Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft
Elővételben 2008. május 8.-ig2 500 Ft

Partyajánló

Psychic TV (USA) @ A38, Budapest

Fellépők
Psychic TV (USA)A Psychic TV legendás összekötő kapocs a hatvanas-hetvenes évek fordulójának New York-i artrockja és a nyolcvanas-kilencvenes évek underground mozgalmai között. Az együttes egyformán kulcsszerepet játszott a nyolcvanas évek első felének szintipopjában, és az évtized végének acid- és techno-forradalmában.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Psychic TV (USA) @ A38, Budapest

A Psychic TV legendás összekötő kapocs a hatvanas-hetvenes évek fordulójának New York-i artrockja és a nyolcvanas-kilencvenes évek underground mozgalmai között. Az együttes egyformán kulcsszerepet játszott a nyolcvanas évek első felének szintipopjában, és az évtized végének acid- és techno-forradalmában.

A Psychic TV története szorosan összefonódik a zenekarvezető énekes-zeneszerző-képzőművész-filozófus Neil Andrew Megson sorsával, aki Genesis P-Orridge néven híresült el, s aki a Throbbing Gristle-ben, a meghatározó pre-indusztriál artpunk-együttesben ismerkedett meg a filmrendező Peter Christophersonnal, akivel 1981 környékén új zenekart alapított. A duóhoz csatlakozott Alex Fergusson (P-Orridge egykori zenésztársa az Alternative TV-ben), és a Psychic TV lényegében készen állt, hogy megkezdje korszakos artrock működését.


A Psychic TV második korszaka a techno és az acid house jegyében telt. Ennek következtében a tavaly megjelent friss lemez, a Hell Is Invisible... Heaven Is Here bármily meglepő, a Psychic TV és Genesis P-Orridge pályafutásának leginkább hallgató- és rádióbarát lemeze lett. Helyenként kifejezetten slágeres a Psychic TV recsegős-improvizatív-indusztriál-punk-techno hangzásához képest, persze jócskán megspékelve sikoltó gitárokkal, indusztriális ütemekkel és hangmintákkal. És mindezek fölött ott lebeg a fáradhatatlan teremtő, Genesis P-Orridge szelleme, se nem női, se nem férfi hangja, amely által olyasfajta összegző lemezről és aktuális hangzásról beszélhetünk, mint David Bowie 1. Outside-ja, melynek helyenként még a hangvétele is nagyon hasonló.

A Psychic TV egy legendás pszichedélikus-punk-glam ősbanda, melynek energiája ma is épp olyan friss őrülettől duzzad, olyan meglepetésekkel teli, mintha egyenesen a kibogozhatatlan jövőből érkezne ide hozzánk.


A zenekar felállása
Genesis Breyer P-Orridge: ének, basszusgitár, hangminták
Edward O'Dowd: dob, ütősök
Alice Genese: basszusgitár
David Max: gitár
Markus Persson: billentyűsök

Psychic TV (USA), Palotai special set – május 8., 21 óra, A38 Hajó

Elővétel: 2500 Ft

A fellépés napján: 3000 Ft


Kapcsolódó cikkek

  • Collins & Behnam ismét a Rotation kiadónál-nál.

    A neves angol kiadó, a Rotation Records nemcsak, hogy újra felfigyelt a C&B duóra, hanem azonnal le is csapott a magyar producer-páros legújabb szerzeményeire. A hozzájuk is kiküldött demo CD-n található zenék annyira megtetszettek Dave Angel-nek, hogy saját megjelenését későbbre halasztva, a soron következő kiadványra már fel is kerülnek a magyar dalok.
  • James Lavelle GU26

    Romániából jelntkezik, a nagy népszerűségnek örvendő Globalunderground sorozat következő kiadványa, ami a 'Bucharest' nevet kapta.

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott lemezek

  • A Global Underground, Numbreed sorozatát Jim Rivers folytatja

    Hét éves szünet után, a Global Underground újra feltámasztja a Numbreed mix sorozatot melynek első részét Jim Rivers már el is készítette.
  • Roots Manuva - Slime & Reason

    Három év szünet után új albummal jelentkezik Roots Manuva, a brithop ikonikus képviselője. A művész a negyedik, Slime & Reason című lemezén a hiphop előtti inspirációit mutatja be.
  • SASHA INVOLVER

    A Globalunderground közismert művésze Sasha megjelentette legújabb albumát, melynek címe Involver. Ez a mixalbum Sasha remixeit és vadonatúj szerzeményeit mutatja be.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó