Pulzar

Jimpster

A brit Jamie Odell aka Jimpster és Audiomontage immár 15 esztendeje producerkedik, remixel és DJ-zik.

Mindemellett éppen egy évtizde már, hogy társtulajdonosként elindította és sikeresen felfuttatta a Freerange Records-ot. Zenei neveltetése és nyitottsága a zenei irányzatok tekintetében tökéletesen tükröződik a szerzeményeiben is. Ezzel persze gyorsan népes rajongótáborra tett szert az egész világon az elektronikus zenei szcénában, legyen szó downtempo-ról vagy house-ról is szó. Elég ha azt mondjuk: ő Roger Odell, a Shakatak dobosának fia. Akinek ez mond valamit, annak nagyon is sokat!

1997-ben jelent meg a Messages From The Hub LP-je Jimpster név alatt ami éppúgy, mint az akkoriban megjelenő és Audiomontage néven futó 12 inchesei komoly alapot szolgáltattak arra, hogy Jamie-t megjegyezzék a táncparkett ördögei, de a remixei is hatalmas elismerést szereztek neki (eddig már több mint 50 jelent meg!). A számtalan underground produkcióban való társszerzői szerepét pedig felsorolni sem lehet.

A harmadik Jimpster LP az Amour címet kapta, és a saját Freerange-énél jött ki. A szakmai kritika és a közönség is földig hajolt a kiváló zenei anyag és szerzője előtt, ami azért lássuk be, csöppet sem véletlen. A 2006-ban az év legjobb 20 szerzői albuma köztt emlegették. Csaknem ugyanakkor jelent meg Ben Watt híres Buzzin' Fly labelénél a Square Up (2006 szeptember). A track a mérvadó brit DJ Magazine Top 5-ös listáján landolt a hónap felvételeinek rangsorában.

Jamie mindezzel egyibőben DJ-ként is belopta magát a zenerajongók szívébe - de nemcsak szülőhazájában, hanem küldöldön is. A csúcsminőségű house muzsika nála mindig is hagnsúlyozottan főszerephez jutott és jut, ennek ellenére nem riadt vissza egy-egy alkalmi stílusbeli kiruccanástól sem, így nem siekrült őt a mai napig sem beskatulyáznia sekinek. ennek köszönhetően szerepelt már számtalan, teljesen különböző irányzatot magáénak valló híres klubban és partihelyszínen, eseményen. (Pl. a londoni Fabric-ben, a frankfurti Cocconban vagy a 11-ben Amszedamban)

Jamie emellett tagja a híres The Bays-nek, az egyik leghíresebb live formációnak a világon. Spontaneitásuk és lenyűgöző technikai tudásuk a legmagasabb művészi színvonallal párosulva valóságos megaélvezetet nyújt a a legvájtfülűbb közönségnek is. A világ leghíresebb fesztiváljait már meg sem kezdik szervezni a meghívásuk nélkül. (pl. Glastonbury, The Big Chill, Womad, Lowlands, Bestival stb.)

Archív partyajánlók

 • [2016-04-15] Pure lust
  @ Toldi Klub

  Pure lust: JIMPSTER \ UK \
 • [2010-06-02] Garden Festival Croatia 2010
   

  Néhány brit klubest megunta a szigetország klímáját, a sötét, füstös klubokat és úgy határozott, hogy átteszi székhelyét az egyik legszebb európai tengerpartra, a horvát Adriára.
 • [2009-12-31] I Love Deep Szilveszter 2010
  @ Royal Club, Budapest

  Utoljára 2005-ben tartott szilveszteri bulit az I Love Deep. A nyolcadik évét taposó rendezvénysorozat és lemezkiadó az idei évre egy egészen extra line uppal és helyszínnel rukkol elő 2009. legutolsó éjszakájára.
 • [2008-11-15] I Love Deep
  @ Dokk, Budapest

  Földöntúli dallamok, húzós vokálok, feszes ütemek, önfeledt, technikás mixelés, bulizás a pulton innen és túl: ahogy Jamie Odell azaz Jimpster gondolkodik és éli lemezlovas mindennapjait. Vagy inkább hétvégi munkanapjait a világ számos pontján.
 • [2008-02-15] I Love Deep pres.: CD Release party
  @ Club Korona, Kecel

  A keceli Korona neve a kezdetektől összeforrt a “mélyebb” hangzással, a warm upokban a mindenkori rezidensek az ambientes downtempós ritmusokból építkeztek a deep house különféle árnyalatain keresztül a húzósabb ütemekig. A vendég lemezlovasok is elkalandoztak a hangzás legjobb felvételeit bemutatva Digweed-től, a Deep Dish-en át Phonique-ig, Matthias Tanzmann-ig, vagy éppen Jay Tripwire-ig.
 • [2005-02-18] Chi vs. Freerange
  @ A38, Budapest

  A februári hajós mókán a szokásos Chi-s kedvencinken (FCBKevin & Dj Naga) túl ezúttal a Freerange csapata fog osztani, és szinte biztosan megmutatják, hol tart ma a freestyle tudomány.
 • [2007-10-05] THE DEBUT
  @ Prestige (ex Privé), Budapest

  Itt van az ősz itt van újra, de ne szomorkodjunk, mert a nagy sikerű nyári The DEBUT partyk ( Bed Beach €“ Classic, Ricky Ryan, Exclusive Yacht) a szervezők ősszel ismét belehúznak.

Ajánlott lemezek

 • Renaissance – The Masters Series: Satoshi Tomiie

  Satoshi Tomiie mixeli a Renaissance kiadó Masters Series-sorozatának a legújabb részét. A japán-amerikai lemezlovas az aktuális kedvencei mellett kiadója, a Saw Recordings hamarosan megjelenő felvételeiből is bemutat párat.
 • Dirt Crew€“ Raw

  A két tagból álló formáció dupla korongja a napokban kerül a boltok polcaira. Az első lemez kizárólag saját felvételeket tartalmaz, míg a második a duó legjobb remixeit tartalmazza. A második korongon sorakozó nevek névsora igen impozáns hiszen olyan nevektől sorakoztatja fel a duó remixeit mint Jimpster, 2020 Soundsystem, Marc Romboy, Stb..

Kapcsolódó cikkek

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Jazzy House

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó