Pulzar

Művész

Surgeon

Surgeon

Surgeon ott van azon legnagyobbak között, akik a techno műfajt megteremtették, és a mai napig formálják.Régi motoros, aki aktívabb és aktuálisabb, mint valaha. Szép ívű , kimunkált szettjei átlépnek a műfaji határokon, mégis mindegyiket a "sebészi pontosság", a filmzenei hangulatok és egy sajátos, sötét dinamika jellemzi. A birminghami világsztár oldalán a magyar legjobbak tolják.

 Ha van olyan elektronikuszene-kedvelő, aki esetleg még nem hallott az est főfellépőjéről, az kezdjen el utánakeresni annak, hogyan vált Birmingham a '90-es évek elején (Detroittal és Berlinnel együtt) a világ egyik technofővárosává, és öt percen belül tuti beleszalad Anthony Child legendás nevébe.Child, aki szakmája szerint audiovizuál-dizájnnal foglalkozik, a '80-as évek végén kezdte pályáját Blim nevű jazz/rock/fúziós zenekarával Birminghamben. Mivel a városban akkor még nem voltak technorendezvények, Child (ekkor már Surgeon néven) és barátai megalapították a House of God klubot/sorozatot, amely Anglia egyik első pionír elektronikuszenei rendezvényévé vált. Az első között volt, akik megjelenése óta használják az Ableton Live szoftvert, emiatt egy-egy DJ-szettje megfelel egy nagyobbfajta technikai bemutatónak is; szinte hangszerként használja a lemezjátszókat.Surgeon népszerűsége azóta sem csökkent: Regis-szel alapító tagja a British Murder Boys nevű kollektívának, aktívan dolgozott Mick Harris-szel, jelenleg Ben Sims-szel csinálja közös, Frequency 7 nevű projektjét - ráadásul felsorolni is lehetetetlen, hogy kikkel turnézott (és turnézik jelenleg is), dolgozott és remixelt együtt: Richie Hawtin, Joey Beltram, DJ Hell, a detroiti technó alapító atyái, és így tovább... Surgeon ott van azon legnagyobbak között, akik a műfajt megteremtették, és a mai napig formálják.Bár régi motoros, mégis aktívabb és aktuálisabb, mint valaha: a Fabric 53-as mixlemezét (2010) ő készítette, ráadásul folyamatosan hallani elképesztő fesztiválsikereiről, live-actjeiről és podcastjairól. Szép ívű , kimunkált szettjei néha átlépnek a műfajokon, mégis mindegyiket a "sebészi pontosság", a filmzenei hangulatok és egy sajátos, sötét dinamika jellemzi.

Ajánlott lemezek

 • Egy Fuse kiadvány az elmúlt 10 év technoiból.

  Belgium világhírű klubja a Fuse tíz éves fennállását egy dupla techno albummal ünnepli. A klub nem kevés ma világhírű techno dj-t "nevelt ki", ennek alapján íme a tracklista... --->

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Lee Burridge és Luigi Madonna a medencében

  A dél-alföldi kisváros, Kecel, ismételten egy izgalmas eseménynek nyújtott helyszínt. A Club Korona ezúttal a veterán ikont Lee Burridge-et és az olasz Luigi Madonna-t látta vendégül a lemezjátszók mögött.
 • Sónar 2011

  Június 16-tól 18-ig ismét megrendezik Európa leghíresebb és talán a világ egyik legkiemelkedőb elektronikus zenei és kultúrális fesztiválját, a Sónar 2011 fesztivált Barcelonában.
 • Welcome to Masomenos

  A Masomenos duo-t Joan Costes és Adrien de Maublanc alkotja.
 • A BADGIRLS VISSZATÉR KECELRE!

  Mint az köztudott a Koronában 2002-óta rendszeresen partikat szervező Badgirls csapata, akik 2003-óta a klub hivatalos rezidensi és programszervezői, illetve promóteri szerepkörét is ellátták, az újranyitástól eltelt rövid 3 hónapos szünet után újra visszatérnek a klubba!

Zenei stílusok

 • Rock

 • Dubstep

  A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni.
 • Tech-house

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Szervező

 • Badgirls

  A James Cole és Pat Duff alapította csapathoz 2004-ben csatlakozott Shabaam, így vált eggyé a keceli 3 rezidens triója a Badgirlssel.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó