Pulzar

CikkInterjú

Sensation: a magyar ugaron

Létrehozva 2009-03-30
  0,00

Sensation: a magyar ugaron

Milyen egy ekkora partyt levezényelni? Milyen problémákat kell megoldani? Egyáltalán komolyan veszik-e a magyar Sensation-t a holland szervezők? Baksai Pétert, a Showtime Budapest egyik vezetőjét kérdeztük.


 
Milyen problémákkal kellett szembenézni az első Sensation szervezésénél?
– A Sensationt az amszterdami Ajax Arenára találták ki, tehát azt a díszletet át kell ültetni valahogy a Papp László Sportarénára, ami nem kis meló. Csak annyit mondanék viszonyítási alapnak, hogy egy Eric Clapton-koncert díszleteit és technikáját egy nap alatt építik föl, és még éjszaka le is bontják, ez a Sensation esetében négy, plusz egy nap. Sokkal jobban oda kell figyelni, gondoljunk bele, itt nemcsak zene van, hanem külön épített egyéb rendezvényhelyszínek a VIP-lelátóktól a Deluxe-termeken át a nagy Lounge-teremig.
 
Most milyen új problémák merülhetnek föl?
– Sokat tanultunk a tavalyiból, például új helyre kerül a keverőpult, büfé települ a legnagyobb Deluxe-emelvényre. Ezek kényelmi apróságok, inkább csak csiszolgatunk az előző év tapasztalatai alapján.

Mit mondtak először az emberek, amikor azt mondták nekik Sensation? Megragadt-e mára ez mint brand?
– Ma már sokkal könnyebb dolgunk van, mint tavaly, hiszen akkor még csak egy szűk partyréteg ismerte. Mostanra megszilárdult Magyarországon is a brand, de még mindig azt mondhatjuk, hogy aki még nem ismeri, az nézzen meg egy Sensation-trailert valamelyik videomegosztón, mi órákig mesélhetnénk, de a videók és a képek mindent elmondanak.
Jövőre is vállaljátok?
– Egyértelmű.

Milyen a kapcsolatotok a holland szervezőkkel, naponta beszéltek?
– Minden héten telefonos konferenciát tartunk és nagyjából, minimum napi harminc e-mailt váltunk. Mindent egyeztetünk: a technikák, menedzsment, dj-k, hotel, repjegyek, rengeteg előkészületi tennivaló akad, hogy gördülékeny legyen majd a lebonyolítás.
 
Pont ugyanolyan komolyan veszik a kelet-európai helyszínt, mint mondjuk Brazíliát?
– Abszolút, ez egy nagyon komoly brand, ha megjelenik valahol, akkor az utolsó díszletelemnek, lézersugárnak, szökőkútnak, táncosnak tökéletesen rendben kell lennie. Így lesznek elégedettek az esemény látogatói.

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.
 • A fehér bolygó

  Két különböző, egymástól tizenkétezer kilométerre és hat időzónára lévő show-val kezdte 2009-et a Sensation White, de lesz még dupla party az idei sorozatban. Focistadionok és kulturális központok borulnak fehérbe világszerte, bemutatjuk, milyen társaságba keveredett a Papp László Budapest Sportaréna.
 • Kettőn áll a vásár – Muzzaik a Sensationön

  A hazai house újgenerációjának egyik legnagyobbja, a tavaly az Év Dj-producere díjat elnyerő Muzzaik lesz a budapesti Sensation White magyar fellépője. A közönség igényelte a frissítést, meg is kapja.

Archív partyajánlók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó