Pulzar

Művész

John Dahlbäck

John Dahlbäck

John Dahlbäck egy újabb mintapéldája annak, hogy Svédország rengeteg tehetséges zenész hazája. 1985-ben született egy kis faluban a főváros, Stockholm mellett, első lemezszerződést pedig már 15 évesen kezében foghatta, amikor legtöbb kollégáját, még csak felfedezték a klubok.

Ez egyébként nem meglepő egy olyan embernél, akinek édesanyja jazz énekes, édesapja dobos, távolabbi rokonai pedig zongoristák és gitárosok voltak. A producerkedéssel való ismerkedést egy otthoni Atari számítógépen kezdte, és hamarosan meg is találta azt a stílust, amelyik leginkább közel áll a szívéhez. Második demo track-jéért, a jazz-es beütésű, egyébként ízig-vérig deep house Night Flash-ért meg is kapta a várva várt lemezszerződést a Route 33 kiadótól. Ezek után egyenes út vezetett John-nak a nagyok közé és unokatestvérével, Jesper-rel együtt úgy döntöttek, hogy megalapítják kiadójukat Pickadoll Records néven. 2005 óta a label címkéje alatt nem csak saját, hanem olyan előadók felvételei is megjelentek, mint Sébastien Léger, Robbie Rivera, Laidback Luke, vagy a Dada Life. 2008-ig négy darab albumot jelentetett meg a Pickadoll-nál, Shades Of A Shadow, Man From The Fall, At The Gun Show és Winners & Fools címekkel. 2010-ben John úgy döntött, hogy ismét kiadót alapít, így született meg a Mutants, és ezzel a névvel egy újabb szólóalbumot is kiadott ebben az évben. Amikor egyszer megkérdezték tőle, mit szeret leginkább a munkájában, ő ennyit válaszolt: „Én nagyon nyugodt vagyok, miközben DJ-zek, soha nem ugrálok és mutogatom magam. Viszont imádok zenélni a táncoló tömegnek, nézni azt, mennyire szeretik a dalaimat és teljesen felvillanyoz az a tudat, hogy olyan muzsikákat kell csinálnom a közönségnek, ami táncra perdíti őket.”

soundcloud.com/​john-dahlback

Ajánlott lemezek

 • Summadayze 2010 CD – mixed by Shapeshifters

  Egy napos szilveszteri napon 1999-ben útban hazafelé, néhány ezer elszánt ember gyült össze a melbourne-i Sidney Myer Music Bowl-ban, hogy megünnepeljék egy új év kezdetét és a kezdetét annak a hamarosan világhíressé vált eseménynek a kezdetét, melyet Summadayze-nek hívtak.
 • TIESTO: IN SEARCH OF SUNRISE 6 (Ibiza)

  A szigeten számos felfedeznivaló kis titkos hely van, amellett, hogy a legnagyobb dance élet is itt zajlik a legextrább bulikkal a világ legjobb klubjaiban.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • John Dahlbäck

  John Dahlbäck egy újabb mintapéldája annak, hogy Svédország rengeteg tehetséges zenész hazája. 1985-ben született egy kis faluban a főváros, Stockholm mellett, első lemezszerződést pedig már 15 évesen kezében foghatta, amikor legtöbb kollégáját, még csak felfedezték a klubok.
 • Új magyar üstökös! Jolly , John Dahlbäck után Tom Novy-val is dolgozik

  Egyre több okunk van rá, hogy odafigyeljünk a fiatal magyar DJ/producerre, Jolly-ra. Nem elég, hogy a közelmúltban a house egyik legnagyobb császáraként aposztrofált John Dahlbäck készített remixet egy zenéjére, de a közeljövőben napvilágot lát Tom Novy - I Rock című muzsikájának Jolly & Eric Morph-féle átirata is a Kosmo Records-nál. Mondhatnánk, hogy más egyetlen ilyen akcióval is beérné karrierje során, ám Jolly tortájának ez jóformán csak a habja.
 • Több ezer ember az esőben!

  Elszenvedték a klubbok és a nagyrendezvények a múlt hétvégi hideg, esős semmiképpen sem nyári időjárást.

Zenei stílusok

 • Electro

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó