Pulzar

Partyajánló

Lick the Click! #55 @ Mono, Budapest

Dátum 2008. február 29.
Helyszín Mono, Budapest, VI. Ó utca 51.
Stílus ismeretlen
Lick the Click! #55A 2008-as szezon első külföldi Lick the Click! meghívottja, Niklas Worgt, álnevek egész armadáját vonultatta fel az utóbbi tizenöt évben. Elsőszámú – s egyben legismertebb - álnevén nevezve Dapayk 1993 óta fabrikál zenét a drum and bass, a breakbeat, a már-már pumpálós techno, illetve a micro-tech-house által határolt – valljuk be – igen széles spektrumon.Mono, Budapest, VI. Ó utca 51.

Lick the Click! #55 @ Mono, Budapest

A 2008-as szezon első külföldi Lick the Click! meghívottja, Niklas Worgt, álnevek egész armadáját vonultatta fel az utóbbi tizenöt évben. Elsőszámú – s egyben legismertebb - álnevén nevezve Dapayk 1993 óta fabrikál zenét a drum and bass, a breakbeat, a már-már pumpálós techno, illetve a micro-tech-house által határolt – valljuk be – igen széles spektrumon.
Worgt úr Frauds In White névre hallgató drum and bass live actjével szerzett magának hírnevet a kilencvenes évek -német törtütem-szcénájának kietlenségében, majd Sonstware-ként különböző partikon rezidenciát vállalva bújt az évezred végén a Dapaykság teljes sikert garantáló álruhája mögé, mely 2001-től a megalakuló Mo's Ferry címke sarokkövét is alkotta. Dapayk 2005-ben munkáját is hazavitte, hiszen a Dapayk & Padberg duó nem másokat takar, mint Niklas Worgtot és barátnőjét, a nem mellesleg igen dekoratív Eva Padberget. Első közös albumuk, a Close Up pedig nemcsak a Groove, de a DE:bug és a Raveline magazinok évértékelő listáinak első tízese közt landolt, csakúgy, mint 2007-es -közös produkciójuk, a Black Beauty.
A M_NUS, vagyis inkább annak túlmisztifikálása ellen -érzett antipátiáját nyíltan vállaló producer 2006-os, szólóban megjelent szerzői albuma, az Impulsion Parasite szintén a német elektronikuszenei szaksajtó előkelőségei által -meghúzott élvonalban foglalt helyet.

Múltbéli iskolatársával, Jan Langhammerrel a Mo's Ferry számára a Fenou és a Rrygular leánylabeleket hozta világra játszótársul a minimal és/vagy elektronika terére.
Dapayk a saját Rrygular, és a nem saját, ámde annál tiszteletreméltóbb Trapez kiadóknál Marek Bois pszeudó alatt bújkál. Nevével a Karloff, a Textone, az Orac, a Contexterrior és a Resopal katalógusaiban is találkozhatunk.
Dapayk önmeghatározása szerint hangzásvilága -egyfajta tüskés hibride a minimalnak, az elektronikának s a break-beatnek – jól hangzik, bármit is jelentsen ez.

Az év szökőnapjára eső Lick The Click!-en tehát live actjének keretein belül rántja le Dapayk Solo a leplet arról, milyen is, ha tüskés a zene, és milyen az, ha a Mo's Ferry kiszúrja a M_NUS-lufit. Léggömbhámozásban ezúttal is a három -colos minimal-boogiesta, Isu, Crimson és Chrom áll a közönség rendelkezésére.

Belépő: 1800 HUF

http://mosferry.de
http://rrygular.com
http://fenou.com
http://myspace.com/dapayk
http://licktheclick.hu
http://myspace.com/licktheclickbudapest

www.minimalheadz.hu
www.aktrecords.hu
www.minimalmusic.hu
www.licktheclick.hu

2008.02.29. | Lick the Click! #55
Mono, Bp. Ó u. 51. | Belépő: 1800 HUF

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó