te is az éjszaka része május 16-án a Papp László Budapest  Sportarénában!

 

 

 

A tavalyi nagysikerű debütálást követően 2009. május 16-án újra hazánkba látogat a világ legnagyobb, egyben leglátványosabb partysorozata, a Sensation White.

Ha már fergetegesre sikerült, akkor természetesen idén sem maradhat el - a 2009-es nyarat is a Sensation White indítja majd. A fehér brigádok május 16-án szállják meg a budapesti Papp László Sportarénát.

 
 A 2000-ben Hollandiából indult alapötlet mára valódi világkörüli turnévá nőtte ki magát,  a „Fehér Óceán” nevű show Chile és Belgium után érkezik Budapestre, hogy Papp László Sportarénában varázsolja el a közönséget.
A "Fehér Óceán"-t először tavaly júliusban, Amszterdamban mutatták be. A közel tízórányi koreográfiával egy lélegzetelállító víz alatti világ tárul a nézők elé. A látványt egy 80 méter széles, óceánszerű színpad, a tetőről aláhulló vízesések és a mélység teremtményei mellett megannyi speciális effekt, fény- és lézertechnika teszi teljessé.

 
Budapest az elmúlt évben csatlakozott a „Sensation városok sorába”, 2009-ben Bécs, Lisszabon és Zürich is megtapasztalja majd milyen az első party. Mi viszont már másodgenerációsokként tekinthetünk a májusi The Ocean of White címet viselő partyra.
 
A szervezők azt mondják, ez a díszlet jócskán felülmúlja az eddigieket. Májusban tizennégy kamion indul el Hollandiából, hogy bevegyék a magyar fővárost, pontosabban a Papp László Sportarénát.
 
Három nap alatt, hetven munkás fogja összerakni a víz világot. Az Aréna jócskán megváltozik majd huszonnégy hatalmas zátonyt is telepítenek, ahol szökőkutak ontják majd a vizet, természetesen ritmusra.
 
Ezenkívül lesz még: 200 mozgó lámpa, 400 villanykörte, 16 darab hatméteres medúza, több mint száz különleges hang-kabin és lézerrendszer. Mindezt két kilométernyi kábellel kötik össze.

 
A Sensation White partyk csúcspontja a dj-k játéka közé beillesztett, körülbelül félórás Megamix-show. A technikai lehetőségek magas fokú kihasználása rögzített zenére megrendezett koreográfiával, hatalmas díszletek között valósul meg: táncosok, artisták, lézerek, tűzijátékok látványshow-ja ez a tizennyolc-húsz számos mixszel összehangolva. A fellépő dj-ken kívül olyan populáris előadók is bekerültek már a blokkba, mint a Röyksopp, a Daft Punk, a Prodigy vagy a Faithless.
 
Egy-egy buli alkalmával sok ezer fehér alsó és felső ruházatba öltözött ember partyzik egy hatalmas térben.  Az esemény persze több, mint szimplán fehér ruhás nagykorú emberek gyülekezete, hiszen a szervezők a lenyűgöző vizuális effekteken túl a fellépőkön sem szoktak spórolni. Tavaly olyan népszerű dj-k játszottak Budapesten, mint Sebastian Ingrosso, Fedde Le Grand és Paul Oakenfold.
 
A szervezők célja minden évben kiemelkedő sztár-dj-k játékával ellátni a közönséget. Leginkább a house képviselői kerülnek középpontba, a trance jóval kevesebb szerepet kap a 2000-es kezdéshez képest. A legnagyobb nevek természetesen többször is meghívást kapnak egy-egy sorozatban, a majd’ évtizednyi múlttal rendelkező Sensation fellépője volt például David Guetta, Fedde Le Grand, Tocadisco, Tiësto, André Tannenberg és Paul van Dyk is.

 
A legjelentősebb munkássággal rendelkező lemezlovasok szerepeltetése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a lineup folyamatos frissítésére. A különböző helyszínek közönsége évente láthat-hallhat új arcokat, ezzel a house-világ egyre nagyobb szeletét élvezheti. Ennek eredményeként a tavalyi budapesti Sensationön olyan neves dj-k játszottak, mint Sebastian Ingrosso, Fedde Le Grand és Paul Oakenfold.
 
A küzdőtér megnyitása után minden városban hazai dj-k kezdik pörgetni a fehér tömeget. A megoldás szintén profi szervezési koncepcióra vall, hiszen ezzel nemcsak a helyi house-kultúrának adnak lökést, hanem a közönség is az általa jól ismert ütemekre melegíthet. 2008-ban Hamvai PG és Bárány képviselte hazánkat, az idei budapesti Sensationön a magyar Danny-L és Sullivan formációja, a Muzzaik kezdi a show-t.
 
Az idei budapesti fellépők:
22:00 MUZZAIK
23:00 AXWELL 
00:30 SEBASTIAN INGROSSO
02:00 MEGAMIX
02:30 SANDER VAN DOORN
03:45 TOCADISCO
 
Jó ha tudod ha részt szeretnél venni a rendezvényen:
„Be Part of the Night – Dress in White" – szól a szlogen, ami frappánsan megfogalmazza az egységes öltözködés lényegét: a közönség tagjaitól megkövetelt fehér alsó- és felsőruházat biztosítja, hogy a több ezres bulizó tömeg vizuálisan is a show részévé váljon. A farmer mellőzendő – még ha fehér is –, de a cipő és a ruházat logói lehetnek bármilyen színűek. A dresscode elhibázása esetén még érvényes jeggyel sem lehet bejutni a partyra.


Az eseményen csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt. Ezt a kapuknál ellenőrizzik. Az életkort igazoló irat felmutatása kötelező


Az Arénában korlátozottan áll rendelkezésre ruhatár.
 
Fényképezni a telefonokkal és kompakt kisgépekkel (nem cserélhető objektívvel) lehet.
 
kapunyitás: 20.00 (este nyolckor)
mainfield/küzdőtér megnyitása: 21.00 (este kilenckor)
showtime: 22.00–05.00 (este tíztől hajnali ötig)
 
normál jegy: 14 900 Ft
 
deluxe jegy: 29 900 FT
 
Az alapkomfortot megsokszorozó Deluxe-jegy, különtermekkel, külön ruhatárral és bejárattal, továbbá a küzdőtéren kialakított lelátókkal kényezteti tulajdonosait . Az idei budapesti Sensation 29 900 forintos luxusbelépője  a fenti szolgáltatásokon kívül ingyenes ásványvíz- és gyümölcsfogyasztást, valamint persze fizetős büfét is tartalmaz. Tavaly ezek a jegyek már négy héttel a rendezvény előtt elfogytak, ezért érdemes igyekeznie a vásárlással annak, aki idén kiemelt kényelemben akar szórakozni.

 
A Sensation White-sztori
 
A holland ID&T szervezőcsapat 1991-ben jött létre, az első időkben főként hardcore-techno-rendezvények, válogatáscédék és lemezek kiadása kötődött a nevükhöz. Tíz év után döntöttek úgy, hogy másfajta álmokat is valóra váltanak.
 
Irfan van Ewijk, a Sensation White atyja elmondta: "Annak idején jártuk az országot a megfelelő helyszín után kutatva, és akkor megláttuk az Amsterdam Arenát. Rögtön éreztük, hogy egy fedett futballstadion optimális hely, bár eleinte voltak kétségeink az elképzelt rendezvény nagysága miatt."
 
A 2001-től tették kötelezővé fehér ruhát, és ettől kezdve a Sensation White partyk meghódították a holland közönséget. Ekkortól válik mottóvá: Be Part of the Night – Légy az éjszaka része! Az alapötlet mit sem változott: egy hatalmas arénában csak fehérbe öltözött emberek táncoljanak, bulizzanak – mindezt persze lehengerlő hang- és fénytechnikával megfejelve. És annak, aki valamiért nem érezte jól magát fehérben, 2002-től már Sensation Black partykat is rendeznek, kizárólag Amszterdamban a fehér partyt követő hétvégén.
 
2003-tól, tartva magukat a fehér koncepcióhoz, újabb tematikus programokkal jelentkeznek, így azóta a Négy őselem, a görög istenek, a jövő és egy űr-show díszleteivel várták az odalátogatókat.
 
A 2004-ben már a világ minden tájáról érkeznek a partyzók, elővételben rekordidő alatt, mintegy két és fél óra alatt elfogytak a jegyek. Hollandia mellett 2005-ben már Belgiumot és Németországot is meglátogatta a Sensation csapata. És 2008-tól igazi világkörüli turnévá vált a party, így jutott el Magyarországra is.
 
A 2008-as év első buliját március második hétvégéjén Santiago de Chilében tartották. Az éjszakának helyt adó, teljes nevén Centro Cultural Estación Mapochóként emlegetett létesítményt eredetileg vasúti pályaudvarként használták, 1994-ben teljesen felújították.
A belgiumi Sensation White-ot az antwerpeni Sportpaleis Merksemben rendezték. Az épületet 1933-ban nyitották meg, és mintegy huszonegyezer ember befogadására képes.
 
Belgium után végre hazánkban is felbukkan a Sensation-érzés. Május harmadikán a Papp László Budapest Sportarénában gyülekeztek az ország fehérbe öltözött partyzói. Május végén a prágai Sazka Arenába költözött a Sensation. A hatszintes épület tizennyolcezer látogatót képes befogadni, s a sportrendezvények mellett a világ legismertebb zenekarainak koncertjeit tartották itt meg.
 
Júniusban Lettországba köszönt be a sorozat. A Riga Aréna maximális befogadóképessége tizenkétezer és fél ezer fő, és véglegesen 2006-ban fejezték be. A szentpétervári Ice Palace-ba költözött tovább a rendezvény. Az elsősorban hokimeccseknek épült stadionban több koncertet, kiállítást is tartanak. Július ötödikén a Sensation visszatért oda, ahol minden elkezdődött: Amszterdamba. Ezek után a Sensation White újabb kontinenst, mégpedig Ausztráliát fedezte föl.
2009-es állomások:
 
Idén kilenc város érdemelte ki a fehér varázslatot. Santiago de Chilébe március 14-én csap be a menykű, és ikerpárként ugyanazon a napom a belga Hasseltben is. Áprilisban a brazíliai Sao Paulo, májusban pedig Lisszabon, Budapest és Zürich következik. Ezek után keletre fordul a csapat, és Szentpétervár történelmi városába viszi el az óceánok világát, majd júliusban hazatérnek Amszterdamba. Innen már csak egyszer mozdulnak ki, mégpedig Lengyelországba, pontosabban Wroclawba.
 

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Helyszín

  • Papp László Sportaréna

    A Népstadion közvetlen közelében található új, modern csarnok, mely eddig is igen sok érdekes és izgalmas partynak adott helyet.

Kapcsolódó cikkek

  • A fehér bolygó

    Két különböző, egymástól tizenkétezer kilométerre és hat időzónára lévő show-val kezdte 2009-et a Sensation White, de lesz még dupla party az idei sorozatban. Focistadionok és kulturális központok borulnak fehérbe világszerte, bemutatjuk, milyen társaságba keveredett a Papp László Budapest Sportaréna.
  • Kettőn áll a vásár – Muzzaik a Sensationön

    A hazai house újgenerációjának egyik legnagyobbja, a tavaly az Év Dj-producere díjat elnyerő Muzzaik lesz a budapesti Sensation White magyar fellépője. A közönség igényelte a frissítést, meg is kapja.
  • Sensation: a magyar ugaron

    Milyen egy ekkora partyt levezényelni? Milyen problémákat kell megoldani? Egyáltalán komolyan veszik-e a magyar Sensation-t a holland szervezők? Baksai Pétert, a Showtime Budapest egyik vezetőjét kérdeztük.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó